Tvätta, smörja, tvätta och smörja igen!

2007-08-13 @ 13:07:10
Vilgot har fått svinkoppor! Han har blåsor och sår på olika ställen. Värst är det nog på en fläck på kinden och en som han har fått mitt på tummen, så varje gång han böjer tummen så spricker huden. Det är så himla synd om honom.

I morse var vi på vårdcentralen och fick pencillin (heracillin) och eftersom det är första gången han käkar pencillin så känns det lite extra spännande, man vet ju aldrig hur han reagerar på det. Sen ska man hålla på att tvätta och smörja för att såren ska hållas rena. Det gäller även för jag och David att vara noga med hygienen så att vi inte får det. Usch, det kliar på hela min kropp. Så nu blir jag hemma från jobbet ett tag, vad ska jag nu hitta på förutom att tvätta förstås?

Hoppas bara att han blir bra snart.

Röbäck, Maja o Barnvagnsrally på Nolia

2007-08-09 @ 13:43:44
Så äntligen kom hon! Lilla Maja föddes den 23 Juli, aningen sen, men så är hon ju tjej också. Hon var nog tvungen att se till att hon var fin i håret innan hon tittade ut. I och med hennes ankomst blev det ju läge att åka ner till Röbäck igen och hälsa på. Vi åkte ner hela familjen, så nåt har vi i alla fall gjort tillsammans denna sommar.

Jag hade redan shoppat en hel del kläder till Maja, för det kunde jag ju inte låta bli, nu när jag äntligen fick köpa tjejgrejer. Hittade några riktigt fina kläder i Lindex retro serie, man blir ju lite nostalgisk när man får syn på 70-tals inspirerade kläder, känner sig som hemma i de bruna och orangea färgerna. Jag brukar inte ge bort kläder i baby-present, jag brukar försöka hitta på nåt annat som de kan ha användning av, typ sängkläder och sånt. Just därför fick hon även ett set med en barntallrik, en sked och en drickesmugg som såg ut som en pingvin.

Efter att vi hade öppnat presenter, käkat subway mackor och fått Maja till att vakna,  åkte vi till Nolia och hängde där resten av dan. Det var kanske aningen bökigt att köra barnvagn där och nog fick man en del gliringar av sura personer som säkert inte tyckte att det var lämpligt att köra barnvagnsrally på Nolia. Men det är smällar dom får ta!

David och Crisse fick gå för sig själva så att de inte skulle börja klaga alltför mycket. Helena och jag trodde nog att de skulle hinna bli less före oss, men så blev icke fallet. De visade sig att de hittade massor med roliga grejer att kika på, däribland ett superlim som senare visade sig att det kanske inte var så "super" (eller så måste man bara lära sig att använda det). David passade också på att kika på portar till vårt nya garage. Han blev ganska inspirerad och har förhoppningsvis bestämt sig för ett par som heter Novoferm.

Självklart hade jag glömt kameran hemma, men Helena lyckades föreviga en bild av Maja, Vilgot och jag.

image17


I helgen kommer Helena hit till Skellefteå, så då får vi träffa Maja igen!