Julius 1år idag!

2009-01-29 @ 20:51:35

Idag för precis ett år sen, ja ganska precis på klockslaget, föddes vår Julius. Det var en rätt kämpig förlossning, inte olik den jag hade med Vilgot och som även denna gång slutade med snitt. Men vi var inte missnöjda för det, vår lille-bus hade ju sett dagens ljus och Vilgot hade fått sin efterlängtade lillebror.

Nu är lille-bus inte längre någon bebis, han är en stor-kille, större än många i sin ålder. Snart väntar dagis och allt vad det innebär. Det kommer att bli ett spännande och lärorikt år framöver, men så här på årsdagen vill jag gärna minnas hur det var när han var en alldeles nyanländ liten bebis, titta vilken go-grabb!





 
Bebis-Julius



 


En bad(d)are

2009-01-20 @ 18:08:31

Julius älskar att bada, speciellt nu när han får röra sig fritt i badkaret. Den fina randiga fisken hade min bror och jag i badkaret när vi var små.



Ännu en elefant...

2009-01-20 @ 18:04:52

Denna elefant har flyttat in i Julius rum, färgmatchad kanske? Har fått dille på att virka nu, men snart ska jag börja med att sy Julius julstrumpa. Känns kanske lite fel säsong, men med tanke på hur låååång tid det tar att färdigställa den så skulle jag ha börjat med den typ igår.....




Vår hos Panduro Hobby

2009-01-15 @ 20:16:40

I förrgår fick jag Panduros vårkatalog. Usch vad mycket fint jag hittade där då. Föll pladask för deras nya barnmotiv "retro". Jag bara måste beställa hem lite grejer ur den serien. Serien finns bland annat som dekorark, fanerfigurer, stickers och tyg.





 

Bild från www.pandurohobby.se



 


Nytt till badrummet?

2009-01-07 @ 21:06:48
Hittade lite mer grejer på Lagerhaus som skulle passa hos oss. Duschdraperiet fastnade jag för direkt, skulle bli ett härligt lyft för det annars rätt tråkiga badrummet. Är sambo med en murare, men vårt badrum har våtrumsmatta. Ni vet ju vad man säger om skomakarens barn... 
Handdukarna heter Toftbo och kommer från IKEA, dessa har jag sedan tidigare och de är lite mer turkosa än vad bilden visar. Det tråkiga med dem är att de trots flertalet tvättar luddar av sig nåt hemskt. Tips någon?



Bilder från www.ikea.se samt www.lagerhaus.se

Ramar till Vilgots rum

2009-01-07 @ 21:02:50
VILL HA dessa ramar i svart till Vilgots rum. Tragiskt nog har vi inget Lagerhaus (än?) så jag får nog ringa söta kompisen i Umeå så får hon shoppa....


Bild från
www.lagerhaus.se

Vilgots rum

2009-01-06 @ 19:23:44
Snart är allt klart med "omstylingen" av Vilgots rum. Han hade önskat sig ett lite mera svart och racing-aktigt rum och så  har det fått bli. I kombination med rött o grönt som han sedan tidigare redan hade blev det riktigt tufft. Lite svårt blev det dock att hitta ett tyg som var svart vit rutigt som en målflagga. Det fick bli ett svart-vitt tyg från Spira istället. Bilder från rummet kommer lite senare, har ännu inte fått upp gardinen än eftersom det fattas en list att fästa den på. Håll tillgodo!

Inget limegrönt?

2009-01-05 @ 14:45:57
Vet att jag så sent som här om dagen sa att det inte skulle plockas fram något limegrönt än....jag kanske inte håller det jag sa. I höstas köpte jag en prickig vaxduk från Stoff & Stil. Visserligen är den "äpplegrön" och inte limegrön, så det räknas väl inte? Det är ju så kul att plocka  fram "nya" grejer nu när julen är över så jag kan nog inte vänta



bild från
www.stoffochstil.se

I kyl- och frystankar

2009-01-05 @ 12:47:14

I år fyller vårt hus 20 år! Så även en del av dess inventarier. Kylen och frysen tickar på sina sista timmar känns det som. I höstas när det var strömavbrott höll frysen inte på att komma igång igen. Den började vibrera och nästa harklade sig innan den satte igång igen, det kändes ju himla spännande. Eftersom vi inte har fullstora skåp så kommer ett utbyte innebära lite snickarjobb för sambon, alltså bör vi planera vad vi vill ha för ersättare. Jag är inne på ett side-by-side, men David vill hellre ha vanliga skåp. Det är väl inte fy skam det heller, men det skulle kännas lite häftigare med ett side-by-side, dock i vitt, inte rostfritt. Titta på detta från Samsung tillexempel:





Bild från
www.elon.se

Nytt år - nya möjligheter?

2009-01-04 @ 13:54:59
Nu är glada julen slut slut slut och så även 2008. Vi hade en väldigt lugn nyårsafton, jag lyckades i alla fall hålla mig vaken förbi tolvslaget men mer var det inte. Ett nytt år brukar man ju säga innebär nya möjligheter eller att det åtminstone är som en nystart. Men hur tungt känns det inte när man läser alla rubriker i media? Det sägs att 2009 ska bli ett riktigt skitår. Det vägrar jag att tro på, världen går inte under för att vi är inne i en lågkonjunktur. Världen har varit med om värre. Sverige har absolut varit med om värre så varför måla fan på väggen? Nä, jag tänker starta det nya året med positiv anda och försöka sprida det till andra också. Hoppas att jag på min väg lyckas smitta av mig till några i alla fall.

Så här när julen är slut vill jag genast plocka fram en massa vårkänslor och med det även vårdekorationer till huset. Detta har förmodligen att göra med att det börjar poppa upp en massa vårnyheter i våriga färger i butikerna. Och inte att förglömma så är det ju formex nu i mitten av januari och där presenteras massor av vårnyheter. För att inte rusa fram för fort har jag valt att hålla mig till mörkgrönt, inte limegrönt, vitt, inte ljusrosa och pärlhyacinterna får vänta åtminstone till i mars. Här uppe i norr har vi ju smällkall vinter i tre månader till. Dessa ska avnjutas med en hel del skoteråkning, varm choklad och korvmackor.

Välkommen 2009!

Julstrumpa

2009-01-03 @ 15:08:14
Så här ser julstrumpan ut som jag broderat till Vilgot. Har köpt grön fodertaft för att sy ett foder till den, det följde inte med i satsen och jag tycker att ett foder behövs för att skydda broderiet mot slitage. Alldeles snart ska jag börja med strumpan som Julius ska få, gruvar mig bara lite för det är mycket jobb, men resultatet blir riktigt fint.



Ett ganska pillrigt pyssel