Hemma hos oss - Vardagsrummet

2012-01-26 @ 11:32:32

Lite bilder på vårt vardagsrum så här mitt i vintern.


Det var då - 2011

2012-01-26 @ 10:58:17
Snart har det gått en månad av 2012 och jag känner att jag själv inte hunnit smälta 2011. 2011 för mig var ett fantastiskt år både på hemmaplan och bortaplan.

Januari

Vi firade att Julius fyllde 3 år och att David fyllde 32 år. Det blir rätt mycket folk när vi har kalas, vi tillhör de lyckliga som har kvar många i den äldre generationen. Kalaset blev något kort från Davids och min sida då vi fick fullt upp med att kidnappa våra vänner (som också var på kalaset) för att dra iväg dem på sin möhippa respektive svensexa. Denna månad föddes även min brors andra barn, en flicka som fick namnet Liv.



Februari

Februari var en slapparmånad. Spenderade en hel del tid med att skotta snö, då vi denna vinter hade extrem-mycket av den varan.



Mars

Inleddes med ett riktigt roligt bröllop. Det är inte alltid man får gå på vinterbröllop, härligt! Sedan blev det kalasdags igen. Vilgot fyllde 6 år.



April

I april åkte jag för första gången i mitt liv till Tammerfors, Finland. Tjänsteresa så klart, vad annars.... En stad som imponerade på mig med sina härliga byggnader som bevarats från den tid då Tammerfors var en stor textilindustristad. På hemmaplan trodde vi aldrig att snön skulle försvinna och jag bakade kakor i bara farten. Sakta men säkert försvann snön och våren kunde ta fart på allvar.



Maj

Snön var äntligen försvunnen. På barnens dagis anordnades "Äventyr i Tussilagoskogen", en härlig dag där alla familjerna tillsammans pysslade i skogen. Med posten kom min efterlängtade husnummerskylt.



Juni

Vi började månaden med att dra iväg med husvagnen på minisemester till min svärmors barndomsställe. Två nätters viltcamping med forsen som granne. Fiske, skogsvandring och grillning, en härlig helg heltenkelt.
I juni åkte jag även min första sväng till Indien. Det blev Calcutta och Pune. Vi fick även möjligheten att följa med till två av deras tempel. Mycket mäktigt, men också mycket varmt. Vid ett tempel var man tvungen att vara barfota för att få gå där och att gå barfota på solstekta stenar vet vi alla hur det känns...
Vilgot tog "examen" från dagis och tog det stora klivet över till skolans värld.



Juli

Ahhhhhhh semester! Vi drog iväg med husvagnen mot Sundsvall, Junsele, Lycksele... Semester i fem veckor och sommaren bjöd på fantastiskt väder.



Augusti

Jag tror att en liten bit av mig grät i Augusti när jag var tvungen återgå till jobbet efter den härliga semestern.
Det blev en tuff uppstart, åkte till Indien på tjänsteresa. Väl där gick allt bra och vi fick till och med möjligheten att fira lite högtid med dem, det var Lord Ganesh festival. Härligt med lite utländska traditioner. Och äntligen fick vi hämta vår efterlängtade Frasse-katt.



September

Månaden med den årliga potatisplockningen. Härligt med lite svenska traditioner. Träningsvärken dan efter är dock inte att leka med...




Oktober

Åkte till Zambia med jobbet. Passade på att ta två semesterdagar och besöka Viktoriafallen. MÄKTIGT.
Väl i Zambia nåddes jag av nyheten att grabbarna fått ett till litet kusinbarn, Liselott, MÄKTIGT!



November

Väl hemma från Zambia slog vattkopporna till. Först Vilgot och två veckor senare, Julius. Och så äntligen var det avklarat. Vi firade min födelsedag och för engångsskull rymdes vi faktiskt vid ett bord, utan iläggsskivor, många var rädda för vattkopporna.
Och vi längtade efter snö.......



December

David och jag tog ledigt från familjen och åkte ner till Umeå för en helg med mys på tu man hand och shopping (med hela Umeå). Vi åt en fantastisk middag på restaurang Viktoria och hittade en ny favorit champagne - Bollinger. Och sedan kom den efterlängtade julledigheten och snön (i massor).... åsså blev det nyårsafton och sen var 2011 slut!



Nu känner jag mig redo att fortsätta med det nya året!

Zambia - Oktober 2011

2012-01-26 @ 09:52:14
I slutet av oktober var jag till Zambia igen med jobbet. På hemvägen tog jag och min kollega vägen förbi Viktoriafallen. Det var riktigt mäktigt! Afrika i sig är ju mäktigt med sin extrema natur, sina vilda djur och sin bördiga mark. Jag är helt imponerad av att på vårt kontor i Zambia kan man till lunch gå ut och plocka sig en mogen mango eller avocado direkt från träden.

Till Viktoriafallen flög vi med ett litet plan, var lite nervös innan eftersom det på biljetten stod att det skulle vara ett Cessna, men det var ett lite större plan än så (med betoning på lite). Väl framme bodde vi på ett av Sun Internationals complex som heter the Zambesi Sun. Mycket fin resort med fallen bara några hundra meter bort. Eftersom oktober månad är precis i början av regnperioden var fallen inte så vattenfyllda, men å andra sidan gav det en mer hisnande känsla av hur djup förkastningen är. Och jag med min höjdskräck....

Och så till bilderna även om det är svårt att förmedla känslan av hur mäktigt det var. När jag själv tittar på bilderna kittlar det i tårna och jag känner på huden hur fuktigt och varmt det var där.



Det berömda flygplanet i uppe i högra hörnet. Nere till vänster, varmt mottagande vid hotellet. Skyltar fanns det överallt med information, främst om att man så fort man lämnade hotellområdet skulle vara uppmärksam på de vilda djuren runtikring.



Fallen. Vid högt flöde är det en enda stor vägg av vatten. Stigarna gick farligt nära kanten och räckena var man lite osäker på.



Apor, Zebror, Giraffer och Impala antiloper (ej på bild) strövade fritt runt hotellkomplexet. Just utanför vårt rum hade vi dessutom en krokodildamm där det bodde en 2,5 meter lång krokodil, som vi bara såg bubblorna av när den jagade på morgnarna, annars låg den och lurade i vassen. Tilläggas bör att här fanns det inga stängsel inte.



Vi åkte på en kryssning längs Zambesi floden. Där fick vi se en hel del flodhästar, fler impala antiloper, en buffelhjord samt en flock babianer. En sak är säker, solnedgångar i afrika är riktigt vackra.