Retrosurfa

2010-08-17 @ 20:41:11

Jag har precis varit in på Ikea och kollat när katalogen släpps. Fanatisk som jag är var jag rädd att den skulle komma när jag är bortrest och det vore ju en total tragedi. Tur som jag har så visar det sig att det bara är två dagar kvar. (Note to self: Om den kommit i brevlådan, tag med som lektyr inför den enormt långa flygresan)

Upptäckte nu att man kan 
retrosurfa i gamla kataloger, så långt tillbaka som tidigt femtiotal. Det var bara så kul att gå igenom gamla uppslag, jag föll direkt för sidorna från sexiotalet. En rolig grej är att jag faktiskt känner igen en del möbler som mina föräldrar och andra släktingar haft, mest från åttiotalet då så klart. En sak som jag reflekterar över är att även om kläderna på åttiotalet var rätt gräsliga så var möblerna inte så farliga. Kanske någon designer som kände att åttiotalet hade fått nog av sin gräslighet?


Zambia here I come!

2010-08-17 @ 20:00:59
Det har varit tyst på bloggen ett tag nu. Jag har börjat om att jobba och det har varit rätt mycket dessa dagar både på jobbet och på hemmaplan. Och värre blir det framöver, på söndag åker jag på tjänsteresa till Zambia och blir borta i en vecka. Det blev klart så sent som förra veckan att vi är sex stycken som åker iväg. Vi kommer först att spendera en dag i Johannesburg i Sydafrika för att möta upp med vårt kontor där och sedan bär det av med flyg norrut. Vårt projekt är i Mufulira medan vi mest troligt kommer att bo i en stad som heter Kitwe. Och oroa er inte vi har vaccinerat oss mot det mesta.

Så här står det om Mufulira på wikipedia:
"Mufulira is a city (population 125,336) in the
Copperbelt Province of Zambia. It grew up in the 1930s around the site of the Mufulira Copper Mine on its north-western edge. The city is 16 km from the border of the Democratic Republic of the Congo and is the start of the Congo Pedicle road connecting the Copperbelt to the Luapula Province, making that province Mufulira's commercial hinterland. A tarred highway to the south-west connects Mufulira to Kitwe (40 km) and Chingola (55 km), and another to the south-east connects to Ndola (60 km), the commercial and transport hub of the Copperbelt. A branch of Zambia Railways, carrying freight only, serves the mine."

Och så här ser landet ut för er som inte vet det:



Bild och information från wikipedia


Hemma igen och genast surfandes på nätet...

2010-08-05 @ 22:30:25
Igår afton kom vi hem från vår husvagnstrip. Vi har haft det underbart härligt och kul, men mer om det senare, ska koka ihop ett litet bildkollage om vår semester. Igår kväll blev det att genast sätta igång med tvätten, men ikväll har jag hunnit med lite andra roligheter också. Varit över till grannarna och ätit en god middag, EFTERRÄTT, och lite skojigt bus för barn (och vuxna). Och sedan gått igenom alla mina favoritbloggar samt kikat på lite nyheter hos IKEA. Här kommer en liten favorit som jag blev aningen förälskad i, fast egentligen kan jag skippa ljuset, vill bara ha själva glaset.