SOL o SOMMAR o snart SEMESTER!

2009-06-25 @ 15:24:59
Jag gillar verkligen läget inför helgen. Sitter just nu instängd på kontoret och håller på att flyta bort... men vad gör det? För snart är det semester! Så här ser kommande dagars prognos ut enligt www.yr.no (det enda väder jag litar på). Måste även få tillägga att senare i helgen ska det bli ännu varmare, lite jobbigt, men ändå LOVELY!




Skärmdump från www.yr.no

Påväg hem till mig!

2009-06-22 @ 20:35:36
Idag känner jag mig ganska lycklig och längtandes. Kan det bero på att idag är dagen då jag tagit mig i kragen och beställt mina efterlängtade stolar. Jag ska få några av dem i present (aningen i förtid), tack och bock. De levereras om 4-8 veckor, Stolab har semesterstängt så därför blir leveranstiden lite osäker. Men den som suktat i två år kan gott sukta två månader till. Vi vågar dock inte byta köksbord än, har ju två halvt galna bordsbankare, så det är bara å vänta nåt år.




Bild: www.stolab.se

Fondvägg

2009-06-21 @ 22:15:42

Har börjat fundera på att sätta upp en fondvägg i sovrummet. Dessa funderingar har jag däremot inte delat med mig av till min sambo. Han blir numera smått förbannad när jag ber om att få göra en förändring här hemma, han vet nämligen att det är HAN som ska se till att det blir gjort. Jag förstår honom, skulle också bli rätt irriterad om någon hela tiden störde mig med en massa tjat :-). (Jag som har så många ideer....får nog gå snabbkurs i golvläggning, tapetsering, plattsättning..mm..)

Vi har i stort sett bara enfärgade tapeter hemma, bortsett från i
Julius rum där vi har satt upp en tapet från Sandberg. Redan då tyckte vi att vi hade köpt en dyr tapet (ca.600 kr/rulle). Tapeten som jag har spanat in nu är "Magnolia" från Cole & Son, men jag måste nog hitta något liknande, för denna kostar typ 1300 spänn rullen och det går åt typ 2 eller 3 rullar. Så här ser den ut i alla fall och är det någon som har förslag på liknande, billigare tapet så är jag tacksam för tips!





Bild från www.cole-and-son.com

Glad midsommar!

2009-06-18 @ 18:01:29
Idag hade våra duktiga dagis-fröknar styrt upp till midsommarfest för barn och föräldrar. Det bjöds på dans kring midsommarstången, tipsrunda, tårta och sommarsånger. De barn som börjar förskoleklass (vi kallar dem "trollen") avtackades med varsin blomsterkrans. Självklart fick de även ta hem sin dagispärm vilken innehåller foton och annan dokumentation från deras tid på dagis. Tänk att om två år är det Vilgot som står där och blir avtackad. Tur att vi har en till gosse som har ett bra tag kvar på dagis!

Imorgon är det "riktiga" midsommarafton och det ska vi fira hemma hos min bror i stan. Vi åker inte dit förrän på eftermiddagen så först vi hinner med att äta sillunch hemma. Hoppas att ni alla får en härlig helg.

Glad Midsommar!



Foton: privata

Mums!

2009-06-18 @ 10:03:37
Den här doften är bara för underbar!!! Köpte tvålen för någon vecka sen och jag kan inte sluta lukta på mina händer. Så dagens tips till er, köp den och njut!




Kollage med bilder från
www.cederroth.com

Sommararbete

2009-06-13 @ 21:30:24
Idag har vi sommararbetat på dagis. Varje år är det lite grejer i utemiljön som måste fixas till såsom se över staketen, olja in diverse utemöbler, kantskära runt gångplattor mm. Vi brukar också hitta på lite leksaker till barnen. Förra året byggde några av föräldrarna trähästar av gamla kabeltrummor, några gjorde en tankstation, en gammal eka fick bli ett piratskepp och det blev även en klättervägg.

Det brukar vara riktigt kul, speciellt eftersom vi föräldrar får en chans att träffas och göra något tillsammans för våra barn. I år var det däremot inte lika kul som förra. Det var jättedålig uppslutning, många familjer hade inte möjlighet att dyka upp och det var jättesynd. Visst, det kan inte passa tidsmässigt för alla, men man kan ju åtminstone höra av sig och säga att man inte dyker upp.

Däremot blev det en hel del gjort ändå. Vår familj hade fått till uppgift att bygga ett golv under rutschkanan. Måste ju erkänna att det blev mest D som snickrade.... åsså pappan Jonny som fick skruva trallvirke. Själv kände jag nog att jag inte hade så mycket att tillföra, blev mest att hålla och mäta och såna där "bisittar"-grejer. Sen kom vi också på att vi skulle bygga igen en del av sidorna på utrymmet under rutschkanan. D tog plywood-bitar, sågade till dem och skruvade fast. Sedan borrade vi några hål på vardera sida med en dosfräs. Det var här jag äntligen fick en uppgift som passade mig som handen i handsken. Jag ska måla dessa skivor på nåt roligt sätt. Tror att jag ska göra blommor kring hålen, eller nåt anna färgglatt. På grund av regnrisk samt brist på färg blev detta tyvärr inte gjort idag, men någon dag i sommar ska jag smita hemifrån och måla, tror att det kommer att bli riktigt fint.

När vi kom hem hade vi fortfarande barnvakt så vi satte igång att jobba lite här hemma också. Eftersom D liks har hemma kåpsläpen tog jag tag i förrådet och rensade lite där. Fick ihop två sopsäcker med bråte som ska till tippen. Hann bli aningen nostalgisk när jag gick igenom bebiskläderna som jag bar ut i höstas. Tänk vad liten han var förra sommaren och tänk att det redan gått ett år.

Senare på aftonen kom svärmor och svärfar tillbaka med barnen. Vi grillade karrékotletter, käkade hemgjord potatissallad till och åt sedan en megagod kladdkaka till efterrätt. Nu är jag helt slutkörd efter en lång, fullspäckad dag. Ska gå och borsta tänderna och sedan lägga mig och försöka fortsätta läsa "Luftslottet som sprängdes". Den är minst lika bra som de första två böckerna. När jag ligger och läser brukar det sluta med att jag kämpar och spärrar upp ögonen för att stå emot min trötthet och inte somna. Det är ju så himla spännande, och om jag somnar så får jag ju inte läsa vidare förrän nästa kväll. Jag vill ju läsa klart på en gång!



Bild
www.stieglarsson.se

Kaffe på Indiska

2009-06-11 @ 13:11:05
Indiska har i samarbete med Kahls kaffe tagit fram tre blandningar kaffe som säljs i deras butiker. Själv tycker jag hemskt mycket om Kahls kaffe. Monsun Malabar, som är en av Indiskas kaffesorter, är en riktigt härlig blandning som vi tidigare sålde när vi hade butiken, supergod. Jag är inte direkt någon fanatiker över kardemumma kaffe, men South India Blend skulle jag inte ha något emot att testa. Kanske måste ta mig en sväng förbi Indiska innan helgen.



Bild
www.indiska.com

Bobster är här!

2009-06-08 @ 19:47:57
För en vecka sen kom Bobster till världen. Det är en av mina föräldrars hästar, Napster, som fått ännu ett föl. Han är helsvart, inte minsta tillstymmelse till någon annan färg på honom. Det är ganska kul när fölen är alldeles nya, för de går riktigt skakigt. Å andra sidan kan ju vi människor inte gå förrän efter ungefär ett år, så det är inte fy skam att föl är på benen nästan direkt efter de kommit ut. David tog detta kort av honom när han var i stallet och hälsade på för några dagar sedan.



Bobster

En ny kompis har flyttat in....

2009-06-05 @ 21:49:50

...synd bara att han måste flytta ut snart....för han är en present som blivit bortlovad sedan länge.

Uppdatering: Presenten är levererad, nu hoppas vi att den här elefantens snabel blir gnagd på lika mycket som snablarna på J & Vs elefanter.



Tur att han kommer att bo i närheten....

VAB-dagar...

2009-06-05 @ 13:15:24
Det har blivit en hel del VAB de två senaste veckorna. Både Vilgot och Julius har som jag tidigare nämnt haft ögoninflammation. Bägge två är i stort sett bra nu, men det har hänt andra grejer som gjort att jag varit hemma även igår och idag. I onsdags på dagis upptäckte fröknarna att J hade ett ganska otäckt nageltrång på insidan av sin högra stortånagel. Igår morse åkte vi på Vårdcentralen och där punkterade de en liten var-böld och sedan blev det ett ganska stort omslag. På bilden ser det värre ut än vad det är, redan igår kväll kunde jag ta bort hela omslaget och det var verkligen tusen gånger bättre. Efter helgen hoppas vi att vi är på fötter igen :-). Själv är jag ganska less på att gå här hemma och inte kunna göra så mycket. På grund av att det blåser ute har det inte blivit så mycket utevistelse, ögoninflammation och vind är inte direkt den bästa kombinationen. Här kommer lite bilder från dagarna här hemma....



Basilikan får symbolisera att jag och Vilgot har planterat örter i en kruka ute. Den sista bilden visar ungefär vad vi levt på dessa dagar!

Färskt inhandlat till altanen

2009-06-03 @ 13:51:47
Ett nytt parasoll. Bara 284 Kr på JYSK, håller väl säker därefter, men oh well, då får vi byta om nåt år igen. De bleks ju så hiskeligt fort, oavsett kvalitet. Detta var dessutom väldigt nära i färg med våra markiser....





Bild
www.jysk.se

Ljus med sommardofter

2009-06-02 @ 21:53:32
Mailade just en ljusbeställning till Ida. Lite tråkigt är det att här uppe i norr är det ljust hela dygnet under sommaren. Nog för att vi norrlänningar verkligen förtjänar det efter vinterns långa mörker. Det är bara det att det blir ju inte lika mysigt att tända levande ljus. Eller rättare sagt det ger ingen mys-effekt alls. Därför är det så smart med doftljus! Beställde lite härligt fruktiga dofter, bland annat dessa minidessertglasljus i doften jordgubb med vaniljtvist.




Bild www.partylite.se

Säsongsavslutning

2009-06-02 @ 20:00:22

Alldeles snart börjar säsongens sista avsnitt av Äntligen Hemma. Snacka om att de fått lägga ner mycket tid på huset, antar att de aldrig kunnat föreställa sig hur mycket jobb det verkligen skulle bli. Nu tänker jag bänka mig i soffan!





Bild TV4.se