Sonen har nedräkning...

2010-11-27 @ 21:20:40
....inför  dagen då man får öppna första luckan och börja nästa nedräkning. Han fick för några veckor sedan en adventskalender innehållande Paymobil, och sedan dess har han nästan varje dag frågat när han ska få öppna första luckan. Och nu börjar det närma sig minsann.



Bild: Lekmer.se


Jul-iver!

2010-11-22 @ 21:53:10
Har fått något slags panik över att julen snart är här. Igår hängde jag upp julgardinerna i köket och dammade av lite adventspynt. Nu ikväll har jag griljerat julskinka och lagt in sill. Jag resonerar som så att det kan ju vara så att man är sjuk på julafton och då gäller det ju att ha firat en del i förskott. Och julen är ju så kort. Jag antar att i år ska julen vara i ungefär en sån där fem veckor. Fast julen varar väl till påska, eller hur var det nu det var egentligen?

Krans till jul?

2010-11-21 @ 19:51:52

Brukar till jul köpa eller göra en krans att hänga på dörren, tycker att det hör julen till. Jag brukar försöka hålla mig till en tunn, enkel variant. Vill man däremot ha en lite mindre diskret kan man kika in hos Martha Stewart och få lite tips. Hos henne finns till och med kransar gjorda av gumdrops och av popcorn, gissa om fåglarna skulle flocka sig på vår bro då?!



Några av alla kransar från
Martha Stewart


Santa baby....

2010-11-21 @ 19:14:28
Jo, jag har kommit på en grej jag önskar mig i julklapp... Eller jag önskar mig massor i julklapp men det är så dyra grejer så jag skäms att lägga upp dem. Här kommer något som tomten kanske finner mer överkomligt.... En bok med tips på en hel del pyssel.



Bild lånad från
Bokus


Pysselhörna

2010-11-14 @ 20:47:03

Så äntligen har jag påbörjat min egen lilla pysselhörna...i sovrummet. Sovrummet är tyvärr det enda rum som är över till mig så jag tar det jag får. Är långt ifrån klar än, måste få bo in mig. Och sen var det visst någon som hade lovat att tapetsera EN vägg i detta rum för snart ett år sedan, men det har fortfarande inte blivit av. Även taket måste fixas, därför blir tapetseringen lidande. Eftersom nu detta verkar dröja ett tag till så har jag inte kunnat hålla fingrarna i styr, pysselhörnan måste ju bara få bli av... I ÅR!

Själv har jag kvar att montera lite bilder, skruva upp några krokar och måla en pinnstol svart. Det är gjort på ett kick tycker somliga, men uppenbarligen inte i in familj. Tror att när väl den där takfixaren/målaren sätter igång ska han få lägga in golv också, vi kan kalla det ränta :).



Bilder: Privata


Fasadsiffra

2010-11-07 @ 20:32:14
Efter att ha bott här i drygt fem år har vi fortfarande ingen fasadsiffra på vårt hus. Det känns väldigt fel när man ska beskriva vägen hit, speciellt eftersom vi precis som alla andra på landet bor i ett rött hus med vita knutar.... Jag har bollat alternativen fram och tillbaka och slutligen fastnat för en skylt i folierad, lackad aluminiumplåt.

Den kommer att se ut ungefär så här, frånsett att texten kommer att vara vår adress så klart ;)



Bild från Lmjson.se


Födelsedagsfirande

2010-11-07 @ 20:26:41

I torsdags fyllde jag år och det firade vi med höstens första VAB. Helt otroligt att barnen inte varit sjuka sen i juni! Vi har verkligen varit skonade hittills, de enda som varit sjuka är egentligen D och jag. D var hemma med barnen i torsdags och jag jobbade. När jag kom hem möttes jag av en plirig 6-åring som ordagrant kastade två paket på mig. Det ena var en hemmapysslad ask fylld med urklippta röda hjärtan och det andra var en "specialkikare" som man tittade i och såg ett hjärta. Jag blev alldeles paff och rörd till tårar, vilka härliga presenter! Efter det hade jag inte behövt några fler paket.

Igår, lördag, hade jag bjudit hem släkten på fika. Som vanligt lyckades jag ha någon form av chokladtema, men vaddå, choklad är ju gott. Gjorde den enklaste, godaste tårtan. Bakade två kladdkakor, bredde vispad grädde på och strödde ut hackade bananer. Sedan strösslade jag hackad daim över alltihop. Mucho gotto! Kommer att upprepas fler gånger.

Fick en del slantar i present som jag ska köpa fina saker till MIG för. Har på känn att det kommer att bli en Vitriini ask från Iittala, har bar inte bestämt vilken färg än.



Bild lånad från Iittala