Möhippa

2008-06-29 @ 20:51:16

Igår morse tog jag av mig amnings-BHn och krängde på mig min nyinköpta "halterneck-pushup-BH", det var äntligen dags för lite festligheter. Tjejgänget och jag hade kokat ihop en möhippa för vår kompis Helena som gifter sig nästa helg. Jag lämnade hemmets "lugna" vrå, för att träffa gamla goda vänner. David stannade hemma för att för första gången hålla ordning på bägge barnen.

Vi slöt upp på MAX parkeringen redan kl. 9 och synkade ihop aktiviteterna innan det var dags för vår kidnappare att åka iväg och plocka upp "mön" (nåja, hon som skulle gifta sig...) Jag och Piteå-tjejerna åkte till Nordanå och dukade upp en picknick medan de andra spred ut sig på stan i diverse butiker. Helena blev, efter att hon kidnappats, avsläppt på busstorget. Hon fick en rebus som ledde till H&M och där fanns Åsa med ett litet uppdrag. Varje butik hon kom till träffade hon en "vän-från-förr" och fick ett nytt uppdrag. Uppdragen gick ut på att hon skulle shoppa ett plagg för en mindre summa pengar samt på endast tio minuter! Tanken var att hon skulle ha på sig utstyrseln senare under kvällen, men hon tog på sig kittet direkt. Helena, som redan anat oråd, hade i förväg packat en väska med kläder som hon ville ha under kvällen och snälla som vi är godtog vi att hon hade de kläderna senare.

Efter shoppingrundan kom hon så slutligen till picknicken på Nordanå. Det var strålande sol och humöret var på topp när bubblet korkades opp! Jordgubbar hade vi också, smaskens. Väl på picknicken berättade alla för varandra vem man var, vad man hade för förhållande till Helena och lite andra trevliga historier från svunna tider. Vid det här laget var mina bröst ganska så proppfulla med mjölk, det där med push-up var verkligen inte nödvändigt längre.

Efter lunch åkte vi ut till ridhuset på Möröbacke och blivande fru Abrahamsson fick ta sig några skutt med hästen Chip. Hon var riktigt duktig på att rida. Tjejerna på ridhuset tyckte faktiskt att hon var bättre än sin blivande make som varit där tidigare under dagen. Tjihoo!

Nästa aktivitet skulle ha varit att spela in en låt i en studio, men tyvärr så funkade inte skivorna som de skulle,  vilket var riktigt tråkigt. Å andra sidan tror jag att Helena var glad att hon slapp sjunga, men vi andra tyckte det var trist. Istället åkte vi hem till Helenas blivande svägerska, Johanna. Där fick hon duscha och bli sminkad av världens bästa make-up artist, Åsa. Vi visste självklart att Helena var vacker, men nu blev hon verkligen gorgeous!

Väl hos Johanna fick jag äntligen möjlighet att mjölka ur litegrann och det hjälpte för stunden. Till bröllopet nästa helg måste jag verkligen ha med mig en bröstpump, för shit vad mycket mjölk man producerar på en dag. Jag har iofs inte svårt att handmjölka, men man får ju aldrig ur all mjölk på det viset och det tar lite längre tid.

Vid 18-tiden på kvällen åkte vi till O'Learys för att käka middag. De hade precis bytt meny och för en gångs skull så valde jag nåt annat än Fajita Pita. Jag beställde en Chicken Fajita Burrito, vilket iofs var snarlikt, men vaddå, jag hatar att bli besviken, speciellt vad gäller mat så jag vågade inte byta linje helt. Efter mycket tjatter om ditt och datt och gammalt och nytt så led kvällen mot sitt slut för min del. Jag lämnade gänget för att åka hem till familjen. De andra gick sedan ut på stadsfesten och jag har hört rykten om att festen pågick till kl.3. Vi hade, snälla som vi är, hyrt ett hotellrum till brudparet så att de skulle slippa sova hos sina föräldrar. Vi hade räknat ut att de absolut inte skulle vara lämpligt för övriga i familjen att se dem i det skicket... och jag tror att det uppskattades.

Jag landade hemma vid 21-tiden och Julius låg och sov och David låg utmattad på schäslongen i vardagsrummet. Vilgot var hos sin mormor och morfar. Det första jag gjorde var att slita av mig BHn, sätta på mig mitt ack så mycket bekvämare amningslinne. Klockan 22 hade Julius fortfarande inte vaknat, vid det laget höll jag på att sprängas, men det är mig emot att väcka honom för att få honom att äta, så jag härdade ut en stund till. Halv elva vaknade han till litegrann så jag intalade mig själv att nu var det tillåtet att lyfta upp honom. Jag satte mig i sängen, la honom till bröstet och snacka om lättnad.... i de 3 minuter han åt innan han somnade igen. Då väckte jag faktiskt honom så han kunde äta lite till.

Vi hade i alla fall en riktigt kul kväll och jag ser framemot bröllopet nästa helg när vi får träffas allihop igen!


Gräsänkling...

2008-06-26 @ 20:27:40
Ikväll är jag gräsänkling, eller hur det nu heter. David är på stadsfesten med sitt jobb och sen ska han sova hos sina föräldrar i stan. Men jag är inte ensam för det, jag har ju två sovande gossar att se efter. Det tragiska just nu är att det inte är nånting på TV och jag som hade tänkt svulla lite med chips och andra onyttigheter. I och för sig så kan man göra annat medan man äter sådant, man kan till exempel bläddra i tidningar.... det är ju inte fy skam det heller. Det får det bli.

I veckan har det blivit en del rännande på stan. I tisdag var jag in för att försöka fynda på rean, men förgäves, jag hittar aldrig nåt när det är rea och det tycker jag att jag borde ha lärt mig vid det här laget. Men jag beställde i alla fall fondtapeten till Julius rum, det blev den jag tidigare pratat om, "Kaj" från Sandbergs kollektion "Kaspar & Saga II". Hur fin som helst är den! Nu vill jag bara röja upp här inne i "skrotrummet" så att det får bli Julius rum på riktigt. Men först måste David bygga hörnskåpet till köket så att vi har nån stans att gömma datorn och alla kontorsgrejer, så det dröjer nog till i höst nån gång. Det klart, blir det dåligt väder hela sommaren så lär skåpet vara byggt på noll-tid, men jag vill verkligen inte önska dåligt väder, jag vill ha sol.

Även idag har jag varit på stan för att fika med Benjamin och Sara som är hemma från Norge. Det var verkligen jättekul att träffa dem, speciellt eftersom att Sara aldrig träffat Julius. Imorgon blir det att ränna på stan igen. Jag ska dra med mig Vilgot och träffa Sara, Benjamin, Helena och Maja och vi ska "åka karusell och käka karamell". Längtar jätte mycket!

Nu ska jag ägna mig åt lite "heavy pigging out"!

En härlig dag

2008-06-21 @ 17:02:46
Igår var minst sagt en härlig dag. Vi åkte till stan på förmiddagen och hälsade på pojkarnas farmor och farfar. Sedan mellanlandade vi hemma innan vi åkte vidare till ett hejdundrande 60-årskalas. Väl hos min moster bjöds vi på sill, lax, tårta och allt annat som midsommar och festligheter kräver. Vilgot och Julius fick träffa sina tremänningar, vilket de tyckte var superkul, ja, Vilgot i alla fall, Julius har inte yttrat sig om saken. Vi var hemma igen strax före nio. Det tog inte lång tid innan alla grabbar i huset sussade sött, och då menar jag även pappan. Så jag fick en stund för mig själv, och tro mig, det händer ytterst sällan. Tänka sig att de just denna kväll visade en av mina favorit filmer på TV. Mätt och belåten fick jag avnjuta Lasse Hallströms "Chocolat" i lugn och ro. Dagen kunde inte ha slutat bättre!

En minst sagt fullspäckad vecka

2008-06-19 @ 22:14:25
Denna vecka har det varit full rulle. Varje dag har något stått på schemat så det har inte varit mycket tid för vila. Det har varit mest roliga grejer så det har inte gjort så mycket. Måndagen inleddes med att jag och Julius åkte och hälsade på min brorson Tristan. Han har vuxit massor sen jag såg honom sist. Han är 2 månader äldre än Julius, undrar just vilka hyss de kommer att hitta på tillsammans när de blir äldre....

Tisdagen hade vi återträff med Vilgots föräldragrupp, där hade det också växts en hel del sen vi träffades för drygt ett år sedan. De flesta av oss hade dessutom blivit fler i familjen, vilket också var kul att se. Igår var så dags för den mindre roliga grejen på schemat, tandläkarbesök...igen. Denna gången bytte jag ut gamla fyllningar i två av mina kindtänder. Ska sedan tillbaka i augusti för att byta ut två till, sen är det dags för en av mina visdomständer att ryckas ut. AJ! Men det blir så bra sen så, det får man trösta sig med, för det svider både fysiskt och psykiskt (pengamässigt alltså).

Idag har det bara varit underbart! Började dagen med en två timmars sittning hos frisören. Kom därifrån med kortare, ljusare och sommarfräscht hår. Sedan bar det av till dagis för sommaravslutning. Barnen, fröknarna och några av föräldrarna dansade kring midsommarstången och sen åts det tårta och barnen sjöng sommarvisor. Ahh så härligt! Och imorgon är det midsommarafton och vi är bjudna på 60-årskalas hos min moster. Även där kommer det att vara fullrulle. Resten av helgen kommer vi nog att ägna till att återhämta oss.

GLAD MIDSOMMAR!

Mer tapeter

2008-06-16 @ 15:15:54
Så äntligen har den släppts, kollektionen "Kaspar & Saga II" hos sandbergtapeter som jag tidigare nämnt. Jag kan bara säga att jag är inte besviken på den. Den är bara så fin! Har däremot inte bestämt mig än för om jag ska använda mig av någon av tapeterna för att ha som fondvägg i Julius rum, jag måste åka in till färgaffärn och kika på tapetproverna först. Här är i alla fall ett smakprov från kollektionen, alla bilder är hämtade från www.sandbergtapeter.com.



Pinnstolar och hörnskåp

2008-06-15 @ 16:05:13
Högst upp på min önskelista just nu står det "gamla pinnstolar" och "gammalt hörnskåp". Pinnstolarna ska helst vara likadana och hörnskåpet ska ej vara ett vitrinskåp utan ett med hel dörr, typ gamla sortens skafferiskåp. Detta verkar dock vara en omöjlighet. Jag har letat överallt. Det har till och med gått så långt att jag har ritat ett eget hörnskåp som David ska få bygga, just nu strejkar han däremot men nån gång kanske han ger med sig.

Pinnstolar finns det ju självklart att köpa nya, men den enda jag hittat som duger är Carl Malmstens "lilla åland". Om jag ska köpa sådana måste jag vänta några år till för jag vill verkligen inte riskera att våra barn har sönder dem. Det är så vi resonerar kring det mesta just nu. Vi behöver egentligen ett nytt matbord också eftersom Vilgot har hackat sönder vårt ganska rejält, men det är lika bra att vänta för snart är det Julius tur att leka mat-huligan. I sommar ska David få ta planhyveln och gå lös på bordsskivan och sedan får jag betsa och lacka om den, det får duga så länge.




"Lilla Åland", bild från www.stolab.se

Lagerhaus

2008-06-12 @ 21:49:43

En butik som jag länge önskat skulle komma hit till Skellefteå är Lagerhaus. I vintras hörde jag rykten om att så kanske var fallet, att de sökte lokaler åtminstone. Det vore i så fall väldigt kul. Var idag in på deras hemsida och såg till min förvåning att de även finns i Luleå, det har jag verkligen missat. Kanske för att jag alltid hamnar på Polarn o Pyret när jag är där och inte hinner till någon annan galleria än Smedjan. I alla fall så dröjer det nog ett tag innan de öppnar här, Lagerhaus alltså, Polarn o Pyret har jag slutat hoppas på. Nåväl, vad är väl en bal på slottet.....Här är i alla fall lite inspirationsbilder.




Bilder från www.lagerhaus.se


De hade även en superkul liten pippifågel som man sätter i en blomkruka och sen börjar den kvittra när det är dags att vattna... Fast jag kom på att då skulle vårt hus vara fyllt av fågelsång för jämnan. Men det kanske är bättre än ljudet av Teletubbies.


Hurra för broccoli!

2008-06-12 @ 20:54:26
Nu har Julius även provat broccolipure och det fick extra många plus i kanten. Han verkligen älskade det. Jag själv var lite tveksam när jag öppnade burken för det luktade verkligen inte rosor och parfymer. Men Julius tog tag i min hand och tryckte in skeden i munnen, vilket resulterade i att han fick mat i näsan, men det brydde han sig inte om.

Så idag kan vi bara konstatera; -Hurra för broccoli!

En inne-dag

2008-06-10 @ 15:21:40

Jag vet att jag längtat efter regn, men nu när det regnat i mer än ett dygn så är jag less. Nu har naturen fått det vatten den behöver, så fram med lite solsken! David är hemma och är sjuk så jag har inte varit hemma själv med bägge pojkarna som tur var för det brukar vara riktigt jobbigt när det är sånt här väder. Det har mest blivit slappande i soffan.

Försökte tidigare i dag att föreviga Vilgot och Julius när de satt tillsammans i soffan, men det är inte lätt. Oftast leder det till att Vilgot vill gosa med Julius öron och det vill inte Julius så då blir det aningen grinigt....Döm själva.




Inte så lätt alltid....

Var på BVC igår, Julius väger nu 7665g och är 67,5cm lång. Han följer sin kurva och allt är bara bra. Distriktssköterskan frågade faktiskt om han alltid är så där glad som han var när vi var där och ja, det är han ju faktiskt. Kan verkligen inte klaga på att jag har haft krävande bebisar. Men idag har han faktiskt varit grinig över att det kliat i tänderna, men sånt grin klarar man av lite nu och då. Det är ju bara så himla synd om honom när han frenetiskt gnager på allt och alla. Imorgon ska förresten jag till tandläkaren på en vanlig undersökning. Ska dit nästa vecka också, men då är det för att dra ut en visdomstand. Lagom till midsommar! Så när alla andra käkar sill, potatis och nubbe blir det kanske bara flytande för mig. Fast i så fall kan jag ju ta nubben i alla fall!

Mera mat

2008-06-04 @ 13:28:36
Så äntligen har Julius fått smaka på potatis o majspure. Var och handlade idag och tänkte när jag stod vid barngrejerna att nog vore det väl ändå fasen om jag inte skulle ta och köpa lite 4-månaders burkar och börja på en gång. Och så blev det. Gjorde inget hemma-kok denna gång som jag gjorde med Vilgot, jag vet att när han väl börjar äta "vanlig" mat så kommer det ändå att bli burkmat.

Resultat av dagens smakprov? Ett stort leende på en smått konfunderad kille. Så det får bli en fortsättning imorgon, morotspure och broccolipure får vänta några dagar. Sen ska jag snart börja med gröt till middagsmål, det brukar ju vara hel-festligt med gröt över hela köket.


image51
Bilder från
www.semper.se

Lookalike?

2008-06-02 @ 12:11:46
Satt och lekte litegrann vid datorn för att se om Vilgot och Julius är så ofantligt lika som vi alla tycker. Hade lite ont om bilder där de gör samma sak, men jag tycker ändå att resultatet är slående....

image50


Tycker själv att det är lite obehagligt. Speciellt då de är så lika i sättet också. Man kan ju undra om Julius är tvillingen som kom tre år senare? Och visst är jag gravid längre än de flesta, men mig vetandes gick jag i alla fall inte tre år över tiden. Ska bli spännande att se när Julius blir äldre om de fortfarande är så lika.

Balkongliv

2008-06-02 @ 11:06:42

Jag vet att vi bor i hus och har egen trädgård och en stor altan, så egentligen borde jag inte behöva inreda balkongen. Men då Julius inte sover så hårt på kvällarna ännu och jag vill kunna sitta ute och kanske dricka en paraplydrink i sommar ansåg jag det som en nödvändighet. Så i helgen fixade jag till balkongen. Det tog inte så lång tid, hade det mesta hemma redan, så jag behövde inte shoppa så mycket. Det enda jag har köpt nytt är blommorna, mattan och krukhållarna. Har även köpt ett rosa ljus som jag ska sätta i en cylindervas och ställa på golvet. För en gångs skull har jag fått använda mig av rosa! Har ju bara pojkar i familjen, så det är inte så populärt med rosa som accentfärg.... Så här blev i alla fall resultatet.



image48


Inköpslista:
♥ Matta 249:- (Rusta)
♥ Blommor Million Bells 39,90:-/st (Blomsterlandet)
♥ Krukhållare 65:-/st (Åhlens)
♥ Stolar, brickbord, ljuslykta och krukor fanns redan hemma, tror att jag köpt allt på IKEA.

Nu hoppas jag bara på några härliga sommarkvällar (och söta, snälla, sovande barn).

Julius bravader

2008-06-02 @ 10:13:40
Nu har Julius blivit 4 månader. Det hela inträffade i torsdags och firades med att vi var och handlade på ICA Maxi....köpte faktiskt en storlek större på blöjorna denna gång. Jag hade ju tänkt börja med smakportioner den dagen, men jag blev lat, orkade inte koka potatis. Han har förresten redan blivit itvingad lite ofrivilliga smakbitar av bla yoghurt. En morgon till frukost när jag och Dawe satt och halvsov vid bordet hördes Vilgots glada utrop -" nu fick han lite!" Och där satt Julius, glad som en sol, med yoghurt i ansiktet. Söta är dom, bröderna!

En av Julius favorit sysselsättningar just nu är att ta tag i fötterna och visa sin vighet genom att smacka förnöjt på stortårna. Show off! Själv kan man knappt ligga ner och ta tag i fötterna, så stel har man blivit. Sen gillar han att slå på "hej-knappen" när vi läser "hej-boken".


image47

Titta mamma, det här kan inte du lix!