Första lämningen på dagis...

2009-03-30 @ 10:26:27
..och jag sitter här hemma som på nålar. Vår inskolningsfröken tyckte att "ni har ju så nära hem, åk hem och gör nåt nyttigt". Shit, panik, ensam hemma, vad göra?? Jo, jag har druckit kaffe och stökat ur diskmaskinen sen har jag suttit här framför skärmen och tittat på siffror. Det är nämligen så att jag sitter som kassör i vårt föräldrakooperativ och imorgon har vi årsmöte i föreningen och jag insåg att jag har lite ogjort inför det. Så jag har snabbt ringt vår revisor och hon försäkrade mig om att allt är som det ska och att jag inte har så mycket jag behöver redovisa. LUCKY ME! Ibland kan panik med hjälp av ett snabbt telefonsamtal ersättas med lättnad.

Sen har jag roat mig med att gå in på våra skattekonton (privat alltså) och se efter hur läget är där. Och jo, det blir en liten slant tillbaka. Och i mitt fall inte så liten heller så jag kanske vågar göra lite investeringar snart...hoppas hoppas. Det som är lite tråkigt är att jag troligtvis även i år inte får tillbaka förrän i december, men det kan vara bra eftersom D får tillbaka före mig så sprider vi lite på det roliga.

Jag fortsätter att drömma om mina nya fina (dyra!) köksstolar, har även hittat ett köksbord som vi (jag) vill ha. Bordet vi har idag ser mer ut som en arbetsbänk och stolarna är så vickiga och skeva att snart tror jag att de faller i bitar. Det är på tiden att vi köper nytt, även om vi hade tänkt vänta till barnen (framförallt Julius) blivit lite äldre. Försöker peppa mig själv till att det är verkligen en nödvändig investering och det känns verkligen som att den är inom räckhåll nu.

Snart ska jag åka och hämta det yngre av charmtrollen och se om han har saknat mig. Det tvivlar jag i och för sig på, han tycker det är superkul på dagis. Det kommer säkert att ändras lagom till att han ska börja vara där heldagar. På torsdag ska jag förresten lämna bara Julius och få chansen att umgås med Vilgot en hel dag. Ser verkligen framemot det.




Mammans busiga guldgossar, alltid i farten.

Först till kvarn...

2009-03-27 @ 12:44:20
Ibland gäller det att vara snabb. Första numret av tidningen Leilas Country Living utgavs i veckan och smart som jag är hade jag redan långt innan skickat in om en prenumeration på de två första numren för 59:-. Nu när man går in på deras hemsida står att första upplagan är slutsåld och om man vill prenumerera på nästa nummer kostar det 49:-. Ibland har jag tur, men bara ibland. Tidningen är i alla fall jätteinspirerande och i nästa nummer ska det tydligen vara lite broderi-inspiration och det gillas skarpt!



Bild www.leilascountryliving.se

Mera shopping....tar det aldrig slut??

2009-03-25 @ 13:28:02

Direkt efter vi varit på dagis idag raceade vi upp till Solbacken för att köpa en lekhjälm till Julius. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Gick först på Barnens Hus, nä, de var tyvärr slut. Men där sprang jag på en annan grej, målflaggor i svart-vit rutigt som jag så länge letat efter till Vilgot. Tjihoo! Snäppte tvärt in på Blomsterlandet och vad kom jag ut med därifrån? Jo, de hade äntligen fått in nya Tubtrugs så det blev en liten blå till Julius, handlade även lite pärlhyacinter för att höja vårkänslan här hemma.

Och få se nu, hur gick det med den där lekhjälmen... tittade in på Intersport och där hade de också slut.... nedrans. Så himla typiskt mig att åka iväg för att shoppa en grej och sedan komma hem med något helt annat. Jag gav däremot inte upp, kom på i sista stund att på ICA Maxi har de väl haft. Mycket riktigt, där hängde det kvar tre stycken hjälmar, varav EN var röd och den köpte vi. Vilgot hade bestämt att lillebror skulle ha en röd, så det var ju tvunget att bli så, ibland ska man ha lite flax också.



Bild
www.tubtrugs.com

Välkommen Elvis!

2009-03-23 @ 12:33:44

Grabbarna har fått en till kusin. Lilla Elvis kom till världen nu på förmiddagen. Har inte blivit uppdaterad med någon storlek på killen, han är än så länge så ny att de inte hunnit med att kolla allt. Grattis till hela familjen Lindström-Hedenström och speciellt till Einar som äntligen fått sig en egen lillebror!


Me&I shoppat....del 2

2009-03-23 @ 12:15:13
Okej, nu har jag varit på Me&I party igen. Jag kan inte låta bli och det blir inte billigt heller. Har förresten skippat att beställa från Polarn, det får bli ett besök på Lindex istället för att inte knäcka budgeten helt. Eller vad säger jag egentligen, budgeten är kraschad för länge sen. Får hoppas på att vi får utbetalningen av vår bonus denna månad, för den är varmt välkommen. Tror nog att det är bra att jag börjar om att jobba snart, för då hinner jag inte bränna en massa pengar....

Igår blev det i alla fall så att jag kompletteringshandlade lite till det jag handlat
tidigare. Det blev kanske lite orättvis fördelning av kläderna, men å andra sidan så har Julius för det mesta fått ärva av Vilgot så det känns inte mer än rätt att han får lite nytt ibland också.




Collage med bilder från Me&I

Första ronden!

2009-03-23 @ 11:52:46
Idag har Julius gått första inskolningsronden på dagis (ja ursäkta, jag säger dagis, ungefär som att mamma kallar Åhlens för Tempo fortfarande...). Jag tror att på denna timme hann han granska i stort sett varenda liten vrå på Tussilago. Tidigare har där varit en ganska lugn och harmonisk stämning, men det kan man ju snabbt råda bot på....

Han är ju som jag tidigare nämnt rätt fartig. Men han är också hemskt social och det tackar jag för. Han letade inte efter mig en enda gång tror jag, enda gången han ville komma till mig var när vi stod i samlingen och han såg att "oj, titta, mamma är ju här också...". Tror att det kommer att gå rätt bra för honom att vistas på dagis, känns jobbigare för mig som vet att snart måste jag börja jobba igen. Usch, nåväl, det är ju inte länge kvar till semestern, och jag har planer på att ta en lååång sådan.

Säger som Solan i Flåklypa GrandPrix:
-"Kom arbetslust och träng dig på, här skall du motstånd finna!"

Kalas och nätshopping!

2009-03-16 @ 13:38:40

Jag hade tänkt handla från Polarn idag, men i brist på pengar så här i slutet av månaden så blev det inga inköp. Får vänta till på fredag när barnbidraget kommit in. Jag har istället beställt nya namn-nappar till Julius så att han får dem i tid till att han börjar på dagis. Det blev i färguppsättningen vit/turkos/lime

Imorgon fyller Vilgot 4 år. Storkillen! Vi kommer inte att han något barnkalas för hans kompisar. De ska nämligen på skoterutflykt med dagis imorgon och då passar det bra att han får fira lite med att bjuda sina kompisar på chokladbollar. Däremot blir det kalas till helgen för släkten. I och med att vi legat sjuka en längre tid och varit rätt trötta efteråt så känns det lite jobbigt att rodda ihop två kalas. Han får ha ett mega-kalas nästa år istället.




Vilgot vägrar att fotas utan att grimasera, så detta smygtog jag häromdagen...

Scrappat

2009-03-14 @ 13:56:20

Idag har jag inte gjort det jag ska (typ som att vika tvätt, dammsuga och packat inför kvällens borta-bravader..).... Jag har scrappat ett födelsedagskort istället, för det kändes mycket roligare. I och med att jag inte scrappat på länge så tog det ett tag innan jag kom i gång. Precis när jag var klar hade Julius sovit klart i vagnen och då blev det inget mer gjort efter det... Bra att ha barnen att skylla på när man inte får nåt gjort.

Ikväll ska vi ut på krogen och käka god mat och se schlagerfinalen, det ska bli riktigt kul att få komma ut ett tag. Barnen ska sova hos sin mormor och morfar och vi ska sova i stan hos barnens farmor och farfar. Sen i morgon är det barnkalas hos Einar som fyller fyra år, det är just till honom som födelsedagskortet är ämnat.




Bild: Privat

Nätshoppat idag...

2009-03-12 @ 20:07:13
Idag har jag shoppat lite på Stoff och Stil. Det blev en hel del nya bomullsgarner så jag kan virka lite fler elefanter och sen köpte jag även lite vår/sommar tyger. Av det randiga tyget ska jag sy sittkuddar till utemöblerna, det turkos-prickiga är en vaxduk ( har en äppelgrön sen tidigare) och av det brun-prickiga blir det sängkläder till Julius säng. Det gröna tyget har jag inte handlat, men det är ungefär samma färg som våra markiser, därför visste jag direkt att jag ville ha det randiga tyget till våra utemöbler.Hoppas nu att de har inne av allting, jag vet att de prickiga tygerna kan vara slutsålda...det vore himla tråkigt i så fall för då spricker ju mina planer.



Bilder från
www.stoffochstil.se

Ny fin mobil!

2009-03-11 @ 09:30:16
Igår kom den så äntligen, min nya fina mobil som jag fått helt gratis av jobbet. Gubbarna nöjde sig med att välja bland de halvtråkiga Sony-Ericsson modellerna som vi egentligen skulle välja bland.... men jag har alltid haft Samsung och jag är jättenöjd med mina tidigare telefoner, därför bad jag lite snällt om en specialare. Det blev en Samsung U900 Soul Pink och jag är mega-nöjd!



En riktig tjej-mobil. Bild från
www.samsung.se

Tjihoo!!

2009-03-07 @ 13:24:27

Nu kan nedräkningen börja!  Tack för tipset Johanna! Nu håller jag bara tummarna för att Lagerhaus öppnar i stan snart, jag har inte gett upp hoppet om dem än.



 Skärmdump från www.polarnopyret.se

Snart friska??

2009-03-06 @ 15:24:58
Det börjar vara en aning tråkigt att vara inomhus. Det har i och för sig inte varit så himlarns bra väder, men ändå, jag hade verkligen sett framemot att vara föräldraledig och få leka ute i snön, inte ligga inne och se på barnprogram hela dagarna. Nu är det värsta av flunsan borta för min och Davids del, vi bara tok-hostar hela tiden, men feber har vi inte haft sen i onsdags och det är ju ett gott tecken. Julius däremot har fortfarande feber på natten och hostar massor.

Igår kväll när Vilgot precis hade somnat vaknade han efter en halvtimme och gallskrek. Han hade jätteont i örat sa han.....hmmm öroninflammation månne tro? Efter besök hos vårdcentralen idag konstaterades att han hade det och det blev  pencillin. Fast numera är det frivilligt om man vill äta pencillin eller inte, tydligen läker det på samma tid ändå. Vi valde att ta det, känns som att han har varit sjuk på så många andra sätt denna veckan att hans immunförsvar inte direkt är på topp.

Nu ser vi framemot att nästa vecka SKA vi vara friska och förhoppningsvis resten av tiden framöver också, trots inskolning på dagis! Det tycker jag att vi är värda.

Influensa?

2009-03-02 @ 09:27:24
Här råder just nu sjukstuga. Inte konstigt att jag varit så otroligt trött senaste veckan, i helgen fick jag feber. Har pendlat mellan 38 och 39 grader sen i lördags. Frossa och svettningar om vartannat. Ont i kroppen och hosta. Igår morse fick även David feber och i natt åkte Julius dit. Fast hans feber beror nog mest på tänder, han är supersvullen i munnen och gnager på allt han får tag i. Vilgot låter lite rosslig, jag får hoppas att jag hinner bli lite bättre innan barnen blir riktigt dåliga. Lite lustigt är det dock att när jag är sjuk så är det som att så fort nån av barnen blir dålig så blir jag frisk inom en sekund. Mamma instinkter?  Hoppas verkligen att detta går över snart, känns som att jag förbrukat min ranson av smärtstillande en bra tid framöver.