Jul på bloggen

2008-11-30 @ 20:35:20
Kunde inte låta bli att göra ett jul-tema till bloggen. Det är ju kul att göra om lite då och då. Vi har i dag varit och avnjutit vårt första julbord, tack svärmor o svärfar för det, är fortfarande riktigt mätt. Nästa vecka är det dags för ännu ett och David har till och med två den veckan. Lär inte bli alltför mycket julmat på självaste julafton, är nog less vid det laget.

Hoppas att alla hade en bra första advent med mycket julmys och julgott!

Julius 10 månader

2008-11-29 @ 19:46:26

Precis idag är det 10 månader sen som vår lilla Julius kom till världen. Han har blivit en riktig stor-kille nu, det märkte vi speciellt idag då vi hade besök av Hjalmar, 2 1/2 månad gammal. Svårt att tänka sig att dessa två gossar kommer att gå i samma klass, det är ju så stor skillnad på dem nu men jag vet ju att det inte kommer att vara det om några år.

Den senaste månaden har det hänt väldigt mycket. Julius har nu alldeles snart 8 tänder, han ställer sig upp med bravur och det är nästan som att han vill släppa taget och gå iväg, fast han inte riktigt kan. Han har ju sett vilken fart Vilgot har och det klart att han vill hänga på häftiga storebror.


  

Julius i storebrors rum, sådan far, sådan son. Eller sådan storebror sådan lillebror.



Sir Vilgot af Riddarstierna. Vilgot har fastnat för serien "Barda", kanske är han lite liten för svartalver, häxor, orcher och annat oknytt, men han älskar den serien!

Shopping i Haparanda

2008-11-26 @ 19:43:52

Ni märker kanske att bloggen blivit aningen lidande sen jag började jobba. Jag kan bara säga att jag inte är speciellt sugen att slå mig ner vid datorn på kvällen eftersom jag sitter vid en hela dagarna. Så tyvärr, jag lovar inte bättring, för jag vet att jag inte kommer att hålla mitt löfte i så fall.

I måndags hade jag däremot tagit semester från jobbet för att åka upp till Haparanda och shoppa. Vi började med att åka över gränsen till Tornio och där shoppade vi Kuoma-skor till barnen. De kostar bara 35 Euro där jämfört med 650 SEK här hemma. Snacka om att man blev girig när det var så billigt.

Väl på IKEA blev det ännu mer shopping. Köpte en hel del förvaring och sånt som kanske känns tråkigt men är ack så välkommet i ett hus med tragiskt lite förvaringsutrymmen. Det gäller att kunna trolla bort saker för att det inte ska se stökigt ut. Det blev också en hel del saker till Vilgots rum. Tänker göra om lite där i jul eftersom han börjar bli för gammal för att ha ett "bebis-rum". Det ska bli lite tuffare, men inte för mycket tufft, han är fortfarande mammas lill-kille!

Här kommer lite kollage från inköpen....



Grejer till vårt vardagsrum, kunde inte låta bli tyget!! (bilder från
www.ikea.se)






Grejer till Vilgots rum (bilder www.ikea.se)

Vecka 48

2008-11-26 @ 19:01:16
Lite sent, jag vet, men jag har inte glömt i alla fall...


Island

2008-11-18 @ 20:23:40
Vi har fått en liten present från jobbet. En resa till Island den 12-14 december. Det ska verkligen bli superkul. Synd att det inte är med respektive, men det känns som att det kan man inte kräva, resan kostar en hel del. Jag längtar i alla fall jättemycket, jag har alltid velat åka till Island. Lite avis blev ni nu va?!


Bilder från
www.icelandexpress.se

Vecka 47

2008-11-16 @ 19:54:42

Matdags igen.


Julen kryper närmre...

2008-11-15 @ 10:39:59

Måndagen den 24e november börjar min officiella nedräkning till jul. Då är det en månad kvar och då FÅR man börja sukta. Det innebär förstås inte att jag inte kikat på julgrejer redan, så fort man sätter sin fot på stan så är det rätt oundvikligt. Var in på Indiska här om dagen, vilket är min absoluta favoritbutik, har alltid varit och kommer alltid att vara. Det är bara så mysigt där, speciellt vid juletid.

Var in på deras
hemsida för att kunna visa lite av julgrejerna jag hittade där, men de hade lagt ut så väldans lite bilder. Kan ha att göra med att de nyligen gjort om hemsidan och inte hunnit publicera bilderna än. Jag hittade däremot en bild på ett fint "fat-på-fot" som jag gärna skulle ha goda praliner i.


Pralinskål från Indiska



 


Vecka 46

2008-11-10 @ 17:41:33
Nu kryper julen närmare, vi har redan kommit till v.46. De rätter som repeterats från tidigare vecka är sådant som byttes ut mot annat. (Tillexempel hämtmat....)


Julius rum

2008-11-05 @ 21:06:25

Ännu en gång så hann jag inte fotografera Julius rum innan han somnade. Det får bli en annan gång. Tillsvidare får jag nöja mig med att publicera ett litet collage med detaljer från hans rum. Spjälsängen är inte den rätta, men sängkläderna stämmer, de fick han av sin mormor och morfar förra veckan.



Bilder från www.ikea.se, www.ngbaby.se, www.tubtrugs.com, www.mairo.se, www.cultdesign.se samt www.sandbergtapeter.se



Innan jag bestämde mig för hur rummet skulle se ut gjorde jag detta inspirationscollage för att ha en humm om hur det ungefär skulle se ut. Så här i efterhand tycker jag att jag träffat ganska rätt... men det kan inte ni avgöra förrän jag lyckas plocka fram kameran. Håll tillgodo.

Slut!?!

2008-11-05 @ 20:22:27
Igår sprang jag glad i hågen in på Åhlens, och kom ut därifrån tomhänt och nedstämd. Vedkorgen var slut. SLUT!?! På min födelsedag och allt.....blä! Jag har väntat för länge! En sån grej får ju bara inte hända. Tänkte ju för en gångs skull vänta till efter min födelsedag för att ge min önskelista en ärlig chans och tji fick jag. Snyft.

När min mor och jag hade butik brukade vi små-fnissa åt de som "väntade för länge". Inte så schysst, jag vet, men vi brukade alltid säga till kunderna -"Vänta inte för länge bara, de kan ta slut" eller -"Vi kan inte lova att de finns kvar, du har ju öppet köp". Så nu kan man verkligen säga att jag "fått betalt för gammal ost", "grävt en grop och själv trillat i" eller helt enkelt "bundit ris för egen rygg". Expediten på Åhlens, hon fnissade minsann inte alls, hon slog snabbt upp i datorn, såg att de inte var ombeställda, la in en ny order och sa -"nu får vi hålla tummarna att de kommer nästa vecka!". Vilken ängel. Även om de inte kommer in igen så är hon guld värd.

Nu kanske ni tror att vi var helt hjärtelösa i vår butik, men det var vi verkligen inte. Tvärtom, vi försökte verkligen vara kunderna till lags så gott det gick. Men ibland hade vi ju kampanjer och när de varorna var slut, ja, då var de slut. Fick faktiskt en kommentar av en av våra företagskunder som tyckte att jag varit riktigt service-minded, han sa:
-"om vi hade behövt anställa någon idag så hade du varit högst på önskelistan". Inte illa.

Och på tal om jobb så kan jag rapportera att allt har gått bra med "uppstarten" på jobbet. Jag hamnade i hetluften direkt och det är riktigt kul att vara tillbaka, speciellt när kunden har frågat efter mig i en månads tid. Fick också en hel del kramar av olika projektledare och annat folk, det är heller inte illa. Fast det klart, de flesta jag jobbar med är karlar och när de får chansen att krama en (halv)ung tös så lovar jag att de tar den. Däremot är jag helt slut på kvällarna, det kostar att ligga på topp.

JAJKS!!!

2008-11-02 @ 20:31:04

Ve o fasa, nu är den här, vecka 45! (hajen-musik i bakgrunden). I morgon är det dags att börja slita på jobbet igen. Tiden har gått så fort, det känns ungefär som om jag blivit överkörd av tåget. Eller det kan kanske beskrivas som att man kör in i en tunnel och bullret tystnar, det blir mörkt och mysigt och man mår gott och tar det lugnt i trafiken.....huxflux försvinner lugnet, det blir ljust igen, myset är borta, man har kommit ut ur tunneln och på andra sidan är världen en helt annan och tiden har flutit förbi och det känns som att tunneln var så himla kort men i själva verket var den milslång. Snacka om att resa i tiden. Kan väl i och för sig inte påstå att det varit så otroligt tyst här hemma, men det har varit lugnt och skönt för det mesta. Nästan ett år har gått, sist jag jobbade var den sjunde december förra året. Kan inte säga att jag gruvar mig för jobbet, eller för att David inte ska klara av att vara hemma, det är nog mer en fråga om jag kommer att klara av att vara "borta"...

Min sista vecka här hemma har varit lite stressad, därav ett inte så flitigt bloggande. Vi har stressat för att få klart Julius rum; tapeter, golv och inredning (bilder kommer senare). Jag har stressat för att hinna så mycket som möjligt, varit på stan, sytt gardiner, förberett kalas, förberett David, förberett barnen, städat, tvättat mm. Och mitt i all stress har vi hunnit med ett besök på akuten. Vilgot fick helt plötsligt akut nässelutslag, inom loppet av tre timmar hade han klåda över hela kroppen. En reaktion på ett förkylningsvirus sa läkaren, tydligen inget ovanligt, har själv aldrig hört talas om det, men tydligen kan man uppleva andnöd också, tur vi åkte in.... brukar annars helst avstå akuten och vänta till vårdcentralen öppnar.

Idag har vi haft kalas eftersom jag fyller år till veckan. Fick bland annat ett presentkort på Åhlens, nu blir det att shoppa den fina (men opraktiska) vedkorgen. Fick en bärplockare också, nästa år får fru lingon och herr blåbär se upp! Och pengar fick jag, så nu blir det en resa till IKEA....så fort jag får en ledig helg vill säga. Den här tiden på året är man verkligen uppbokad med fester och annat, men det är kul med höjdpunkter i den grå vardagen. Fast numera blir jag så himlarns slut dan efter, börjar bli gammal och grå.

Nä, nu ska jag ladda inför morgondagen, går ut hårt med att bjuda kollegorna på tårta som blev över från kalaset, det tror jag gubbarna uppskattar! Wish me luck!




Den snygga vedkorgen från Åhlens

Vecka 45

2008-11-02 @ 20:07:50

Här kommer matsedel för nästa vecka. Jo, jag vet, söndagens mat är samma som förra söndagen, men vi åt aldrig det eftersom vi var så mätta efter dagens kalasande på smörgåstårta o annat gott.