För oss som vill spara...

2008-09-30 @ 21:55:09
Hade först tänkt sätta rubriken till "för oss som vill snåla..." på detta inlägg, men man ska ju alltid skriva i positiv anda och då låter ju "spara" mycket bättre. I varje fall så vill jag göra ett tillägg till inlägget om ljuspartyt. Var på ICA Maxi idag och handlade. Hittade där doftfria, vita teljus i "plastkopp". Dessa får samma genomskinliga effekt som partylite ljusen och på så sätt kan man om man har flera ljushållare tända ett partylite doftljus och resten med de billigare ICA-ljusen. Har tidigare även hittat liknande på COOP i flera olika färger.

Den som spar hon har....
....många doftljus kvar!

Ljusparty

2008-09-29 @ 11:05:24
Igår hade jag ljusparty. För er som inte vet vad det är så har det inte med religion att göra utan det är ett typ av homeparty där man shoppar ljus, exklusiva sådana. Dessutom är majoriteten av ljus doftljus. Beställde självklart teljus i min favoritdoft mullbär. Beställde även teljus i dofterna "vita snöbär", "mandarin o nejlika" och "svarta vinbär o plommon". Oj, vad mysigt vi ska ha det här hemma nu i höst!

Partylite, som företaget heter, säljer även kroppsvårdande artiklar och jag har länge suktat efter deras handtvålar, köpte dessa i går och nu längtar jag till om ungefär två veckor när produkterna kommer.

Är nog lite av ett ljus-freak. När jag bodde i USA förälskade jag mig i Yankee Candle-butikerna. Här i Sverige är det däremot ett så otroligt överpris på de ljusen. Om än Partylite säljer dyra ljus så är de inte fullt så dyra som Yankee Candle och ljusen är av samma höga kvalitet, så jag föredrar nog Partylite.



Här var det mullbärsljus!
bild: Partylite

Vecka 40

2008-09-29 @ 10:51:08
Veckorna tickar vidare, här kommer matsedel för vecka 40. Längtar just nu riktigt mycket till på fredag, älskar vegetarisk lasagne!


Det närmar sig....

2008-09-25 @ 14:24:21
För en tid sen fick jag ett brev med posten om att vi som gick ut nian 1995 skulle ha återträff den 18e oktober. Redan samma afton började telefonen gå varm, eller det ringde två personer som undrade om jag fått brevet och om jag skulle gå. Men vi har en gammal bärbar telefon, så den kändes varm.....SJÄLVKLART ska jag gå på klassfesten sa jag.

Nu börjar jag vara lite nervös. Vad ska man ha för kläder???? Och hur ska man göra för att se ut som man gjorde när man var tonåring och inte som nu när man börjat närma sig trettio? Shit! Jag brukar verkligen inte bry mig, men nu, så här tretton år och två barn senare börjar man förstå att det bara går åt ett håll, utför. Egentligen oroar jag mig nog mest för den där enorma baksmällan som kommer att haka på dagen efter. De två brudar som jag ska ha dejt med innan festen, vilken börjar kl. 16, är inte de som spottar i glaset när vi träffas för sådana här tillställningar. Kanske är jag själv en bidragande faktor. Har lovat dem att vi ska träffas före i gränden ovanför Domus-parkeringen (nu CK-parkeringen) och där ska jag bjuda dem på lite brännvin av det billiga slaget (de ska vara glada att de inte får "häxbrygd"). De får själva ta med sig "svälj-virke", som jag valt att kalla det. Så gick det ju till på den gamla goda tiden innan vi skulle trycka in oss i kön på etage. Vi hade ju inte råd att handla i baren så vidare värst mycket så det var bäst att hulka i sig så mycket som möjligt innan det var för sent.

Nej, jag tror faktiskt att det kommer att bli superkul att träffa alla igen och det blir ju inte bara de man gick nian med utan alla andra som också är födda 1979. Ja i alla fall är det tre veckor kvar så innan dess kanske jag hinner genomgå några förändringar (förhoppningsvis åt det bättre hållet), och jag hoppas att all plastik-kirurgi hinner läka......

Galliano hotshot, en värmare i höstmörkret
bild
www.cocktailguiden.se

BVC

2008-09-24 @ 21:38:01
Var på BVC med Julius idag. Allt var bara prima med gossen. Han vägde 9450g och var 73cm lång. Han följer Vilgots vikt/längd-kurva nästan exakt. Frågade lite om råd vad gäller barngröt och det var som jag trodde. Enda anledningen till att man ger "köpes-gröt" är för att den är järn- och vitaminberikad. Vår distriktsköterska tyckte att jag lika gärna kunde koka egen havregrynsgröt (utan salt så klart) och sedan lägga på nåt c-vitaminrikt. Med tanke på hans tillväxt verkar han ju få i sig allt han behöver (och lite till?).



bild
www.semper.se

Ett roligt brickbord

2008-09-24 @ 21:29:03
Det här brickbordet, "trollsta" från IKEA, tycker jag är lite kul. Skulle passa bra i vårt vardagsrum.....kanske blir ett framtida inköp.


bild från 
www.ikea.se

Här ska läsas.

2008-09-24 @ 14:36:32
Jag är en sån där som är farlig på att läsa böcker när jag väl sätter igång. Jag hatar att lägga ifrån mig en bok, skulle helst vilja isolera mig i flera timmar och bara läsa. Idag släpptes Liza Marklunds nya bok "en plats i solen" och jag plockade självklart ned den i shoppingvagnen när jag var på Coop. Så nu vet ni alla vad jag gör några kvällar framöver, vet inte riktigt om jag kommer ha tid att blogga men hoppas att ni har överseende...



www.piratforlaget.se

Vård av sambo

2008-09-22 @ 09:55:43

I helgen har jag haft tre barn att ta hand om. När David vaknade på lördagsmorgon kunde han inte vrida huvudet, han var helt stel och hade ont och det har hållit i sig hela helgen. Förmodligen har han åkt på nån elak form av nackspärr, han säger själv att det känns lite bättre idag, men han blir nog hemma från jobbet en bra bit in på denna vecka. Jag hade sett framemot lite avlastning denna helg, ibland blir det dock inte riktigt som man tänkt sig.

Har lyckats få en del saker gjort ändå. Jag och Vilgot var och plockade potatis i lördags. Vi gör alltid det den tredje lördagen i september, det är en familjetradition. David och Julius stannade hemma. Fick även lite tid över igår till att klippa Vilgots kalufs. Hans hår växer så otroligt snabbt och han har så rysligt tjockt hår. Det är inte alltid så lätt att klippa en tre och ett halvt-åring, men ibland bara måste det gå, idag är det nämligen dagis-fotografering. Till slut fick jag muta med godis och då satt han stilla så att jag just och pass hann klippa klart. Förra året när det fotades sprang Vilgot in i en dagiskompis och fick näsblod lagom till de enskilda fotona, ni kan ju gissa hur munter han ser ut på det kortet. Visserligen är han himla söt när han är bitter, men det hade varit roligare att ge bort korten om han hade skrattat. Ska bli spännande att se hur det gått i år.....


Vecka 39

2008-09-22 @ 09:46:14
Dags för ny vecka, jisses vad tiden går fort. Det börjar verkligen närma sig november och jag gruvar mig litegrann för att börja om att jobba. Tur att det är många klämdagar i december eftersom julafton är en onsdag.... Här kommer matsedel för vecka 39.


Julius

2008-09-15 @ 20:57:34

Det var längesen jag nämnde något om Julius bravader. Han håller precis på att kämpa med att få sina två framtänder i överkäken. De två nere fick han när han var fem månader. Han kan än så länge inte masa, men det dröjer nog inte länge nu för han kan masa bakåt och snurra runt åt alla möjliga håll. Det funkar superbra med mat och han äter bara en flaska på natten. Förra veckan var han lite förkyld och tät i näsan vilket gjorde att han var lite småvaken mitt i natten. Vi är ju inte direkt vana vid att inte få sova hela natten så både jag och David tyckte det var rätt jobbigt. Snacka om att vi är bortskämda på den fronten.

Har inte varit och vägt/mätt honom på evigheter känns det som men nästa vecka ska vi dit på sju och en halvmånaders koll. Då kommer de även att göra BOEL-test på honom. Tillsvidare får ni nöja er med en bild som jag tog idag, precis när han vaknat efter att ha sovit eftermiddag.



Julius 7 1/2 månad

Vecka 38

2008-09-15 @ 09:16:02
Så var helgen över och det är dags för en ny "matvecka".


Uppföljning av ladan

2008-09-13 @ 21:06:53
Det tickar på vårt lilla lad-projekt. David har jobbat på hela dagen idag och det har verkligen gett resultat. I skrivande stund har han precis kommit in från att ha lagt klart taket på den ena sidan. Tyvärr är det på tok för mörkt ute just nu för att jag ska kunna ta kort och  visa hur det ser ut. Här kommer några bilder som jag tog tidigare idag när det fortfarande fanns en gnutta ljus ute.



Byggmästaren själv, inga tankevurpor nu va'?



Vilgot sover hos sin farmor och farfar ikväll. Vi hade sedan länge planerat att gå ut och äta ikväll, men då varken jag eller Julius varit friska i veckan har vi skjutit upp vårt 10-årsfirande till någon helg längre fram. Då det är svårt att "break the news" till en tre och ett halvt-åring att "nä, mamma och lillebror är förkylda så du får inte sova hos farmor som du så längtat efter..." så fick han åka dit ändå. Lite tomt känns det nog allt, men han har säkerligen inte saknat oss ett dugg eftersom han verkligen är "nummer 1" när han är hos farföräldrarna. Ingen lillebror som jämt ska stjäla alla uppmärksamhet. Julius somnade förresten för första gången själv i spjälsängen ikväll, var bara in och la om honom en gång. Tänk, snart är han ingen bebis längre.......

Äntligen nya gardiner!

2008-09-13 @ 20:48:20
Var på stan i tisdags och shoppade lite kläder till barnen. Det sista jag gjorde innan jag åkte hem var att köpa servetter på Åhléns och vad hittade jag där om inte de finaste gardinerna. Jag köpte dem däremot inte för jag tyckte att de kanske skulle bli för mörka i vårt lilla vardagsrum. Gissa om jag ångrade mig sen, nästan direkt jag kom hem genom dörren. Det slutade med att jag ringde till Åhléns och bad dem lägga av tre förpackningar så att de inte skulle vara slut när jag väl kom dit igen. Pratade även med svärmor om mitt "fynd" och hon tyckte att jag kunde få gardinerna av dem i födelsedagspresent och det hade jag självklart inget emot.

I torsdags var jag dit och köpte dem. Jag köpte även lite av tyget i samma serie så att jag kunde sy två kuddfodral till soffan. Igår fixade jag till vardagsrummet och det blev riktigt mysigt! När sambon kom in i rummet sa han förvånat: -"Men du, vad häftigt, det känns som att gå in i ett helt annat rum!" Det känns som att det var ett bra betyg. Bara att han SÅG att något var nytt därinne är i och för sig betyg nog....



Vardagsrummet i nya "kläder"

Bokstäverna har kommit!

2008-09-09 @ 10:09:21
Skrev i ett tidigare inlägg att jag hade handlat magnetiska bokstäver och siffror till barnen, igår damp de ner i postlådan. De är helt superfina, rekommenderar dem starkt. Har inte hunnit fota dem ännu, men de är minst lika fina som på tidigare publicerade bilder. Besök gärna http://www.svenskabarnrum.se/ och ta er en titt, de var väldigt snabba med leveransen.

Vecka 37

2008-09-09 @ 09:58:04
Veckans matsedel, vecka 37. Lite sent publicerad, men jag har inte handlat ännu så den har inte rikigt varit färdigställd förrän nu. Förra veckan höll vi faktiskt planeringen till punkt och pricka, får se hur duktiga vi är denna vecka. Vi har i alla fall blivit superduktiga på det här med att David ska ha matlåda med sig till jobbet. Vi är annars väldigt slösaktiga på att äta lunch ute och det bränner vi rätt mycket pengar på. Vi har räknat ut att det går cirka 3000 i månaden på oss två om vi äter lunch ute varje dag, de pengarna kan man ha mycket kul för. Så nu har vi bestämt att en gång i veckan är okej.


Me&I partaj

2008-09-08 @ 10:54:36
Igår hann jag med nöd och näppe besöka grannens me&i party. Var först med pojkarna på kalas hos Nora i stan och sedan gasade vi hemåt så att jag skulle hinna shoppa lite. Väldigt mycket fint, men man har tyvärr inte råd med hur mycket som helst. Några av kläderna är dessutom presenter från mormor och farmor.



Collage med bilder från
www.meandi.se

Bild på halva ladan

2008-09-08 @ 10:17:27
Här kommer en liten uppdatering på ladprojektet som påbörjades i helgen. Ikväll fortsätter byggandet, men just nu ser den ut så här.




Några varv till "bara"

Handlat på blocket

2008-09-08 @ 10:14:35

Förra veckan var jag ut på blocket och kikade om det fanns någon kökssoffa, och visst fanns det en uppsjö av den varan men de flesta var i behov av en liten make-over. Till slut landade jag i alla fall på en soffa som var precis i min smak, det var nästan som att jag hade valt färgen och tyget själv. Kontaktade säljaren och redan samma dag kom David hem med den på kåpsläpen. Han har själv länge velat ha en kökssoffa för att kunna "leka Kronblom" och den här var vi riktigt överens om att den var kanonsnygg. Det enda vi gjort är att sätta dit två vita kuddar för extra komfort. Spana in!




Vi kommer säkert att slåss om vem som får ligga här....

Lite mera höstmys

2008-09-07 @ 19:50:03
Har gjort lite "höstigt" hemma nu. Däremot är jag inte riktigt klar än, har fortfarande uppe sommarens vita gardiner. Jag skulle vilja ha mörk-orangea linnegardiner med hankar på baksidan men det innebär att jag måste köpa 15 meter tyg och sedan sy 6st längder med vardera typ 10 hankar (=60 hankar!). Har inte hittat några färdigsydda som jag velat ha, det enda jag hittat är paneler och det är jag inte så sugen på. Så än så länge får sommargardinerna hänga kvar.

I helgen har min bättre hälft sysslat med att plocka ner, hämta hem och bygga upp en lada på vår gård. Den är inte riktigt klar ännu, men jag lovar att när den är klar så kommer bilder på det hela. I och med lad-bygget har Julius rum blivit lite framskjutet, men snart är även det på agendan och då kommer det bilder från det projektet med. Undrar just om David ser nåt slut på alla projekt? Jo, nu börjar nog det mesta vara klart. Det brukar i och för sig låta så och sen hittar vi på nåt mer. Under vintern har vi däremot en tendens att lugna ner oss, torde vara bristen på dagsljus som gör oss lite loja.

Så här såg det i alla fall ut hemma hos oss igår när Vilgot hade fått sitt lördagsgodis och satt i vardagsrumsoffan och glufsade i sig allt i ett huj.



Matchande pyjamas är ett måste!

Bokstäver till barnen

2008-09-05 @ 09:57:26

Jag har blivit en nät-shoppare. Fast jag handlar bara sådant som inte finns lokalt (och bor man i Skellefteå så är det rätt mycket.....) Idag har jag handlat magnetiska bokstäver och siffror till barnen. Hittade dem på www.svenskabarnrum.se. Lite dyrt blev det, men jag tror och hoppas att de är värda varenda krona.

 

Charmiga tycker i alla fall jag

Vecka 36

2008-09-02 @ 20:40:42
Nej, jag är inte gravid. Med vecka 36 menar jag att just nu är det vecka 36 i kalendern, ingenting annat. Jag lanserar idag en ny kategori, "veckans matsedel". Eftersom vi bor på landet är det nödvändigt att göra en matsedel inför varje veckas storhandling. Hittills har jag alltid suttit med en papperslapp och kladdat och suddat och funderat och kladdat och suddat lite till enda till jag kommit fram till nåt och skrivit upp det på vår runda fina svarta tavla. Sedan har det burit av till affären för att göra veckans inköp. Nu känns det redan roligare att planera veckans mat, samt att tidigare veckor kommer att finnas sparade och när ideerna tryter kan jag lätt kika tillbaka och få inspiration.

Ska försöka vara duktig med denna kategori, men klandra mig inte om jag brister i engagemang i framtiden. Just nu är jag ju som det så fint kallas på amerikanska en "homemaker", eller "domestic engineer". I wikipedias förklaring av tidigare nämnt begrepp står på slutet "However, homemaking is not always a lifetime commitment: many homemakers, for economic or personal reasons, return to the workplace." Detta gäller mig, jag börjar om på jobbet i november.

Det känns lite som att jag nu blottar våra taskiga matvanor (får väl kamouflera de måltider som vi äter skräpmat....)men det här är den bistra sanningen och det blir mycket korv och annan husmanskost när man har småbarn. Här kommer då vecka 36, den skrevs förövrigt redan i söndags, men vi har bytt dator i veckan och nu äntligen har jag hunnit installera photoshop.


Vecka 36, förhoppningsvis kommer snart vecka 37.