En zinkad stund på stan

2011-03-25 @ 18:53:14
Gick en stund på stan idag vid lunch. Fascinerades över vad mycket zink det är överallt. Blev riktigt inspirerad, skulle kunna tänka mig att ha en del i trädgården. Nu har jag surfat runt lite och låtit mig inspireras. Såg bland annat att House Doctor Bag-in-box hållaren som jag hade tänkt köpa i turkost förra året numera finns i zink. Nu vill jag ha den ännu mer! Och vi som aldrig dricker Bag-in-box vin. Men det är ju aldrig för sent att börja!

Resultatet av dagens "snabbis-på-stan" blev en förvaringsburk från Madam Stoltz (syns nedan) och resultatet av surfningen blev detta kollage.


Brickbord och Bag-in-box hållare från House Doctor
Burkar, ljushållare och blomlåda från Madam Stoltz
Vattenkanna från IKEA
(oooh IKEA, dit vill jag åka snart)



Bokhylla

2011-03-18 @ 13:52:05
Förra lördagen var jag på Mio och handlade en liten bokhylla till sovrummet. Sen vi gjorde Julius rum, där vi förrut hade allt möjligt skrot och alla mina böcker, har böckerna fått stå i en kartong i klädkammaren. Det är nu två och ett halvt år sen Julius fick sitt rum och äntligen har jag tagit tag i dilemmat med böckerna.

Vi får se hur många böcker som får plats, resten får åka ned i kartongen igen och ut i förrådet.



Bild lånad från Mio.se


Sjukorna avlöser varandra

2011-03-18 @ 13:45:59
Jodå vi hann vara friska två veckor för att sedan bli sjuka igen. Bägge grabbarna har varit uppe i 40,6°C i feber och nu dalar de sakta nedåt i temp. Inte kul. Speciellt eftersom att V fyllde sex år igår och nu måste vi skjuta på morgondagens kalas till nästa lördag. Men V verkar inte alltför besviken, han är inte pigg alls och förstår verkligen att han inte orkar leka med sina kompisar. Det i sig är ett tecken på att vår lillkille har blivit storkille!

Tänk att han börjar förskoleklass till hösten! Oj, det skär lite i mamma-hjärtat.


Vill ha, men inte till det priset.

2011-03-03 @ 09:44:46

Medan jag satt hos frisören i måndags och väntade på att färgningen skulle bli klar läste jag som vanligt en tidning, tror det var Sköna Hem. När jag sedan läst klart, vänder jag på tidningen och ser en underbar skapelse på baksidan. En ring. Jag brukar inte gilla gigantiska stenar, egentligen mest av den anledningen att de är ju alltid i vägen. Och dyra ringar, ja, när ska man våga ha dem? Hur som haver, snygg var den i alla fall och titta får man ju alltid.

Om den skulle bli min skulle det kosta oss ungefär 40 000 (!), jag vet massor av annat vi (jag) vill göra för de pengarna. Sitter och väger mellan armarna, ungefär som en våg ni vet. I en handen håller jag den glittrande fina ringen. I den andra dinglar en ombyggd hall, med golvvärme och klinker, en uppfräschad trappa, avhängningshylla för gäster och  skjutdörrsgarderober till herrefolket.


Bild lånad från
Efva Attling, ringen heter Bend Over (vågat namn).


Paket?! Till mig?!

2011-03-02 @ 16:23:54
I måndags kom min sändning från Stoff & Stil. Lyckliga jag!

Solen är framme och J har ögoninflammation

2011-03-02 @ 16:21:58
Ibland är det skönt att VAB:a. Förstås inte när man har det stressigt på jobbet, men å andra sidan har jag numera lärt mig att vi har det alltid stressigt och mycket att göra på jobbet. Jag har jobbat halvdag idag. Julius har åkt på en förkylning med lite ögoninflammation. Trist nog innebär det att vi absolut inte kan vistas ute, inte ens i en kvart, han är både ljus-och vindkänslig. Nu hoppas vi bara att vi andra klarar oss från ögonbekymmer för vi ska nämligen på bröllop med efterföljande fest på lördag. Det ska bli riktigt roligt!

Nu ska jag kila ner och göra middag. Vet inte riktigt vad det ska bli, men själv skulle jag kunna nöja mig med den bit av den enomt goda Monte Enebro (getost) som ligger i kylen och väntar....