Gör om - Gör rätt

2012-02-26 @ 21:23:59
För ett tag sen köpte vi nya sängar från mio (WOW så härligt) i samma veva köpte jag även en sängkappa på Jysk. Jag hade tänkt köpa en vit linnekappa från H&M home, men orkade inte vänta på leveransen och tyckte att det var värt att testa den billiga varianten från Jysk. Men usch vad jag ångrat detta köp. Tyget är jättetunt och det ser mer ut som att man hängt ett lakan över sängkanten.

I helgen när jag bäddade sängen fick jag nog. Loggade in på H&M och beställde handlöst en ny sängkappa (i linne denna gång). Den landar förhoppningsvis hos oss om ungefär en vecka. Hoppas nu att denna blir bättre.





Bild: H&M home


Mascarpone Tryffel

2012-02-26 @ 18:58:49
Mascarpone Tryffel

200g mörk choklad 70%
100g mascarpone

Smält chokladen över vattenbad. Tag från plattan och rör i mascarponen. Smaksätt med något av nedanstående;
0,5tsk arrakarom
eller
några chilliflakes
eller
hackade mandlar eller pistagenötter

eller annan önskad smak, undvik dock socker!!!

Är man inte LCHF:are kan man med gott samvete tillsätta 4msk florsocker också.

Ställ in i kylen och låt svalna. Rulla sedan kulor. Tryfflarna kan rullas i kokos, hackade nötter eller siktad kakao. Jag rullade mina i siktad Valrhona kakao. Visst, tryfflarna är inte helt kolhydratsfria, men man äter sällan fler än två då de mättar rätt bra.


Härliga Söndag

2012-02-26 @ 17:51:58
Denna helg har varit min första föräldralediga helg. Från och med i fredags är jag ledig varje fredag fram till i sommar och det känns grymt skönt och lyxigt. Helgen har spenderats med temadag på dagis, kalas hos min mormor och självklart utevaro i det härliga vädret. Fast kallt har det visserligen varit trots solen.

Idag bakade jag mini chokladmuffins till söndagens ära. De är däremot långt ifrån LCHF så jag får lita på resten av familjen som redan slukat tre(!) var. Till mig själv gjorde jag mascarponetryfflar med lite smak av arrak, även de riktigt goda. Lägger ut recept senare, det är eeeenkelt.


Mer Indien....fast i Sverige

2012-02-24 @ 20:56:15
Kan inte riktigt släppa alla intrycken från Indien än så jag bjuder på lite glada vårfärger från Indiska, vår egen svenska version av Indien. Tekulorna har vi två stycken av här hemma, fast med grönt hjärta. Passade på att testa appen picsart för detta kollage, funkar bra men jag har inte riktigt lärt mig alla knep.


Namaste

2012-02-24 @ 19:57:13
Förra fredagen kom jag hem, mör men i gott skick, från en tjänsteresa till Pune, Indien. Har varit där tre gånger inom loppet av 9 månader nu så det börjar kännas som hemma. Jag börjar veta vad som är "do's" och vad som är "dont's". Vi hann, förutom att jobba, besöka en gigantiskt stor marknad, åka till en park och ett tempel. Marknaden myllrade av folk, smycken, kokkärl och bindis, eller krafs som de flesta av det motsatta könet skulle uttrycka det. I parken fanns en damm full av knoppade Lotus blommor, häftigt att se hur de ser ut på riktigt. När vi skulle gå från parken hade det börja skymma, det var då vi insåg att det inte bara var fåglar som flaxade ovan våra huvuden, himlen var även full av gigantiska fladdermöss. Kändes som att jag ville springa därifrån, men jag bet ihop.

Templet vi besökte heter Pataleshvar temple och är ett sk grott tempel. Det är ett tempel för Shiva från ungefär 800-talet. Det ligger mitt i Pune och fungerar lite som en lugn mötesplats för lokalbefolkningen. I Pune bor ca 5-6 miljoner människor och staden är alltifrån lugn så ett tempel är nog det perfekta stället för att andas ut en stund.

Sen shoppade vi som vanligt allt vi kunde trycka ner i resväskorna. Det är billigt i Indien, speciellt textilier. Jag passade även på att bunkra mitt favorit te från fabindia, det heter Tulsi Chai Masala och är riktigt bra för trötta halsar.


Virkad ruta med 3D prickar

2012-02-12 @ 22:03:21
Häromdagen lärde jag mig nåt nytt och riktigt kul, att virka en ruta med 3D prickar på. Eller som ianyckelpiga kallar det för, mouche. Blev riktigt inspirerad av hennes fina kudde med sådana rutor. Här kommer en bild på två av mina rutor.


Färgterapi

2012-02-10 @ 20:14:35
Om man frågade mig när jag var liten vilken som var den absolut fulaste färgen blev svaret -"brun, för det är samma färg som bajs!". Frågar man mig idag blir svaret definitivt Gul. Anledningen har jag svårt att sätta fingret på men jag har några teorier...
1. Min hy går lite åt gult och så fort jag tar på mig en gul topp blir jag ännu gulare.
2. Gula textilier ser (i mina ögon) lätt "smutsiga" ut.
3. När vi flyttade in i vår gamla lägenhet var vardagsrummet tapetserat i en knallgul tapet och vi lät den sitta. Men efter en månads boende med denna tapet hade vi definitivt överdoserat gul för en hel livstid.
Tur att både jag och sambon har samma åsikt om denna färg nämligen; - det enda som går hem hos oss med att vara gult är solen och påskkycklingar! Så jag hoppas verkligen att denna snygging från Åhlens antingen kommer i nån fler färg eller går att måla om. 'Cause I like it, I like it a lot!!!


Indien igen.

2012-02-10 @ 16:40:02
På måndagmorgon bär det av till Indien igen. Som vanligt en snabbvisit, vi är hemma på fredagkväll igen. Men det funkar nästan bättre för mig, även om man blir mör av resan så känner jag inte att jag vill vara borta så länge från familjen. Speciellt inte nu eftersom J legat sjuk i feber och hosta.

En nackdel med att åka till Indien är att det kommer att bli mycket svårt att hålla min LCHF diet. Jag kommer att måsta göra undantag varje dag tyvärr, och träningen är begränsad till vad jag kan hitta på på hotellrummet. Hotellet har inget Gym och det är inte direkt så att man beger sig ut på en joggingtur i den "härliga" trafiken.

En fördel med att åka till Indien är att om man får lite tid över så är shoppingen riktigt bra. Ett kvarter från vårt hotell finns en galleria med bland annat Zara och Aldo's accesories. En lokal favorit är FabIndia där de har mycket bra organiska produkter, både för hår/hudvård men även te.

Virkad Giraff

2012-02-10 @ 16:23:00
Denna virkade giraff fick flytta hem till Liselott när hon kommit till världen. Virkade den redan i somras, sen fick den bo i garderoben till dess att det blev dags att flytta.
Mönster hittade jag hos
ianyckelpiga.


New York

2012-02-08 @ 22:50:18
Denna underbara tavla har jag växt upp med hemma hos mina föräldrar. Häromdagen kom jag på att de kanske inte använder den nånstans och att jag kanske kunde få låna den. Sagt och gjort, nu hänger den på vår vägg. Återvinning när den är som bäst, tack för lånet mamma!


Kärlek till min nya lampa

2012-02-08 @ 22:39:19
I snart fem veckor nu har jag kämpat med att äta rätt och träna regelbundet. Detta har resulterat i att jag mår betydligt bättre fysiskt och att jag som bonus öven tappat en del överflödig vikt som jag tycker att jag lagt på mig de senaste åren. Detta har också lett till att jag ofta vill belöna mig själv när jag gjort något bra. Och när man inte får belöna sig med godsaker så blir det med "finsaker". Som till exempel med denna lampa från Serholt som jag köpte efter måndagens lunch-spinning -för det var jag såååå värd!!


Joy!

2012-02-01 @ 19:14:22