Vuxenlekar...

2007-06-18 @ 21:39:34

Nu är garageprojektet i full gång. Det började en lördag när vi tömde vårt gamla garage på all gammal bråte som vi samlat på oss under dessa två år. Är det verkligen bara två års samlande?!. Mycket grejer blir det, tack o lov att Ida och Fredriks loge är STOR. Projektledare som jag är (självutnämnd) har jag självklart lagt upp en tidsplan. Davids mål har alltid varit att plattan ska vara gjuten innan han går på semester, vilket är andra veckan i juli, så det har varit min utgångspunkt i planeringen. Garageflytten till mamma o pappas gård gick oförskämt bra (trots en till en början mycket skeptisk kranförare). Sen har vi haft en grävmaskin här på gården. Uppenbarligen består åsen som går bakom vårt hus enbart av en massa sten, det har säkert forslats bort ungefär 200 ton sten härifrån, och det är långt ifrån en överdrift.

Vi tyckte att det gick så himla smidigt med allt, till vår grävare Mattias ringde och sa att hans grävare gått sönder och att han skulle måstas laga den innan han kunde fortsätta. Shit tänkte vi, där sprack vår planering! Men icke då, schysst som Mattias är hade han redan pratat med Nisse som kunde ställa upp under tiden maskinen lagades. Tack o lov för byaverksamhet!

Problem nummer två dök hastigt och lustigt upp när vi skulle ha tag i granulering, sånt där svart pulver som en gång var värdefull malmfyndighet men nu blivit urlakad och ligger överallt i högar hos smältverken. Tydligen dammsuger åkerierna Rönnskär på granulering varje dag, så det FINNS INTE ATT FÅ TAG I !!!!!!!! Det är ju byggrush just nu, samt att vägverket asfalterar om en massa vägar så det går åt en del. När man då som privatperson kommer och vill ha tag i ca 70 ton granulering så är det som en droppe i havet i jämförelse med vad vägverket och byggfirmorna förbrukar (ca 2000 ton) och då får man inte direkt så mycket hjälp. Men ibland ska man ha lite tur också......

Vår grannes kompis kör granulering åt Bilfrakt och han har faktiskt lyckats skrapa ihop 67 ton åt oss, trots att väntetiden egentligen är till någon gång efter semestern. Tack, tack och tusen tack. Nu är vi alltså på spåret igen och jag tyckte mig faktiskt se att David drog på smilbanden när han kom hem och såg den svarta högen på gården. Jo, granulering kan verkligen få en att må bra.

Nu kan vi fira midsommar i godan ro!!!! Längtar redan efter silltårta, vilket jag i och för sig gör jämt, det är så himla gott. Snacka om tråkigt inlägg det blev denna gång, men face it! Det är ibland rätt tråkigt att leka vuxenlekar.