Föräldraledig!!

2009-02-26 @ 21:16:44
Nu äntligen har jag nått fram till min föräldraledighet. Visserligen kommer den bara vara i fem veckor och med tanke på hur fort tio månader passerade förra gången så har jag en aning om hur fort denna tid kommer att passera. Jag ska passa på att njuta och ta det lugnt, nåväl, lugnt och lugnt kanske man inte kan kalla det, men jag ska koppla av från jobbet i alla fall.

Vi har haft en tung vecka på jobbet. Vår leverans av ritningar visade sig ha fel status så dagen efter vi skickat dem blev vi tvungna att göra om allt igen. Men idag fick vi iväg allt och jag hann få klart allt jag skulle innan jag gick för dagen. Jag hann till och med röja undan en massa skräp, så det känns som att jag har rensat bort allt jobb ur hjärnan nu, skönt!

Här hemma har vi inte hunnit med så mycket på kvällarna denna vecka, jag har för det mesta somnat i soffan kl. 21 och sedan vaknat efter ett tag och släpat mig upp till sängen. På onsdag morgon när jag vaknade kom jag inte ens ihåg att jag hade duschat kvällen innan, upptäckte det när jag kände att håret var rent. Jag var nog rätt slut när jag la mig.... Förhoppningsvis blir jag piggare nu när jag får vara ute och leka på dagarna och tänka på annat än smältverk i Iran.

Har precis betalat ferbruaris räkningar, shit vad lite pengar vi har kvar denna månad! CSN tog sin beskärda del av kakan och även elräkningen var rätt hög. Oh well, vad är en bal på slottet? Jag får väl vänta med mina nya köksstolar, de vi har går ju att sitta på de med, de är bara långt ifrån lika snygga!

Nä, efter denna vecka är både David o jag värda en bukett ranunkler!



Foto: Stefan Mattsson,
www.aftonbladet.se

Me & I

2009-02-22 @ 16:30:31

Är precis hemkommen från ett Me & I party hemma hos johanna. Där blev det mer shopping, som om jag inte fick nog av det igår.... men Me & I är alltid Me & I och när vi inte har nåt Polarn o Pyret så blir det av dem jag handlar istället när jag vill ha tag i lite roligare kläder. Sen är det ju inte helt fel att i samband med shoppingen få fika smarrigt fika. Julius verkade heller inte tycka att det var helt fel med ny miljö, han var helt galen och vägrade sitta still. Enda sekunden han satt still var när han fick smaka macka och kladdkaka. Jag blev lite nervös inför min kommande hemma vistelse, men hemma brukar han vara lite lugnare.... ta i trä.

Här kommer bilder på dagens inköp.

   



En traktortröja till Vilgot

 

En grävskopetröja till Julius

Bilder från
www.meandi.se

En dag på stan med gamla godingar

2009-02-22 @ 16:18:33
Igår åkte Julius och jag till stan för att träffa två av mina gamla klassisar från tiden på Luleå Universitet, Jennie och A-K. Det var länge sen jag träffade dem sist, Jennie sommaren 2005 och A-K tror jag att jag träffade nån gång under 2004. Så det var med andra ord på tiden att vi sammanstrålade.

Vi hann med en del shopping också. Faktiskt en del till mig själv denna gång och inte bara till barnen. Hade lovat Vilgot en ny pyjamas och innan jag åkte till stan kikade vi på Lindex hemsida efter en som han skulle tänka sig vilja ha. Som tur var hade de kvar en i rätt storlek, annars kanske det hade blivit tårar om jag kommit hem utan.... Så här ser den i alla fall ut.


Vilgots nya pyjamas med verktyg på. Bild
www.lindex.se


Till mig, eller faktiskt oss eftersom vi bor här allihop, blev det en ny pläd i våriga färger. Denna kommer att pryda soffan i vardagsrummet när jag satt upp de ljusa gardinerna och bytt till de vita och turkosa kuddfodralen, vilket jag lovat mig själv att inte göra förrän i mars eftersom det är länge kvar till det är vår här. Köpte även en vårfin kökshandduk från "Spira" och en disktrasa från samma ställe. Visst är det mars snart?? Hmmm....gissar att första dagen i mars, dvs nästa söndag är jag i fullt bestyr med att stryka och hänga upp gardiner..... har verkligen svårt att hålla mig, det är alltid samma sak. Så här ser chenille-pläden ut.



Pläden "Tim" från Hemtex

Vi gamla godingar bestämde oss för att träffas igen och att det inte skulle få dröja lika länge denna gång. I början av maj är det dags för nästa dejt, denna gång i Luleå. Det kan bli ännu farligare för plånboken då, Lagerhaus och Polarn, here I come!

Melodifestivalen

2009-02-14 @ 10:43:09
Igår var vi på genrepet av melodifestivalen del 2. Det var riktigt kul att kika på artisterna live och vi hade verkligen bra platser, ganska precis i mitten, sex rader från scenen. Petra Mede funkade riktigt bra som programledare, hon bjöd på roliga skämt, främst på sin egen bekostnad, men även artisterna fick sig en törn ibland. Vilka blev då min favoriter? Ja, jag måste erkänna att Lili & Susie vann min röst. De är solklara finalister. Måns var också bra, men jag tror att jag tyckte att Cookies and Beans låt "What If" var snäppet bättre. Ska bli spännande att se vad som händer ikväll, när de sänder live....tänk om nåt inte funkar som det ska, då kanske de visar en snutt från genrepet och då kanske ni får sen en vinkandes pingla mitt i publiken!



Bild:
www.svt.se




Utmanad!

2009-02-14 @ 10:29:11
Jag har blivit utmanad av Ida . Utmaningen går till på följande sätt:

1. Gå in i mappen mina bilder
2. Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
3. Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
4. Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
5. Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade





Oj, vilken härlig bild det blev. Mitt i smällkalla vinter längtar jag lite (mycket) till främmande länder. Denna bild togs på stranden i Hurghada, Egypten, påsken 2004. Beduinen på bilden hade sin kamel där som man mot en ringa summa pengar fick rida på. Fast när jag tittar närmare tror jag att det är en dromedar.... Mannen hade i alla fall sjukt gröna ögon, det såg riktigt läskigt/häftigt ut.
Vi åkte till Egypten med Micke och Frida enbart för att sola, bada och snorkla (Röda Havet erbjuder världens bästa snorkling). Pyramiderna skippade vi, det var alldeles för långt dit och vi ville inte slösa bort en av våra sju soldagar på det. Det får bli nästa gång. Lite sugna blev väl även ni på att åka utomlands nu?

Vem ska jag då utmana vidare? Oj, det blir svårt att skrapa ihop sex stycken, de flesta av mina bloggvänner har redan gjort denna utmaning.. men jag vet en jag kan skicka den vidare till:

Josse

Det är alltid kul att se vad folk har undangömt i sina mappar.

Att ha fest i snöstorm...

2009-02-10 @ 20:36:39
Jag visste nog att mina vårkänslor förra söndagen skulle få ett bakslag. Okej, jag är inte dum, jag vet att våren inte kommer hit förrän i maj, men att det ska snöa en vecka i streck är väl att ta i?? Dessutom har det varit kallt medan det har snöat, hur vanligt är det?

Idag har däremot varit en alldeles förträffligt fin vinterdag med ungefär 80 cm snödjup, skinande sol och endast -7°C. David har passat på att vara ute och köra skoter med barnen, mormor, morfar och gammelmormor. Jag tror att han börjar vara lite nervös inför att börja om att jobba, vilket han gör om två och en halv vecka och då är det undertecknad som får vara hemma i fem veckor. Jag tar för givet att vädret är riktigt bra de veckorna.

I helgen firade vi David 30 år med en brakfest. Det var riktigt kul, till och med så kul att kameran blev stående i sitt fodral hela kvällen. Vi är dåliga på att komma ihåg att använda den när vi är på partaj. Vi åt riktigt god grillbuffet, drack god dryck och snackade med gamla och nya bekanta hela kvällen. Vi glömde till och med av melodifestivalen. Efter balunsen gick vi ut på "Johanna i Parken" (eller Statt som jag gärna säger) och där var det mycket folk trots ovädret ute. Det blev lite spännande att få tag i en taxi på småtimmarna, kön var hiskeligt lång. Vi hade däremot tur, det var två killar längst fram i kön som också skulle till Älvsbacka och vi fick åka med dem. Mycket tacksamma var mina lår för det, nylonstrumpor är ingen hit när det är -20°C ute. Påminn mig gärna om det till nästa gång....

På fredag ska vi, min bror och Lina åka och kika på genrepet av melodifestivalen. Det ska bli riktigt kul, vi fick biljetter (på 6e raden på parkett!) av mor och far i julklapp. Efter detta ser jag fram emot många lugna hemma-helger får vår del. Å andra sidan kan man inte vara helt säker, det är många som fyller 30 av våra kompisar i år så det kan bli fler fester fram över (hoppas bara att vintern lugnat sig till dess).

Vilken härlig helg!

2009-02-02 @ 19:15:45
I lördags var det så dags för dubbel-kalas för David (30) och Julius (1). Vi hade bjudit in gäster till lunch och jag hade gjort laxpaj, räkpaj, sallad och tårtor. Tyckte själv att det blev riktigt gott, höll på att äta mig sprickfärdig av räkpajen, den är en riktig favorit. Tårtorna var vanliga gräddtårtor och som stolt mamma kan jag meddela att Julius lyckades blåsa ut ljuset, David också för den delen men vid hans ålder är det ingen bravur (vore det 80 han fyllde hade det varit en annan grej).

Födelsedagsbarnen fick presenter i mängder. David fick bland annat en svets, presentkort på jaktgården, pengar, dubbel-våffeljärn (tjihoo, ska testas imorgon), en kniv, gängsats mm. Han var riktigt nöjd över alla presenter. Julius fick en drös med leksaker, de flesta med någon form av ljud vilket han tyckte var riktigt kul. Grabben behövde verkligen leksaker, han får mest gamla avlagda av storebror, som han dessutom inte FÅR utan han får LÅNA. Sen fick han två presenter som verkligen föll mig i smaken (kan de ha med inredning och design att göra månne?). TA-DA!


  

Bilder från www.mairo.se


Haklappen hade passande nog oranget kantband. Det lite roliga med denna present var att jag tidigare i veckan var på stan och klämde lite på "fem myror"-tyget. Tankeöverföring till min mor och min mormor?

Nästa helg blir det fest för David. Det ska verkligen bli kul att träffa alla hans gamla kompisar igen, det var ett bra tag sen. Vi är många som numera har barn och då blir det inte ofta man har tid att träffas, än mindre att gå på fest. JAG LÄNGTAR!

Igår var vädret helt underbart och vi tog en tur med pulka och bob till skolans lekpark, det var så härligt! Nu börjar jag verkligen få vårkänslor, även om det fortfarande är snö och kallt så märker man att vi går mot ljusare tider. Måste kanske plocka fram en massa pastellfärger snart, det är ju bara 4 veckor kvar till det är mars och då FÅR jag plocka fram våren.