Pardörr

2011-08-28 @ 15:37:17

Projekt ny hall går i ett långsamt tempo, men jag hade inte väntat mig annat. Men vi är i alla fall i det läget att vi är överens om att det måste bli av. Och det är ett stort steg, att bestämma sig. Då gäller det bara att bestämma sig för när det blir av. Mitt önskemål är att det är klart innan jul, vilket jag tycker är en väldigt tilltagen tidsram, men då det är sambon som ska jobba med det så har han sista ordet i projektets framfarande.

Jag själv har bollat tanken om byte till pardörr fram och tillbaka ungefär 100 gånger. Just nu är jag FÖR pardörr. I helgen har jag surfat runt och kollat in lite alternativ. Vi kan inte ha överljus eftersom då blir inbyggnadshöjden alldeles för stor. Däremot kan vi ha integrerade rutor i dörren. Jag vill ha någon form av ljusinsläpp eftersom dörren blir så pass bred att vi inte kommer att rymma fönster vid sidan om dörren. Så till det sista dilemmat, jag vill inte ha för stora fönster i dörren, för det tycker jag ger för mycket insyn. Vilket gör att vi hamnar på något sånt här, fast i vitt;



Bild Dooria


Ett lite billigare alternativ

2011-08-28 @ 15:23:19
I veckan damp mio-katalogen ner i min brevlåda. Gillar mio eftersom det är en möbelaffär som faktiskt finns i stan. Visst, Ikea är kul, men det är ju så ap-långt bort! (Min inställning till Ikea just nu kan också bero på att jag fortfarande inte fått nya katalogen, det kanske tycker att jag inte handlat tillräckligt *sarkasm*.)

I vart fall så hittade jag direkt en möbel som jag verkligen funderar på att köpa. En tolix-kopia. Dessutom en sådan kopia som är rejält mycket billigare än orginalet. Det finns kopior som ligger kring tusenlappen, men då känns det som att man lika väl kan lägga till femhundra och få ett orginal. Mios pall kostar 590 kr, now we´re talking!

Visst, orginalet är felfritt, men inte "tusen-kronor-dyrare" felfritt! Döm själva:



Bilder från Broarne och Mio


En lillebror till!

2011-08-27 @ 13:13:10
Ja jag kommer alltid att vara ensam tjej i min familj. Igår hämtade vi vårt senaste tillskott till familjen, en liten kattpojke som heter Frasse. Han får just nu aldrig vara ifred vilket resulterar i att han somnar på de allra konstigaste ställen. Här har han dock hittat en perfekt plats för återhämtning, kökssoffan!



Foto privat


Virkad blomma på kudde

2011-08-20 @ 20:02:05
Lite pyssel har det blivit i sommar också, trots enormt bra väder. Sydde en randig kudde till hallbänken men tyckte att det fattades något så jag virkade en svart blomma och satte dit, kändes genast bättre.

Virkade på fri hand men det blev något så här:

Varv 1: Virka 4 lm och ta ihop med en sm i första lm.
Varv 2: 10 st om lm-ringen. Avsluta med en sm i första st.
Varv 3: *3lm, hoppa över en st, 1fm* repetera *-* till totalt fem lm-bågar. Avsluta med en sm i första lm.
Varv 4: 1fm, 1st, 2dst, 1st, 1fm om vardera lm-båge. Avsluta men en sm i första fm. Detta ger första bladvarvet i blomman.
Varv 5: Virkas bakom första bladvarvet, i stolparna i Varv 2. Virka 2st i vardera st. (=20st) Avsluta med en sm i första st.
Varv 6: *3lm, hoppa över en st, 1fm* repetera *-* till totalt tio lm-bågar. Avsluta med en sm i första lm.
Varv 7: 1fm, 1st, 2dst, 1st, 1fm om vardera lm-båge. Avsluta men en sm i första fm. Detta ger andra bladvarvet i blomman.

Sen kan man fortsätta till man får så stor blomma man önskar. Det är effektfullt om man byter färg på garnet också, använd till exempel vit på varv 1 och 2 byt sedan färg till en ljus kulör (tex ljusrosa) för varv 3 och 4, ta en mörkare kulör ( i detta fall mörkare rosa) för varv 5,6 o 7.

Jag sydde dit en knapp i mitten och på baksidan sitter en säkerhetsnål. Det blir förstås roligare om man har en tuffare knapp en min vanliga genomskinliga, men det blev lite "man tager vad man haver" i stundens hetta.

Så här blev i alla fall min kudde, är nästan lite sugen på att göra en stor tyllblomma och smälla dit istället, men än så länge får den virkade blomman sitta kvar.



För färgglada barn

2011-08-13 @ 19:58:29
Och för de därute som har lite mer färgglada barn kan jag rekommendera följande från Åhlens.





Kollage med bilder från Åhlens.


Hösten är snart här....

2011-08-13 @ 19:56:31
...med allt vad det innebär. I måndags började jag om att jobba efter fem veckor underbar semester. Det var rätt skönt att vakna till ljudet av regnet som öste ner utanför fönstret. Men oj vad det är tufft att stiga upp på morgnarna. Sedan när man väl är på plats på jobbet flyter allt på som om man knappt varit borta. Fast nog märkte jag att jag lätt drev iväg i tankarna och tänkte på vad jag skulle kunna göra istället för att jobba...

På måndag börjar Vilgot på fritids. Därför var vi iväg en stund på stan igår och kompletterade hans höstgarderob lite. Som vanligt blev det några mjukisbrallor. Höll fram ett par jeans, men han bara skrattade åt mig. Ungefär som ett "det-där-kan-du-glömma"-hån mot mig. Men vi kom i alla fall hem med det vi skulle ha; nya skor, skaljacka och byxa, mössa och vantar. Vi sprang runt på lite olika affärer men i slutänden hade vi nog köpt nästan allt utom skorna på Åhlens.

Så här ser i alla fall jackan och byxan ut:





Bilder från Åhlens.