Valborg och vår!

2011-04-30 @ 19:12:52
Mesta delen av vår lediga tid spenderas just nu utomhus. Det har varit soligt och härligt väder, dock lite blåsigt, i över en vecka nu. SÅ underbart.

Ikväll har vi grillat (som alla andra svenskar denna kväll) och alldeles strax ska vi cykla iväg till byns majbrasa. Igår var vi hemma hos min mamma och firade hennes födelsedag, och hon fick en present i trädgårdens tecken. En jättefin box från Crabtree & Evelyn innehållandes trädgårdshandskar, redskap och handvård, superfint!



Bild: Crabtree & Evelyn


Planer, planer och åter...planer

2011-04-25 @ 08:56:22
Har skissat en del på hur det kan tänkas se ut utvändigt om man bygger om bron till hall. Har sett så många taskiga utbyggnader som alls inte passar till huvudbyggnaden att jag är lite avskräckt för just ett tillbyggnadsprojekt. Men det är ju tur att jag har hjälpmedel som gör att jag kan skapa mig en ganska precis bild av hur det skulle kunna bli.

Detta är min version av hur det blir utvändigt:


Känns bra faktiskt så nu är det väl "bara" att köra igång? NÄ, det finns en grej som vi har brist på och det är tid, men idéer finns det gott om!

En favorit i fler färger...och mönster

2011-04-21 @ 09:38:12
Längtar så oerhört efter att åka på Ikea. Vet bara inte när jag ska lyckas kila in en resa till Haparanda. Kanske får göra en spontan trip för att det ska hinnas med innan sommaren är här. Mamma och jag brukar alltid åka på våren och kolla deras sommarsortiment (innan det hinner ta slut).

Var nyss inne på hemsidan och kollade runt litegrann och fann till min lycka att bringaren Sockerärt utökats med två färger samt en mönstrad version. Har den vita sen tidigare och fullkomligt älskar den, den är både fin och praktisk. Alla andra bringare jag har känns väldigt klumpiga i förhållande till denna.



Kollage med bilder från Ikea


Snart kommer alla att hitta till oss

2011-04-20 @ 14:34:05
Att bo på landet är härligt! Men i de flestas ögon så är det "långt" att komma och hälsa på. Skärpning, det tar 15 minuter att köra hem till oss från centrum. NÄRA tycker jag. Visst, det finns nackdelar, ska man på krogen så kan man inte bara gå hem efter en blöt runda, för det tar tid (och är jobbigt). De få gånger vi tar oss för att dra en krogrunda brukar vi åka taxi hem. Visst, det går på några hundringar, men vi är också ute väldigt sällan.

När jag ska ut och resa med jobbet blir jag ofta hämtad med taxi hemma för att få skjuts ut till flyget. Det är inte alltid så lätt att beskriva var vi bor. "Vi bor i det röda huset med vita knutar, på vänster sida några hundra meter efter skolan", brukar jag säga. Hmm, det finns rätt många röda hus med vita knutar här. Och nä, vi har ingen nummerskylt. Det brukar sluta med att jag står ute vid vägen och vinkar när de närmar sig.

Men detta ska det blir ordning på nu! Förra veckan beställde jag en plåtskylt från
LMjson. En grön, som jag har bloggat om tidigare. Läääängtar till den kommer!

Påskfirande

2011-04-20 @ 14:19:43
Snart får vi dra igång med påskfirandet på riktigt! Älskade påsk när jag var liten. Kan det ha att göra med det gigantiska påskägget vi alltid fick? Älskar påsk även nu, som vuxen. Kan det ha att göra med all god mat man får?
Var på Åhlens och köpte nya påskägg till barnen. Först höll jag i ett färgglatt ägg med glada prickar och kycklingar, men ändrade mig när jag fick syn på dessa klassiska, fina med en Jenny Nyström illustration.



Bild: Åhlens


Sjuk :(

2011-04-20 @ 14:11:58
Är hemma och är sjuk. BLÄ! Notera dock att jag är förkyld och inte magsjuk som resten av Skellefteå är. Ännu ett plus med att bo på landet, vi har egen brunn, med vatten från grundvattnet, inte ytvattnet. Men jag jobbar i stan och dricker en del vatten på jobbet så även jag är i riskzonen för att bli smittad.

Idag, när jag inte snytit mig, har jag "roat" mig med att se S.A.T.C 2. Jag tror att jag skrattade mig febrig, speciellt när Samantha myntar uttrycket "Lawrence of My-Labia". Satt och kikade på YouTube på en massa roliga parodier på Sex and The City. Här kommer ett med Christina Aguilera som Samantha.

 

Nytt favorit-vin

2011-04-15 @ 18:20:15

För någon vecka sedan hittade vi ett nytt favorit-vin. "Gestos" heter det. Ett Cabernet Sauvignon från Argentina. Enligt systembolaget är det ett "mycket fruktigt vin med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, mynta, choklad, kaffe och vanilj."  Och vem gillar inte choklad, kaffe och vanilj? En annan fördel är att det har vanlig kork, inte plast kork. Jag vet, det borde jag inte tycka är en fördel med tanke på åtgången av naturmaterial, men det innebär att man kan lagra det en tid. Fast här i huset har vi en tendens att aldrig lyckas med att lagra ett gott vin, det lyckas på nåt underligt vis alltid gå åt. Rekommenderas starkt i alla fall!


Art.nr 6047 från Systembolaget.


Kids say the darndest things!

2011-04-12 @ 21:04:27
Vilgot är en klippa på att uttrycka sig roligt. Vi hade en härlig pratstund i vintras när han frågade mig om det inte nyss var sommar, för han tyckte att det kändes så. Jo svarade jag, ibland känns det som nyss för tiden går ganska fort när man har mycket att stå i. Kloka killen svarar:
-"Ja mamma, det gör den, fast inte fortare än månen snurrar".  (killen är rätt djup och eftertänksam).

För ungefär ett och ett halvt år sen hade lillebror lyckats svälja ett legogubbehuvud, vilket vi så klart inte upptäckte förrän det kom ut igen i blöjan. När vi berättade för Vilgot vad som hänt skrattade han till och sa:
-"Haha, om han hade svalt ett till hade gubben fått en kompis!"

Idag så här mitt i SM-final yran säger han:
-"Mamma, vet du vad Gustav sa idag på dagis?...han sa att han hejar på Färjestad...(han tänker efter)....men han får nog vara min kompis ändå!"

Kids say the darndest things!