Fint från Village

2010-01-29 @ 10:53:17

Sitter och kollar på fina saker, det är ju så tråkigt att vara förkyld så man måste ju pigga upp sig med lite vårfint. Skulle definitivt kunna tänka mig kudden, den ser riktigt fin ut. Den gröna löv-skålen är inte heller fel. Äh, who am I kidding, 90% av allt hos Village är superfint.



Eget kollage med bilder från
Village


Julius 2 år idag!

2010-01-29 @ 09:53:42
Idag är det två år sen som Julius kom till världen. Kan bara inte fatta att det redan gått två år! Julius fick öppna sina paket redan imorse, han fick en orange Denver radio (sån från Clas O), en bil med skotertrailer och en skoterhjälm som han ska ha när vi bränner över de vita vidderna. I afton när David kommer hem från jobbet blir det extra-fredagsmys. Har köpt hem semlor till efterrätt eftersom vi lär få nog av tårta senare i helgen. Grattis på två-årsdagen lillebus!

Självklart har vi skickat in honom i
dagstidningen.



Foto: Privat


Återvunnen kudde

2010-01-27 @ 21:01:01
...eller ny kudde för min del, men den är tillverkad av återvunna spillbitar. Shoppad på en av mina absoluta favorit butiker, Indiska. Den kommer att ligga i vår soffa så fort jag lyckats sy klart våra vita vardagsrumsgardiner. Men tragiskt nog är jag förkyld igen, så symaskinen får vänta. Innan söndag ska jag dessutom ha hunnit med att förbereda för dubbel-kalas eftersom Julius fyller 2 år på fredag, HURRA!, och David fyller 30+ på söndag, HURRA!.

Jag antar att vardagsrummets make-over inför våren får vänta ett tag, men å andra sidan, här uppe i norr är det ju vinter ett bra tag till. Men tro mig, det kittlar i fingrarna.


Bild från
Indiska


Vilgot är fyndig

2010-01-26 @ 08:01:14
Igår när Julius bajsade kom det ut en klutt med något gult i. David var snabb att se att detta var inte majs eller någon annan gul maträtt, det var ett legogubbe-huvud som tydligen hamnat i magen på något vis och sedan lyckats passera kanalerna.
 
När vi sedan berättade om och visade "fyndet" för Vilgot säger han:
 
- Om han skulle svälja en hel legogubbe......då skulle han få en vän!
 
HAHAHA
David och jag höll på att skratta ihjäl oss!

Titta så fin!

2010-01-20 @ 20:53:38
Köpte denna tröja till Julius igår. Det gäller att passa på nu, för snart kommer även han att ha starka åsikter om vad som är okej att ha på sig och inte. Han kommer väl att bli som sin bror och då är det bara svart, rött och grått som gäller. Men man kan ju alltid hoppas att Julius väljer att gå sin egen väg. Hoppas ju lite på att jag kan få fortsätta att köpa lite gladare färger åt honom.



Bild lånad från
KappAhl


Panduro

2010-01-20 @ 20:34:51

Kunde verkligen inte låta bli att skicka in en order till Panduro förra veckan, de har fått in en hel del fina pysselgrejor i vårkatalogen. Det blev lite påfyllnad av limstift, gluedots och designark. Nån gång måste ju åtminstone Vilgots babybok bli klar, han fyller ju ändå fem år i mars. Ja, jag måste verkligen börja prestera vad gäller barnens album, Julius är inte ens påbörjad. Jag har massor av idéer, men det är lite jobbigt när jag hela tiden måste stöka fram allt för att sedan plocka bort det igen så barnen inte är och pillrar i det.

Hittade även dessa burkar som jag bara var tvungen att ha. Fast jag har förstås ingen aning om vad jag ska ha dem till :).


En fixar-vecka

2010-01-15 @ 20:40:50
Så var ännu en arbetsvecka över. Känner mig rätt slut efter en hektisk vecka.

MÅNDAG: Var "ledig" och åkte på Leos Lekland med barnen för att hoppa och leka till vi inte orkade mer. Sedan Sibylla med Johanna, Jonny, Wille o Lova. Spännande måltid med två snart-fem-åringar och två snart-två-åringar.

TISDAG: Jobbade. Tog tag i årorna och rodde, styrde kursen mot outstakade mål. Vart det bär får framtiden berätta. Var på bio med sambo, svåger och svägerska och såg "Luftslottet som sprängdes". Riktigt bra film, MEN boken är bättre (och råare).

ONSDAG: Sambon tog bilen och körde till Dorotea och köpte en ny skoter. Så nu är vintern räddad. Hoppas på mycket snö.

TORSDAG: Vaknade klockan 5.20 av att Julius hade blod i hela ansiktet. Näsblod. Efter att den panikslagna pojken lugnats fick vi äntligen stopp på flödet och sedan var grabben speedad som vanligt igen. Väl på jobbet ringde jag BVC, bad om remiss till ögon för Julius del, han har börjat skela jättemycket när han är trött. Kontaktade Tandläkaren angående Vilgots blå-tand. Ingen fara sa de, håll den under uppsikt så att det inte blir någon inflammation, tids nog lossnar den nog av sig själv. Åkte på vårdcentralen för att barnen skulle ta andra vaccinations-sprutan. Sedan mat hos svärmor, hemgjorda köttbullar, tack och bock.

FREDAG: Idag har jag jobbat för fulla muggar. På måndag har vi leverans av ritningar och som vanligt krånglar programvaran. GAAAAH!. Dagis ringde på lunchen och meddelade att Vilgot fått feber, David fick åka och hämta hem honom. Åkte och klippte mig efter lunch, kort-page, precis som på gymnasiet, nostalgi! Passade på att hämta upp de rosa tapeterna. Synd bara att sambon troligtvis kommer att sitta fastlimmad på nya skotern hela helgen. Får väl ringa svärfar och be honom om hjälp.

Med andra ord har rätt mycket blivit uträttat denna årets andra vecka. Ska försöka vila i helgen då nästa vecka troligtvis bjuder på ännu mera möten, utmaningar och renovering.

Trevlig Helg!

Fodral till tändsticksask

2010-01-11 @ 09:58:28
Detta tändsticksaskfodral har jag sett att det bloggats om lite överallt. Tycker det är riktigt fint. Det finns både i svart och vitt, så jag har lite svårt att bestämma mig. Troligtvis blir det ett svart då jag oftast får sotiga fingrar när jag eldar i kakelugnen, då är ju svart mer praktiskt än vitt. Fodralet finns också för antingen stor eller liten ask.


Bild
Detalj & Design


Rokad här hemma

2010-01-10 @ 20:37:44
Dagen har ägnats åt garderobs-rokad. Vilgots klädskåp har hamnat i badrummet nere och är numera handduksskåp. Istället har Vilgot fått en av våra gamla garderober som David rev ut från vårt sovrum idag. På så sätt slipper jag den hiskeliga konstellationen i vårt rum samt att vårt rum känns mycket större och luftigare. Vilgot i sin tur får mer utrymme för ett skrivbord som David ska tillverka, ja, vi vinner alla på denna rokad.

Bakom våra gamla garderober trädde de gamla, småblommiga tapeterna fram. Det blev en liten obehaglig nostalgitrip och Vilgot frågade förstås om inte han kunde få ha blommiga tapeter i sitt rum, men de tyckte inte vi övriga var en så bra idé.... (då är det bättre när han vill att allting ska vara svart). Tidigare i veckan var jag in på färgaffären och beställde två rullar tapet för att åtgärda "problemet". I övriga rummet är tapeterna bruna och eftersom det är svårt att beställa till samma tapeter och få samma kulört så valde jag en tapet som är ljus-rosa-lila. Eller man kanske kan kalla den för gammelrosa eller rosa malva?

Det är ju också enda rummet som jag tror att jag nånsin kommer att få ha rosa och lila i så det är bäst att passa på när man så här i efterhand även fått godkänt av sambon. Jag längtar riktigt mycket till allt är klart, ska bli så mysigt.



Färgen är ungefär den här, återgivningen kanske inte helt korrekt.


En härlig helg

2010-01-10 @ 20:26:22

Vilken härlig helg det varit! Härligt väder och underbara morföräldrar som barnvaktat så att vi skulle få vara hemma själva och få sovmorgon. Det är verkligen ett tips till alla småbarnsföräldrar att ha barnvakt trots att man ska "bara vara hemma", väldigt avslappnande. Jag passade på att laga trerättersmiddag med skagentoast till förrätt, tapenade och smördegsinbakad oxfile med fetasallad till varmrätt och tryfflar till efterrätt. Sedan blev det TV-mys med Robinsson och en tok-rolig film med Jim Carrey, "Yes Man".

Jag vaknade klockan nio imorse och kände mig helt utvilad. Men det var också något som kändes fel, sängen var så tom, och genast högg det till i bröstet av saknaden av de två busungarna. Som tur är bor mormor och morfar bara några hundra meter bort, så efter vi ätit frukost och stökat bort det sista efter gårkvällen tog vi oss en promenad med bobarna på släp och hämtade de våra.

Nu vet vi i alla fall hur vårt liv hade varit utan barn, visserligen lugnare, men absolut mycket tomt och tråkigt! Barnen är bara bäst! (men tack för att vi fick sovmorgon).


Barnens dagisfoto som togs i höstas.


Kallt!

2010-01-07 @ 22:47:22
Fy usch vad kallt det är! Eller man får kanske lov att kalla det friskt och fräscht? Idag tog jag mig i alla fall i kragen och åkte och bytte storlek på mina fina Power-skoterdojor som jag fick av D i julklapp. Jag har redan hunnit använda dem en gång när jag blev tvungen till att springa ut och hämta in mer ved. Vi eldar och eldar, det är så mysigt så. Fast det är något som vi pysslat med varenda dag nu i ungefär två veckor eftersom kylan behagar hålla i sig, så det får gärna bli lite varmare nu. Är minus tio grader så mycket begärt???

Sprang in på Twilfit också en snabbis, jag behövde en ny pyjamas eftersom min gamla har blivit tvättat till icke-existerande-storlek. Eller så är det så att den bör strykas efter tvätt. Gillar inget av de två alternativen så därför fick det bli en ny, fyndad på Twilfits rea för 199 kronor. Inte illa eftersom jag sällan hittar något till mig själv på rea. Så här var den förpackad i butik, tänker inte visa några avslöjande bilder av hur jag är förpackad i den, men den är supermysig!

Bild lånad från Twilfit


Uppfyllda nyårslöften

2010-01-03 @ 19:40:25
Ha! Vi har redan uppfyllt nyårslöftet. Igår åkte vi in till stan och köpte ny kyl, frys och nytt köksbord. Kylen och frysen blev Husqvarnas Opal och Safir i vitt. Vi känner flera som har denna modell sen tidigare och de är riktigt nöjda med dem så det känns betryggande. Vi valde inga tilläggsfunktioner som tillexempel ismaskin eller vatten i dörren.

Sedan länge har jag spanat in köksbordet Donsö från Mio och det var också det vi valde. Längtar riktigt mycket till det kommer nästa vecka, ska bli så fint. Var in en snabb sväng på Hemtex igår också och köpte en bordsfilt, i förebyggande syfte :-).




Bild lånad från Mio. Vi valde mellanstorleken som är 180x100, tror att bilden visar 240x100.


Mumin

2010-01-01 @ 20:13:41

Lindex har kommit med ännu mer Mumin-kläder och jag som är helt såld på dem!! Grabbarna behöver inte mer kläder, eller jo, Vilgot behöver ett par nya jeans av lite finare modell, men absolut inte fler tröjor.

Mumin fyller förresten 65 år i år. Går man in på
Moomin65 kan man anmäla sig och få olika nyhetsbrev samt vara med i tävlingar och fira att Mumin fyller år. Ganska kul, för barnen alltså.



Bilder: Lindex


Nytt År, Nya Möjligheter!

2010-01-01 @ 20:01:22

Ett nytt år är här! Vi firade detta i vår dagislokal tillsammans med fyra andra familjer. Riktigt kul hade vi och det var rätt skönt att vara i en "barnsäker" lokal. Kul för barnen för de hade massor av nytt att leka med och skönt för föräldrarna för barnen lekte ganska självgående och behövde inte allt för mycket uppsikt. Barnen lekte, åt middag, fiskade fiskdamm, såg film, dansade disco, åt massor med snacks och höll sig tack vara detta vakna ända till hemgången klockan 22.00. Rekord för den yngsta i vår familj.

Efter kalasandet åkte vi hem och det var alls inte svårt att lägga barnen, de somnade på studs. David och jag fick mysa i tv-soffan de sista två timmarna av året, höll faktiskt på att somna innan tolv-slaget, men då kom jag på vad som fanns i kylen, Asti Martini! Ingen av oss är särskilt förtjusta i champagne så det fick bli ett gammalt hederligt halv-slisk-bubbel. Det blev till och med över så vi får dricka ett glas ikväll också.

Vad ska då hända detta nya år? Jag hoppas i alla fall på att det bli mindre elände detta år än 2009. Såg Rapports årskrönika på onsdagskvällen och de visade nästan bara elände. De började med krig och slutade med lågkonjunktur. Visst brukar de väl åtminstone visa ett glädjande inslag på slutet? Jag hade alls inte samma känsla i hjärtat som tidigare år när jag tittat på årskrönikan. Nått bra hände väl förra året?

Jag har inte gett något nyårslöfte. Möjligtvis tyst för mig själv och det är att vi ska köpa ny kyl och frys samt ett nytt köksbord, för ett sådant löfte ska väl inte vara så svårt att hålla?? Löften om godisupphåll och likande kommer jag aldrig att ge, för det skulle vara att sälja min själ. :-)

Gott Nytt 2010!



Bild lånad från Microsoft Clipart