Om att resa bort...

2011-05-24 @ 21:35:00
Håller på att förbereda mig mentalt för att vara borta från familjen igen. Kommer att åka till Indien (jobbrelaterat) i ungefär en vecka. Som det ser ut nu så åker vi på nationaldagen och är förhoppningsvis hemma igen helgen efter.

Först stannar vi i Pune i västra indien för att inspektera, märka och packa utrustning på en verkstad. Sedan ska vi, som det ser ut nu, flyga tvärs över landet och besöka vårt kontor i Kolkata och även en verkstad där i närheten. Det blir en smått hektisk vecka, mest troligt utan tid för Sight-seeing men förhoppningsvis hinner vi sätta vår fot på någon marknad. För det är så jag föreställer mig Indien, fullt av kryddoftande, färgglada marknader. (jag vill däremot helst slå undan min andra tanke om Indien....tiggande barn)



Bild från Yahoo


Time flies

2011-05-24 @ 20:13:16
Har i afton haft utskolningssamtal för Vilgot. Vi har kollat i dokumentationspärmen, pratat minnen, läst utvecklingsmål mm. Det river i mamma-hjärtat när man inser att 6 år bara sa Poff! Och att han nästa år går i förskoleklass, att han förmodligen kommer att rata alla kläder man köper för de är ocoola, att han kommer säga morsan o de enda kramar man får är när han för säkert vet att ingen ser på. Det känns dock skönt att veta att han har haft en härlig tid på "Tussilago", bättre kan man nog inte ha det. Vilgot har verkligen stormtrivts på "dagis". Det är inte många morgnar han sagt att han inte vill åka dit och vi har ändå maxade vistelsetimmar.

Här kommer en bild från förra årets sommaravslutning.



Bild: privat (Vilgot i gröna T-shirten)


Mascarpone Cheesecake

2011-05-14 @ 18:56:31
Kvällens efterrätt, Leilas mascarpone cheesecake....need I say more?




Äventyr i Tussilagoskogen

2011-05-14 @ 18:54:02
Idag hade personalen och barnen på vårt föräldrakooperativ styrt ihop en dag de kallade "Äventyr i tussilagoskogen". Personalen och vi föräldrar har tillsammans med våra barn spenderat dagen med att samarbeta och pyssla på fem olika stationer i skogen kring vårt kooperativ.

Vi har vävt en naturväv, prickat grejer med kottar och mätt längder med kottar, målat fina tavlor på staketet, knutit vindspel med trasmattor och skapat insekter av målade stenar och piprensare.  Sedan avslutades det hela med grillning av parisare och skönsång av barnen. Vi har haft en härlig dag med andra ord. Se själva.


Bilder: privata


It's a sign!

2011-05-14 @ 18:43:10
Den har kommit! Vår husnummerskylt. Vi är alla väldigt nöjda med den, den passar perfekt.



Skylten kommer från
Lmjson.


Färgglad Picknick

2011-05-10 @ 21:43:24
I det här härliga vädret vill man bara vara ute, fast det har i och för sig blivit lite kallare. Men för oss nordbor som inte ser solen halva året så är det bara att ta vara på utevaron när det finns möjlighet. Vi spenderade nästan hela helgen utomhus vilket visserligen har resulterat i en hel del snuviga näsor.

Snokade runt lite på HM Home, har aldrig handlat därifrån, de har jätte mycket fint, men det har bara inte blivit. Hittade detta superfina överkast, som säkert lämpar sig fint som picknick filt.


Bild HM Home


Tråkiga inköp

2011-05-10 @ 21:17:54

Vår tvättmaskin har pajat, vilket inte är så underligt, den har låtit som ett tröskverk i några veckor nu. Jag anar ett lagerhaveri, den tar in vatten men sen lägger den av för den orkar inte driva runt trumman. Så vi har beslutat att köpa en ny. Men vad vill man för tvättmaskin? Det är ju så tråkigt. Jag har några krav:

- Mer kapacitet än den vi haft. 9 kg verkar som en bra mängd tvätt då jag har en tendens att trycka in till trumman är full. (hmmm...undrar just varför den gått sönder?!)
- Bra miljö/energi klass. Helst A+.
- Gärna märket Cylinda, har bara hört bra om deras tvättmaskiner.
- Gärna ett snabbtvätt program, om planeringen skulle skita sig totalt nån gång.
- Vit.

Så då har jag sållat bort agnarna från vetet. Och detta blev ett av resultaten (sen får vi se vad vi faktiskt köper):



Cylinda FT294