Tar det aldrig slut?

2007-01-31 @ 13:31:23
Idag är det sambons födelsedag, men eftersom det är arbetsdag/skoldag skjuts firandet upp till på söndag. Då blir det smörgåstårta i stora lass. Har inte direkt orkat ställa mig och baka kakor, så därför blir det tidigare nämnda delikatess. I vanliga fall älskar jag att baka, men då vi legat i magsjuka och efter det blivit förkylda kändes det som att det inte var någon hit att bjuda på hembakt. Vem vet vilka trevliga baciller som lyckas smita med...

Idag är jag hemma med Vilgot som nu är förkyld. Det känns som att vi inte varit friska sen i oktober. Jag tror vi behöver solsken och värme, det är nog enda sättet att bli frisk på. Förra veckan arbetade jag faktiskt en hel vecka utan att vara hemma för "vård av sjukt barn", det har jag nog inte gjort sen i November. Men nu torde det väl bli ett slut på eländet.

Helgen som var inleddes "motorsågmassakern 1" på vår gård. Alltså etapp 1 av avverkningen inför tidigare nämnt garagebygge. Sju träd gick sitt öde tillmötes och jag kan garantera att tack vare detta blir det mer solljus på vår bakgård till sommaren, vilket också förhoppningsvis innebär mindre mossa. Jag ser bara fördelar med detta garagebygge. Sen blir det heller inte sämre av att jag slipper lyfta ett endaste finger, nåväl, jag kanske kommer att spika lite spikar och dra in lite skruvar, det är ju faktiskt himla kul att bygga. Men jag tvivlar på att David vill ha mig med alltför länge, det brukar sluta med irriterande gliringar åt alla håll och kanter.

Nu måste jag ringa försäkringskassan och anmäla "vård av sjukt barn". Vi börjar vara rätt tjenis nu, kassan och jag. Det sägs att man ofta blir sjuk när man har dagisbarn. Men jag börjar faktiskt undra;
"-Tar det aldrig slut?"

Tjing!

Dags för årets omgång

2007-01-12 @ 10:42:12

Igår kväll hände det där trevliga som brukar hända så här års. Jag vet att det ligger i luften så jag kan inte säga att jag blev överraskad. Precis när jag skulle gå och lägga mig hörde jag hur Vilgot hostade till, och det var inte bara host, det var kräks. Panik! Nu är det officiellt, årets omgång av kräksjuka har kommit till oss.

Helgen blir nu inte riktigt som vi tänkt oss, vi hade tänkt äta surströmming på söndag men det får vi skjuta upp till nån annan gång. Nu blir jag genast så där rastlös, vad ska man hitta på? Jag gillar inte att gå hemma och inget göra, det är tragiskt tråkigt. Å andra sidan vet jag vad jag borde göra, städa i det förfärliga "skrotrummet", men det är ju också tragiskt tråkigt. Jag får försöka hitta på nån morot med detta projekt... ja visst ja, om jag städar skrotrummet blir det ett steg närmare till att rummet får byta namn till "barnrum 2". Fast för att få kallas det så måste man kanske ha ett "barn 2 " att stoppa i det. Det är ju ett tag bort. Så då får vi kalla det för "kontoret" så länge. På så sätt minskar jag kraven på att bli gravid.

Mina föräldrar kom hem från Cap Verde i tisdags, de var ganska så färggranna. Jag kände mig genomskinlig bredvid dem. Hemska tanke om de hade stannat där två veckor istället för en, då hade jag inte kunnat umgås med dem utan att sola solarium ett tiotal gånger. Vi har inga planer på att åka utomlands, åtminstone inte i år. Vi ska bygga om garaget, så vi lägger pengarna på det istället. Måste allt praktiskt låta så himla tråkigt??? Fast jag tycker inte att det är tråkigt att vi ska bygga om garaget, tvärtom, det är riktigt kul. Nu måste jag börja planera hur uppfarten och gräsmattan/planteringarna ska se ut. För min del är det inte så mycket ett "garage-projekt" utan ett "trädgårds-projekt". Då blir det genast super kul!

Mindre kul är det ju förstås att jag spenderar hela den här dagen/helgen med att städa och tvätta bort en massa magsjuka. Men det är smällar man får ta mitt i allt solsken!

Tack och bock, Toa-lock!


Vardag igen...nästan

2007-01-03 @ 21:32:05
Efter allt jul och nyårsbestyr är det vardag igen. Åtminstone nästan. Granen står ju kvar ett tag till, i alla fall om jag får bestämma. Sambon hade gärna kastat ut den på nyårsdagen, men icke så nicke! Jag påpekade prompt att det var strängeligen förbjudet att bryta mot svenska inpräntade traditioner.

Mellandagarna blev ganska hektiska i år. Har verkligen försökt att hinna med att träffa alla hemvändande kompisar, åtminstone på en snabbkaffe. Det måste nog vara så att vid slutet av varje år, så där nån dag före julafton, blir Skellefteå lika folktätt som stan skulle ha varit om inte vissa människor övergivit stället för att de trott att gräset varit grönare nån annan stans. Med tanke på årets snöbrist kan jag bestämt lova att gräset är grönast i Gummark!

Nu är det ju också så att två av mina väninnor är på tjocken. Den ena av dem är verkligen på tjocken. Jag glömde bort mig där ett tag, måste ha trott att jag också var gravid för jag fikade nog minst lika mycket som dem. Det blev mycket bebis-snack, men det var bara kul. Om det här hade varit för tre år sen och vi skulle ha träffats så hade det garanterat inte varit för att dricka en kopp kaffe (+äta en massa tillbehör) och vi hade nog absolut inte pratat om vad man ska ha med sig till BB. Nä då hade vi druckit rödvin (+ätit en massa tillbehör) och snackat skit om alla som redan skaffat barn... Tänka sig att man betedde sig så förr?!

Imorrn efter jobbet ska min brors tjej fixa mina naglar. Det ska bli jätte häftigt att för en gångs skull vara lite glammig med långa naglar. Och till råga på allt ska vi på fest på fredag, som jag längtar. Då ska jag dricka rödvin, äta en massa tillbehör och tycka synd om alla som inte skaffat barn!!!


Kaffe