Sugen på vår?

2009-12-27 @ 19:15:34
Ja, ja, jag vet, jag skrev nyss om hur mycket snö det har kommit och hur mycket jag älskar att fira jul. Men det är väl inget fel i att blicka framåt? Här är lite nyheter som snart kommer att finnas på Lagerhaus.


Bilder från
Lagerhaus. Inte helt illa med lite turkost och grönt igen, eller hur?


Så var glada julen slut slut slut...

2009-12-27 @ 16:35:49

Julen har vi firat i dagarna fyra. Lilla julafton enligt tradition den 23e hos släkt och vänner, julafton hos svärmor och hemma hos oss, juldagen hos min bror och annandagen hemma hos oss igen. Oj oj oj vad mycket mat det blir. Och för att inte tala om julklappar. Det första jag gjorde på juldagen var att gå upp i pojkarnas rum och rensa i deras garderober för att få plats med alla de nya kläder de fått "av tomten".

Just nu är huset belamrat med leksaker, de ligger i köket, i hallen, i vardagsrummet, i TV-rummet, ja, överallt. Är mycket glad att vi själva inte fick så otroligt mycket julklappar utan att vi istället fick pengar. De ryms så mycket bättre, eller rättare sagt så finns de inte kvar så länge då de säkerligen lär spenderas rätt fort.

Julhelgen har också bjudit på ofantliga mängder snö. D o V var ute och skottade i förmiddags och när de var klara kastade de sig i snödrivorna och bara försvann. Vilgot tyckte det var superkul, han ville absolut inte komma in och äta lunch trots att det var kallt och blåste tonvis med snö ute. Och jag som tidigare i december undrade om vi skulle få en vit jul eller ej.

Ikväll fortsätter vi vårat frosseri. Trots att det är vanlig söndag har vi bestämt oss för att när barnen sover blir det ostbricka och vin, vilket är något som vi skulle ha ätit tidigare, men vi har varit alldeles för mätta.

God fortsättning och Gott Nytt År!


God Jul allihopa!

2009-12-21 @ 21:00:48

Nu är det inte många dagar kvar till årets härligaste högtid! Och jag bara myser av tanken att det snart är dags för barnen att kila ner i vardagsrummet på julaftonsmorgon, titta i sina julstrumpor, slita ut paketen för att sedan massakera den inslagning som jag brukar lägga ner rätt mycket tid på.... det är härligt.

Själv längtar jag, liksom barnen, ofantligt mycket till julafton. Det som känns lite trist är att sen man fick barn har traditionen kring jul förändrats. Julen är förstås underbar när man har småbarn, missförstå mig inte i min tidigare mening. Men vi har alltid firat tillsammans med våra kusiner, men det går inte så bra nu eftersom vi alla har våra små och det skulle innebära att vi skulle vara ungefär 50 personer på julafton. Just nu är vi mitt i en fas av att bygga upp nya traditioner. Så julen känns än så länge lite trevande, lite som att vi känner oss för hur vi vill ha det.

En tradition som inte går att rucka på är ju så klart Kalle Ankas Jul, och vad jag än håller på med så släpper jag allt och sätter mig framför TVn och tittar på Kalle. Precis om nästan varenda Svensson (barnen är än så länge inte lika entusiastiska, men snart...bara mamma tvingar dem länge nog).

Efter imorgon har jag julledigt från jobbet i ungefär två veckor, det ska bli så skönt. Ska försöka ta en liten paus från datorn, men jag kanske flikar in nåt på bloggen under mellandagarna, men bara kanske. Hoppas att ni alla får en God Jul och ett Gott Nytt År!

Kramar Elisabeth.

Och så en hälsning från barnen:





Ibland (ofta) är det svårt att få med bägge två på samma bild.


Leos Lekland

2009-12-18 @ 19:41:57
Så äntligen har det öppnat, Leos Lekland. Jag tror att Vilgot har följt uppbyggnaden av deras lokaler med spänning. Varje dag vi åkt förbi har han ropat: -Titta vad långt de hunnit nu då!

Förhoppningsvis har vi möjlighet att åka dit någon dag under julledigheten. Och förhoppningsvis är det en dag när inte alla andra familjer är där....nåväl, drömma går ju.



Bild: Skärmdump från
Leos


Bortskämd mamma

2009-12-13 @ 12:44:06
Igår blev även mamman ett snäpp mer bortskämd. Äntligen lyckades jag hitta en vinterjacka som jag känner att jag trivs i. Den är varm utan att göra mig till en michelin-gubbe. Vilken tur att jag fick några slantar när jag fyllde år, tack tack.



Bild lånad från
Canada Goose


Bortskämda barn....

2009-12-12 @ 19:28:00
Jag tror att grabben kommer att bli överlycklig på julafton...  Eller är det föräldrarna som är inbitna 70-talister som inte kan släppa sina Sci-Fi filmer? Vi köpte även till en Dart Vader gubbe, för det är ju honom och R2D2 som han pratar om hela tiden. Det stora problemet nu är så klart att Legobordet är för litet så nu måste vi fundera ut en ny lösning, men det ska väl designingenjörn och byggarn lyckas klara ut tillsammans. Tilläggas bör att V ska av sina morföräldrar få Lego-piratskeppet. Vad kan jag säga, grabben älskar Lego, precis som far och mor sin.



Bilder från
Lego


Fredagsmys ikväll och lördagslyx imorgon

2009-12-11 @ 19:46:55
Idag har vi varit på barnens dagis och sett på deras supersöta luciatåg. Vi hade även turen att barnens far- och morföräldrar kunde ta ledigt och komma och titta. Det var bara så mysigt med alla nissar, stjärngossar, lucior och tärnor. När man är så där liten har man verkligen inte den spärren att man inte vågar sjunga så högt som man känner för och det kan bli rätt kul att lyssna på. Jag är riktigt imponerad att fröknarna lyckades få barnen att stå kvar hela tiden, en stor eloge. Något som gör det traditionella luciatåget extra mysigt är att vår dagislokal ligger i byns bönhus, därmed hålls luciatåget i bönsalen och det är så fint med alla ljus. Efter skönsången bjöds det på glögg, kaffe, pepparkaka och saffransbulle till alla åskådare. Det blev rätt fullt i lokalerna, men finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Ikväll väntar fredagsmys med Idol, vem som ska vinna kan jag inte bestämma mig för, gillar dem bägge två. Imorgon är det lördagslyx. Vi (jag) har ordnat med barnvakt (tack mormor o morfar) så vi får passa på att gå en hel dag på stan och köpa förhoppningsvis alla julklappar. Förra året blev det gjort dagen före julafton och det kändes inte riktigt rätt. Jag gillar att ta tid på mig när jag slår in paketen och inte bara raffsa ihop nåt och så mycket tid har man ju inte på sig om man köper julklapparna dagen innan julafton...

Det kan nog hända att det blir något till mig själv imorgon också. Har sett denna ful-söta glöggryta på Indiskas hemsida, får se om den slinker med hem.


Bild: Indiska. Är ful-söt ett ord?


Kaffe och Te

2009-12-04 @ 19:32:42
Idag tog jag en sväng förbi Anderssons Kaffe och Te-Handel efter jobbet. Älskar att testa olika kaffe och te-sorter. Jag köpte bland annat mitt nya favoritkaffe, Sulawesi. En glad nyhet som jag upptäckte idag är att de har börjat sälja Kusmi-tea. Kunde inte låta bli att köpa en stor burk av deras Christmas-tea. Jag vet att de är svin-dyra, men burkarna i sig gör det värt att köpa, samt att teet är riktigt gott och drygt. Två teskedar te räcker för en hel liter vatten, inte illa!

Jag försöker att handla hos Anderssons lite nu och då, tycker det är så kul att de finns och vill gärna ha dem kvar. Delikatesser av alla dess slag är himla bra gå-bort presenter nu till jul. Det finns väl ingen som kan motstå ett gott kaffe/te, en knaprig skorpa eller en smarrig pralin?

Vill man läsa mer om Kusmi tea kan man gå inte på deras hemsida,
www.kusmitea.com.



Bild lånad från Kusmi Tea


På väg bort...

2009-12-04 @ 19:16:15
Den här killen (eller tjejen?) var på väg att flytta hemifrån förra helgen, men på grund av magsjuka i hushållet blev det ändrade planer. I helgen ska vi göra ett nytt försök. Undra just om nye husse kommer att bli glad? Vi får hoppas det. Färdigställde en till igår, men den ska bli en julklapp så jag vill inte visa honom/henne för er ännu.



Foto: Privat