Sjuka familjen

2010-02-26 @ 13:01:51
Barnen hann bara återhämta sig från hostan så trillade Vilgot dit på magsjuka istället. ÅÅÅÅH! Börjar bli riktigt trött på detta nu, tur att farmor och farfar haft möjlighet att ställa upp.

Det är så mycket som vi inte kunnat göra på grund av sjukdomarna. Tillexempel har det inte blivit att hälsa på hos andra så mycket. Inte mycket lek-kompisar för barnen och inte mycket socialt liv för föräldrarna. Efter jul tingade vi ny kyl/frys, dessa har vi ännu inte hämtat ut. Julius glasögon har vi inte kunnat beställa än, vi har bestämt bågar men inte kunnat åka till optikern för att mäta in glasen. Sen är det den där väggen i vårt sovrum som ska tapetseras och taket som ska lagas.

Jag får nog sätta upp ett datum, typ sista maj eller nåt, när allt detta ska vara gjort. Fast jag vill gärna ha allt detta gjort innan Vilgots femårs-kalas, men det tror jag att jag kan glömma eftersom det bara är tre veckor bort. Håll tummarna nu att vi är på bättringsvägen och att detta är sista helgen på länge som vi har sjukstuga!!!


Bara lite till...

2010-02-24 @ 21:13:27
Fin va'?



Skärbräda/underlägg SOS,
Sagaform


Ännu mer Sagaform

2010-02-24 @ 21:11:39
Vad sägs om denna ugnsformen??



Även detta en bild från
Sagaform


Älskade Sagaform

2010-02-24 @ 21:09:16
Sagaform är ett företag vars produkter jag oftast faller för. Åtminstone delar av deras sortiment. Av deras glas gillar jag serien Club riktigt mycket. Det kan nog hända att vitrinskåpet, som jag förövrigt rensat lite i under VAB-dagarna, kan få sig en utökning.



Kollage med bilder från
Sagaform


Beställning av pysselgrejs

2010-02-17 @ 13:30:20
Så här mitt i VAB-landet har jag passat på att lägga en stor order till Stoff och Stil. Det är inte jag som ska ha allt, men majoriteten av grejset är till mig. Det blev en hel uppsjö nya bomullsgarner men även några bomullstyger och fyra olika vaxdukstyger.  Om en dryg vecka sätter pysslandet igång!



Bild lånad från
Stoff & Stil


Nytt liv?

2010-02-14 @ 19:51:24
Nu var det ovanligt länge sedan jag skrev ett inlägg. Mitt liv denna vecka har varit rätt kaotiskt. Fortfarande pendlar barnen mellan att vara pigga och krya till att vara sjuka. Denna vecka klarade vi oss nästan hela veckan, men på torsdag kväll åkte Julius dit på feber igen. Vi försöker att turas om att VAB:a så att våra arbetsgivare inte drabbas olika. Och på tal om arbetsgivare så tror jag att det som varit mest tumultartat för mig denna vecka är att jag sagt upp mig från min nuvarande anställning. Det har känts riktigt vemodigt och jag har dragit ut på det in i det sista. Men nu är det gjort och jag kan andas ut och fokusera på mitt "nya liv".

Jag kommer från och med mitten av april (har 2 månaders uppsägningstid) att vara anställd som konstruktör hos Outotec. Har länge suttit hos dem och konsultat så det känns inte som ett så stort kliv att ta. Det kommer givetvis att innebära mer ansvar samt att det blir lite resande också. Ska bli spännande att se vad som väntar framöver, men jag är helt säker på att detta kommer att bli till det bättre.

Växtvärk?

2010-02-06 @ 19:18:53
Våra pojkar växer så det knakar. Igår när jag hade VAB för Julius passade jag på att nyttja farmors tjänster en liten stund så att jag kunde uppdatera barnens garderober litegrann. Tidigare har jag köpt nya mjukisbyxor åt dem och när Julius fyllde år fick han lite långärmade tröjor. Igår var det dags för långkalsonger. Skulle också behöva köpa ullunderställ till de båda men det får bli till veckan, hade inte hur mycket tid som helst. Till Vilgot hittade jag också två härliga t-shirts, två för 100:- på Åhlens. Hittade ingen bild på båda två men den ena är blå med en gul gammal traktor på och så här ser den andra ut.



Bild
Åhlens


Ny katalog

2010-02-04 @ 10:16:16
Igår kom den efterlängtade nya katalogen från Stoff & Stil. Det finns så mycket snyggt hos dem, men som tur är vet jag att inte har tid att sy en massa just nu. Men det skadar ju inte att låta sig inspireras.





Bilder från Stoff & Stil


Vår i butikerna!

2010-02-04 @ 10:09:06
Igår hade jag lunchdate med Johanna. Förrutom att äta tog vi oss "lite" tid till att kolla in lite vårnytt på stan. Det blev bland annat ett besök på Hemtex. De hade fått in så mycket fin frotté, fina korgar, lampor, kuddar och plädar. Hittade en lampa till sovrummet, en sån som jag letat ett tag men bara hittat på olika webbshoppar. Jag blev verkligen jätteinspirerad till att fixa ännu mer hemma. Börjar tycka synd om David som hela tiden får stå ut med mina förändingar. Knappt är vi klar med en grej så har jag kommit på något annat. Fast det är mest små projekt som han bara behöver hjälpa till med ibland.



Bild lånad från Hemtex


Barnglasögon

2010-02-01 @ 20:22:33
Idag har vi varit hos ögonläkaren och undersökt Julius ögon. Han skelar inåt med sitt högra öga och tydligen är detta ett tecken på översynthet. Han har inte mycket fel, men det ser ganska obehagligt ut när han skelar. Första gången jag såg det kollade jag direkt om han hade feber. En av mina kollegor har en pojke i samma ålder och han började skela i samband med en förkylning, det visade sig att han hade hjärinflammation. Därav att jag blev skraj första gången, men han hade ju inte feber.

Nu ska han i alla fall få (vi ska köpa) glasögon och det ska bli jättespännande att se om han klarar av att ha dem på sig. Han kommer bergis att slita av dem ungefär tusen gånger innan han lär sig att de ska sitta där. Jag är verkligen nervös inför detta, men jag hoppas att det kommer att fungera. Barn blir ju faktiskt rätt söta i glasögon, eller som Vilgot uttryckte det:
-"Men, han kommer ju att se ut som en professor ju!"



Bild från
Synoptik