Barnkök

2009-11-27 @ 13:28:57
Så äntligen har jag fått tid till att hastigt fotografera projektet som stått i garaget ett tag. Det var ett barnkök som stod där ute och väntade på att färdigställas. Än så länge är det rätt så opyntat, men tomten kommer ju snart, och han har säcken full med glas, tallrikar och kastrull! (övar på rim...)



Julius nya favorit, köket! Han säger alltid  "a vi aga ma!" (jag vill laga mat!)


Lagerhaus har ny-premiär!

2009-11-26 @ 14:22:09
Idag har Lagerhaus premiär för sin nya hemsida.  Nu är det betydligt lättare att kika på produkterna en och en. Kollade in deras julsortiment och hittade en del kul.




Bilder lånade från Lagerhaus


Vaccination och magsjuka

2009-11-24 @ 20:35:24
Idag har vi varit och vaccinerat oss, hela familjen. Det har gått jättebra. Vilgot var superduktig, han sa inte ett pip och efteråt sa han att det kändes nästan inte alls.

För Julius har aftonen bjudit på mindre trevliga händelser, först en spruta som gjorde superont enligt honom och sedan magsjuka, tror vi. Vi var på Sibylla och åt efter vaccineringen och Julius var jätte-mammig. Han vägrade äta, ville bara leka med sin ballong. Jag tyckte att detta var ett vanligt beteende hos honom eftersom han älskar ballonger. Men när vi sedan höll på att stöka bort började han hosta så där äckligt som barn gör innan de spyr. Och sen kräktes han i min hand ( inne på Sibylla framför alla andra matgäster). Jag gick genast ut med honom utanför porten och där kräktes han upp säkert allt han ätit under hela dagen. Stackarn.

Troligtvis är det magsjuka han har, är nästan hundra procent säker eftersom jag vet att det är andra som har det just nu. Sen är det ju lite konstigt om symptomen efter sprutan skulle komma inom loppet av en timme. Nej, det blir nog VAB resten av veckan. Sen får vi ju se om jag själv klarar mig från krämpor, feber och magsjuka. Jag kan se en positiv grej med allt detta, det ökar chanserna till att vi är friska under jul-ledigheten. Och det är nåt jag värderar HÖGT!

Utmanad

2009-11-15 @ 09:55:15
Jag blev för en tid sen utmanad av Helena. Och nu har jag lite tid till att anta utmaningen.

Utmana 5 personer och berätta det för dem,
samt för personen som utmanat dig.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn.
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord.
Om personen som utmanade dig har ett namn som
börjar med samma bokstav som ditt,
får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar 2 ggr.
eller skriva ditt namn som svar
(förutom fråga 1)


1. Vad heter du: Elisabeth
2. Ett ord på 4 bokstäver: Evil
3. Flicknamn: Edith
4. Pojknamn: Eskil
5. Yrke: Ekonomiassistent
6. Färg: Ebenholtsfärgad (?)
7. Klädesplagg: En tröja ;-)
8. Mat: Ekologisk
9. Sak i badrummet: Emaljerat badkar
10. Plats/Stad: Eskilstuna :-)
11. En orsak att vara sen: Error på väckarklockan
12. Något man skriker: Erbarmerligt!
13. Film: En vampyrs bekännelser
14. Något man dricker: Enbärslikör
15. Band: Europe
16. Djur: Elefant :-)
17. Gatunamn: Ekorrvägen
18. Bil: Escalade
19. Sång: En dag, Tommy Nilsson

Jag utmanar:

1. Ida
2. Fröken Prickig
3. Malda Design
4. Josse
5. Johanna (fast jag vet att du lagt ned bloggandet, men du kan göra den på en papperslapp)

Julinspiration

2009-11-12 @ 20:59:47
Idag insåg jag att det bara är två veckor kvar till första advent. Åh vad jag längtar. Tycker att det är så mysigt med jul. Sen är det inte helt fel att jag i samband med jul har lyckats skrapa ihop drygt två veckors ledighet som jag får spendera med nära och kära.

Här kommer lite inspiration inför kommande högtid.



Bilder lånade från Indiska och Åhlens. Det fina fatet som är perfekt för praliner har jag redan, fick det av min mamma och pappa lix!


Virkade bakverk

2009-11-10 @ 12:31:56
Har precis som alla andra fallit för trenden att virka bakverk. Kan det ha att göra med ett visst projekt som står halvfärdigt ute i garaget kanske.... åter till det senare. Än så länge har jag i alla fall påtat ihop tre punchrullar och tre chokladbollar. Snart kommer det även att finnas kanelbullar och chokladkakor i samlingen. Kommer säkert att bli en och annan muffins också, men jag måste först köpa mer garn.



Foto: Privat


Virkad kudde

2009-11-10 @ 12:28:00
Har hunnit med att pyssla en hel del i höst, men tyvärr kan jag inte visa allt, för det är rätt mycket som ska bli presenter och julklappar inom kort. Men här är en kudde som jag färdigställde förra veckan. Den är gjord av nio stycken ihopvirkade mormorsrutor som jag sytt fast för hand på ett färdigt kuddfodral.



Foton: Privata


Min älskade kökslampa

2009-11-10 @ 12:20:43

För att tjata lite mer om min födelsedag så vill jag bara visa en bild på den underbart fina kökslampan jag fick av min darling, Dawe. Jag fick en hel del andra presenter också; praliner, lakritsskorpor, bakböcker, spa-presentkort, ljuslyktor, fyra fina köksstolar mm. Ja, mina nära och kära känner verkligen mig!



Bild: Globen.net


Blomsterprakt

2009-11-10 @ 12:15:01
Ute ligger snön vit, visserligen är det än så länge ett tunt täcke, men snart, snart är det betydligt tjockare. Därför vill jag passa på att visa lite bilder på blommor jag fick när jag fyllde tant.



Foton: Privata


Helt slut!

2009-11-07 @ 19:18:59

De senaste dagarna har jag haft fullt upp med att fylla 30. Har bakat i stort sett varje kväll den senaste veckan. I onsdags bjöd jag jobbarkompisarna på smörgåstårta och kladdkaketårta. Idag har jag haft Öppet Hus för mostrar, fastrar, kusiner, kusinbarn, syskon, mammor, pappor, mor- och farföräldrar och vänner. Ja, allt som allt har det nästan varit 50 personer här och fikat, pratat och busat.

Har fått massor med gratulationer, kramar, blommor och superfina presenter. Och nu är jag heeeelt slut. Känner att jag måste korka upp en vinare och ta ett glas bara för att fira att jag klarat av allt detta firande. Tur att det är söndag imorgon och inte jobbdag, då kanske jag hinner vila litegrann.

(Återkommer senare med feedback om presenterna)


En härlig helg och saker som är mindre härliga....

2009-11-03 @ 19:53:39
Vi hade en underbar helg uppe i Haparanda. Shoppade en hel del både i Tornio och på Ikea. Vi bodde på Cape East och det vara bara så mysigt att få sitta ner på tu man hand och äta en supergod trerättersmiddag.

Imorgon är det så dags att lämna ungdomens bekymmersfria dagar för att bli en fullfjädrad kärring. Fast det klart, jag tror inte att det händer över en natt, nä, det kommer nog krypandes. Hmmmm det kanske redan har börjat krypa fram i mig, för imorse var jag fruktansvärt förbannad på de idioter till politiker som sitter vid makten i vår kommun. De planerar att lägga ner ännu fler skolor och nu är även vår hotad. Säger bara en sak: Det är valår nästa år och då ni sossar, då hänger ni riktigt löst!

Hur känns det då att fylla trettio? Mjaaaa det känns nog ganska annorlunda, spännande, gammalt och nytt eller... Retro kanske man kan uttrycka det. Och när jag tänker efter så gillar jag ju retro. Köpte faktiskt en retro-grej på Ikea, den orangea bordslampan som jag bloggat om tidigare och den är riktigt snygg. Så med andra ord känner jag mig förbannat snygg, ja det gör jag! Så se upp nu trettio, här kommer jag!