Hälsa ´lena

2007-05-21 @ 13:12:07
Nu har det varit långhelg. Och det känns aldrig så jobbigt att åka på jobbet som en måndagmorgon efter långhelg. Inför långhelger har jag en tendens att planera in tusen "små" projekt som vi ska hinna med. Oftast känner jag mig nöjd om vi hunnit med hälften av sakerna på listan. Jo, jag skriver faktiskt listor, den egenskapen har funnits i min släkt i evigheter och jag tror inte att den går att sudda bort ur arvsmassan. Varje projekt på listan får en liten ruta framför sig så kan man enkelt bocka av när de blivit utförda. Tragiskt men sant.

Denna helg var det garage-projekt för Davids del. För mig var det mest nöjen som stod på schemat. I fredags packade Vilgot och jag våra väskor och åkte ned till Röbäck för att, som Vilgot säger, "hälsa ´lena". Hade förberett honom väl inför den otrooooligt långa bilresan. Redan i onsdags när vi som vanligt skulle åka till dagis trodde han att vi skulle "hälsa ´lena". Det gick faktiskt oväntat bra att åka bil ned, och upp med för den delen. Väl i Röbäck fick vi oss en titt på Helenas (o Crisses) fina lägenhet. Vi hann också med en runda på stan som för övrigt var fullsmockad med folk (kunde det bero på att det var Kulturnatta kanske?). Jag brukar alltid försöka snäppa in på Polarn o Pyret när jag är där, och så blev det även denna gång. Köpte en Mörkblå Munkjacka till Vilgot, samt en jättefin T-shirt med ett blå-vit randigt hjärta på. Annars tycker jag faktiskt att Lindex har suveränt bra barnkläder (handlade lite där med). Tyvärr blev det ingen macka på Subway, men det öppnar ju snart i Skellefteå så då blir det många luncher där.

Hos Helena fanns det turligt nog en lekpark som Vilgot fick springa av sig lite i, det behövdes nog efter all bil- och vagnåkning. Jag är fortfarande imponerad hur bra hela resan gick, och nu vet jag ju att han klarar av att åka så långt utan att göra en massa stopp på vägen så då kan vi åka i sommar också när Helena och Crisse fått sin bebis.

I lördags hade vi grillfest med Fredde, Ida och Hilma, mycket skoj blev det. Det var rätt häftigt att se att Vilgot och Hilma faktiskt lekte med varandra och inte var för sig, det är ju trots allt ganska stor åldersskillnad mellan dem. Det ska bli spännande i höst när Hilma börjar dagis, då kommer nog Vilgot att vaka ganska nogrannt över henne, det brukar tydligen bli så. Det beror nog inte på att han vill beskydda henne utan snarare att han är lite ego om henne.

Söndag var en lugn dag (berodde kanske på lördagen).