Valborgsmässoafton och uteliv

2009-04-30 @ 20:34:38
Härligt! Ett ord som beskriver livet just nu. Det är bara så härligt ute. Det är valborgsmässoafton och vi har varit ute i vårvärmen hela dagen. Vilgot har mest spenderat dagen på sin cykel och just nu är David och han och kikar på majbrasan. Här hemma har en utmattad ettåring ganska precis somnat efter en härligt utagerad övertrötthet. En sån här dag passar det ypperligt att hälsa våren välkommen.

Det har verkligen börjat klia i mina gröna fingrar, och jag säger gröna fingrar i dubbelbemärkelse, för jag är ganska ny på det här med trädgård och växter. Insåg idag att jag har alldeles för tråkiga stövlar, vanliga gröna tråk-tretorn. Det finns ju ett så enormt stort utbud av roliga stövlar numera. Men man kanske inte ska köpa trädgårdsstövlar på Rusta, borde kanske hålla sig till lite mer rejäla doningar. Å andra sidan kan man ju byta stövlar varje år om man köper ett par för 149 kr. Å tredje sidan så måste jag nog tänka på att inte bygga på sopberget, för det är väl så en sann trädgårdstant i 30-års åldern ska resonera, miljötänkande. Här är i alla fall några alternativ, de jag egentligen har spanat in är ett par svart-vit-blommiga från Tretorn, men på dem hittade jag tyvärr ingen bild.


Bilder lånade från
Din Sko, Ellos, Garden Girl, KappAhl och Rusta.

Det bidde en grytlapp....

2009-04-23 @ 20:03:44

Jag har virkat en grytlapp i vårfärger. Gjorde den dubbel så man inte bränner sig när man använder den. Fast jag tror inte jag kommer att använda den, då kanske den blir förstörd. Men den är i alla fall en fin prydnad i köket. På bilden är den ännu inte pressad.





Privat Bild

Tänker snart börja med nästa virkprojekt vilket är en liten hemlis för det är en present... Det blir nog en liten paus på någon dag, måste vila fingrarna. Efter "hemlisen" ska jag virka en till grytlapp, fast denna gång med mini-mormors rutor. Har fått en sådan en gång av D's farmor. Hon är nästan blind, men har ändå lyckats påta ihop en del alster, det tyder på fingertoppskänsla.

Förkylda Familjen och Vårtecken

2009-04-22 @ 20:41:06
Prick två veckor efter att vi börjat dagis på heltid blev vi förkylda. Det var precis det jag hade sagt också....att det brukar ta ungefär två veckor. Men nu är pojkarna i stort sett friska, i alla fall nog friska att vara på dagis igen. Jag å andra sidan har fortfarande en enorm smärta i svalget vilket irriterar mig nåt fruktansvärt. Å andra sidan kör jag med intalningsmetoden:
-"Jag är inte sjuk, bara lite krasslig, så det är bara att jobba."
Sitter där i mitt lilla bås och smackar febrilt på Strepsils. Stackars grannarna i båsen bredvid, de måste tycka att jag är enormt störande.

Men vad gör detta när vi går mot varmare tider. Även fast det fortfarande ligger kvar snö så känns det att våren är här och dessutom är det fullt med tofsvipor och tranor ute på lägdorna. Tänk att om nån vecka kan jag göra i ordning bredvid bron där jag ska ha den fina bänken som jag köpte på IKEA. Tjihoo!

Köpte en majblomma idag, även det är ett vårtecken. Det tycker jag förresten att ni också ska göra, behållningen går ju till behövande barn. Se det som en UPPMANING till er från mig!



Bild från
www.majblomman.se

IKEA igår...

2009-04-14 @ 19:36:31

Igår tog jag och mamma "röda faran" (Mazda 3:an) och brassade upp till IKEA i Haparanda. Vi hade bägge två lovat karlarna där hemma att inte handla så mycket....hmmm...som tur är är det en liten bil så det ryms inte så mycket. Tilläggas bör dock att både jag och mamma är ena riktiga fenor på tetris så vi kan verkligen packa en bil knök-full.

Det blev lite smått och gott, mest inom genren "spara och förvara". Detta i sig kanske är ett tecken på att jag borde sluta handla på IKEA... :-) Sedan blev det lite rullgardiner till sovrummet, fler hyllplan till klädkammaren och även en lampa dit. Köpte också den fina bänken "Mälarö" som jag visserligen visat i ett tidigare inlägg men den tål att visas igen. Den ska pryda vår framsida i sommar och där har jag tänkt dricka så många morgonkaffen som möjligt under semestern.


"Mälarö" från
IKEA

Jobbar igen...

2009-04-08 @ 20:31:15

Som ni kanske märker har jag börjat jobba igen, bloggen blir lidande. Men några inlägg i månaden ska jag nog lyckas kasta in. Det går jättebra med dagis, bägge pojkarna trivs. Som jag trodde redan innan vi gick upp på heltid så är det Vilgot som det är mest jobbigt för. Han är van att få ligga och dra sig i sängen och ta det lugnt på morgonen och det får han inte nu så han trilskas lite på morgonen. Men när vi väl är på dagis springer han in och sen har han knappt tid att säga hejdå.

Det lite roliga med dagis är att barnen lär sig nya grejer så fort när de är där. Julius har blivit en riktig fena på att gå nu, det hade man inte trott för två veckor sen. Och ja, han är rätt sen på att gå, släktar på sin mor kanske? Varför gå när man kan krypa, klättra och kasta sig i raketfart?

Lite jobbigt tycker jag nog att det är att jobba. Jag har lite dåligt samvete för att jag inte är hemma mer med barnen, de är ju så himla mysiga att vara med och det är ju trots allt jag och David som ska uppfostra dem, inte dagis. Har funderat på att var ledig onsdagar varje vecka efter semestern, men å andra sidan kommer det att betyda att jag kommer att tvingas jobba över vissa kvällar istället. Har ett sånt jobb som nästa kräver heltid och lite till. Jag tycker självklart också att det är himla kul att jobba, speciellt nu när vi har fullt upp och är mitt i ett projekt, dagarna bara flyger förbi.

Nu ska jag sätta mig och virka lite till och samtidigt ska jag se Rent Hus. Det slutar aldrig att förvåna mig hur folk kan bo i sån oordning och vara såna lortgrisar, det är ju sjukt smutsigt hemma hos vissa! YEAK! Själv skulle jag få ett psyk-bryt av att ha så stökigt, skulle absolut inte kunna koppla av.

Förresten, GLAD PÅSK på er alla!


Barnförkläde

2009-04-01 @ 11:08:01
Har de senaste dagarna småpysslat lite när det funnits tid över. Det har resulterat i ett nytt barnförkläde. Jag bestämde mig för att norpa en bit av vår prickiga vaxduk och sedan försöka trolla ihop nåt. Visst, jag kunde ha gått den enkla vägen och klippt ut själva förklädet och sedan kantat med kantband, men jag ville testa sy det helt i vaxduk. Vad har jag då lärt mig av detta..... (förutom att gå den enkla vägen nästa gång).

- PVC går utmärkt att forma, använd ett strykjärn med ett smörpapper som mellanlägg. OBS! Ej för hett!
- Istället för att nåla bör man tejpa fållarna.
- När man syr i PVC bör man plocka bort pressarfoten...annars suger den bestämt fast i tyget!
- Utan pressarfot kan symaskinen lätt skena iväg, så sy försiktigt, inga fastsydda fingrar tack!
- Skit i hur sömmarna ser ut, var nöjd när du fått dit dem!!

Resultatet blev som följer (inga närbilder på detta alster...)



Är lagom nöjd med resultatet, det blev i alla fall ett fint förkläde till slut....

I like....

2009-04-01 @ 09:35:11
Åh, det här blir första trädgårdsinlägget för iår. Som jag längtar till snön försvinner. Men å andra sidan, "det som göms i snö..." Ja, ni vet ju hur det utrycket fortsätter. Vi hann inte riktigt göra klart vår stenlagda trapp till grillstaden ifjol, vi hann visserligen inte göra klart grillstaden heller, men den är på god väg i alla fall.

Förra året letade jag efter en bänk att ha ute. Nu har jag hittat en, och på IKEA dessutom. I like it....I like it a lot. Inga dyra pix heller, 695kr, som fått. Fast det klart, då måste man ju åka på IKEA också, vilket JAG gärna gör, men sambon är mer svårflirtad.


Bild
www.ikea.se