Fin box

2010-03-27 @ 16:05:46
Denna fina box från Blafre Design fick Julius av mina föräldrar när han fyllde år. Tycker den är så otroligt fin! Här i stan säljs de av butiken Smått & Snyggt som för övrigt har mycket fina barngrejer.




Bild lånad från Blafre Design


Favoriten är slutsåld

2010-03-26 @ 21:02:34

Hittills har jag aldrig handlat något från HM Home. Har inte riktigt hittat något som jag absolut velat ha, det vill säga fram till nu . Den är bara såååå fin den rosa kudden med blommor på! Har sett många liknande varianter, men just denna är den jag vill ha. Åsså klickar jag in på hemsidan och tänker börja knappa in min order och vad ser jag - SLUTSÅLD!!! Gaaah!

 
Kollage med bilder från
HM


Mio har en variant men den är kvadratisk, inte rektangulär. Indiska har jag också sett liknande hos och även Hemtex. Men för att jag ska få den ungefär som jag vill så blir det mest troligt att tillverka en egen, en vacker dag, när jag har tid över....

En sak jag har skyndat mig att handla är en magnoliakvist från EM. Såg den i deras vårkatalog och blev genast kär. Just nu pryder den hallen, men jag kan tänka mig många fler ställen där den skulle kunna stå.

Potatissoppa

2010-03-21 @ 15:54:05

Här kommer ett recept på en soppa som både är god och enkel. Hela familjen fullkomligt älskar den. Receptet finns hos Guldkorn och där finns även en mängd andra recept som är värda att testa.


 

Potatissoppa med bacon och rostade solrosfrön

 


4 portioner
 
6 potatisar av mjölig sort, ca 500 g
1 gul lök
1 msk Norrmejerier Smör
8 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
2 dl Crème Fraiche Senap-Vitt vin-Schalottenlök
salt och nymalen peppar
2 msk solrosfrön
8 skivor bacon
timjan
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull.Tillsätt potatisen och fräs den en liten stund. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min tills potatisen är helt mjuk. Mixa soppan och tillsätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Rosta solrosfröna i en torr stekpanna. Stek baconet knaprigt. Servera soppan toppad med rostade solrosfrön, bacon och timjan.

Vilgot 5 år

2010-03-17 @ 20:54:04
Idag fyller Vilgot fem år! FEM ÅR!!!! Det är ju tur att man själv inte blir äldre i alla fall ;)
I afton har vi haft närmaste släkten på middagsbesök och presenterna har haglat över grabben. På lördag har han begärt att det ska vara Maskerad-kalas, utan lillebrorsor och lillasyrror, bara stor-kompisar. Början av denna vecka har bestått av en del förberedelser och så kommer även resten av veckan att se ut. Men sen, på söndag, när allt kalasande är över, DÅ ska jag pusta ut. Fast jag tycker ju det är kul med kalas, annars skulle jag inte anstränga mig.

Av oss har han fått en fyrhjuling. I somras ställde vi kravet att innan han skulle få en fyrhjuling skulle han kunna cykla utan stödhjul, vilket han snabbt lärde sig. Kommentaren nu ikväll som tog priset lyder:
"-mamma, nu kan jag köra själv till morfar åsså kan vi tävla!".
Aj då, hoppas han INTE får för sig några sådana bus.

Grattis till världens mysigaste myspropp!



Foto: Privat


Städmani!

2010-03-03 @ 09:26:27
Mitt i alla dessa sjukor har jag fått städmani. Ser bara smuts överallt och vill klorina alla möjliga ställen där det kan finnas minsta lilla bacill. Annars är jag en sån som klarar av lite smuts i hörnen, men jag vill gärna ha undanstökat. Eftersom vi har en perserkatt dansar det ofta omkring dammtussar på golvet. Att vi har småbarn leder givetvis också till en hel del kladd på bord, stolar, fönsterrutor med mera.

Hos
Spacebabies kan man hitta en hel del roliga städartiklar. Bland annat roliga städ/diskhandskar som förmodligen skulle göra städning till en av de trevligaste vardagssysslorna.




Bilder lånade från Spacebabies


Snart Påsk

2010-03-02 @ 11:40:20
Just nu känns det som ännu ett bakslag för våren. Visst, det är bara 2a mars än och våren ska inte komma på ett bra tag. Men i min värld är just mars den månad som bjuder på sol och takdropp, inte snöstorm! Kände mig lite deppad så jag hälsade på hos Martha Stewart en stund och blev, förrutom hungrig, påmind om att snart är det påsk. Vänta nu, var det inte nyss jul?

Martha bjuder alltid på härlig pyssel-inspiration. Som vanligt när det gäller amerikanska dekorationer så kan det bli lite för mycket, men man får hemskt mycket idéer och kan ju välja ut det bästa.



Bilder lånade från
Martha Stewart


Kyl och Frys på plats.

2010-03-02 @ 10:19:08
Nu är kylen och frysen på plats i köket! Tjihoo! På fredagafton kom sambon hemsläpandes med dem och sa att nu ska de minsann in. Det kändes skönt att höra, en annan grej som var härlig att höra var klirret från två systemkassar. Det var som att han hade läst mina tankar om diverse ofärdiga grejer här hemma samt längtan efter ett glas rött. Lördag morgon satte han igång med rokaden av gammalt vs. nytt. Nu har vi bara kvar att lämna in överskåpens luckor till en möbelsnickare som ska anpassa dem till ny höjd. Tidigare hade vi 150 cm vitvaror, nu är de 180cm så vi har fått nalla lite av skåpen ovanför. Med andra ord får bilder vänta, men det kommer inom kort.

Igår eftermiddag började jag känna mig lite konstig när jag satt på jobbet. Bestämde mig för att jobba hela dagen ändå och tänkte att det kanske skulle gå över. När jag kom hem hade jag feber, drygt 38 grader. Senare under kvällen visade tempen 39,2. Jag frös i massor och drog på mig tjocksockar, ulltofflor, fleeceställ och dubblar filtar, svalde en Ipren och konstaterade att tisdag blir en hemma dag. Det lite lustiga är att jag idag är normaltempad igen och har inte direkt några andra symptom än att jag är helt slut. Så idag ligger jag på soffan och tar det helt lugnt medan barnen är på dagis och David är på jobbet.