Sommar med Ernst

2010-06-30 @ 21:11:52
Imorgon är det säsongspremiär för "Sommar med Ernst". Har hört så lite om årets program så jag var tvungen att gå ut på TV4s hemsida och läsa mig till vad det skulle handla om. Jag tror att jag missat allt detta eftersom jag helst inte suttit framför TVn den senaste tiden, det har ju bara visats fotboll (yeack!).

Så här står det i alla fall att läsa om årets program:

"I den tredje säsongen av Sommar med Ernst ställs Ernst Kirchsteiger inför sin största utmaning hittills. Under programseriens gång ska en 20 meter hög hytta som tidigare fungerat som masugn byggas om till ett modernt och smakfullt hem."

Ska bli kul att se vart detta bär.




Bild: TV4.se


Sjukling

2010-06-29 @ 14:36:18

Jag har precis kommit hem från att ha hämtat en varm kille från dagis. Termometern visade på 39,1°C och då är man verkligen inte kaxig. Det lite lustiga är att jag imorse satt på jobbet och sammanställde mina arbetade timmar för att kolla hur jag låg till på flexsaldot (vi har friheten att hålla koll på det själva) och samtidigt tänkte jag att "oj, vad lite VAB jag haft under våren". Men tji fick jag för det, hann knappt få i mig lunchen så ringde David och sa att de hört av sig från dagis. Nu får vi se hur länge detta håller i sig, räknar med att vara hemma med honom åtminstone onsdag och torsdag. David håller precis på att sluta på sitt nuvarande jobb så han har fullt upp med att få ihop det sista, därav att det är jag som sköter VAB:andet.

Lite lustigt är det också att jag hade tänkt ta semester torsdag och fredag för jag har inte så mycket att göra på jobbet. Nu känns det som att jag står med skägget i brevlådan och hakan vid knäna, för det känns nästan som att någon hört min önskan om att få vara ledig lite extra och som en blixt från klar himmel var det ordnat. Fast det var ju inte så här jag ville ha det. Vet inte vad det är för nåt som Julius dragit på sig, men det verkar som att han har lite krassligt i halsen, har inte märkt något annat. Som sagt, lite paff är jag, nu hoppas jag att han kryar på sig så att vi åtminstone kan vara ute litegrann.


Sommarfest!

2010-06-26 @ 21:40:22
I torsdag hade vi sommarfest på barnens dagis. Det bjöds på dans kring midsommarstången, tipsrunda, tårtbuffé och sommarsånger. Det var superfint! Varenda gång vi har såna här tillställningar får jag bita mig i läppen för att inte fälla en tår. Försökte fota barnen när de samlades för att sjunga, däremot gör mobilkameran verkligen inte barnen rättvisa, men det är bara att stå ut.




Bilder: privata


Utarbetad?

2010-06-23 @ 21:30:02
Just nu är jag väldigt utarbetad. Jobbar för fullt med att avsluta ett projekt som egentligen har deadline på midsommarafton, men vi har fått några dagars respit. Däremot vill vi ha det klart innan semestern, och min börjar vecka 27 så det brinner i knutarna.

Det är samtidigt kul att ha det stressigt ibland på jobbet, men det har ju sina gränser. I söndags trillade jag dit på migrän, vilket jag inte haft sen jag var femton år, det känns verkligen som att jag behöver vila och semester. Och när jag fått semester, kanske jag tar mig i kragen och producerar några roligare blogginlägg än detta, till dess, GLAD MIDSOMMAR!

Sex and the city 2

2010-06-17 @ 18:12:13
Igår kväll gick tre glamourtörstande småbarnsmammor på bio och såg Sex and the city 2, sena föreställningen! I snart en månads tid har vi försökt lappa ihop denna event, men det är inte alltid så lätt att lyckas, men igår blev det alltså äntligen av.

Trots att vi valde den sena föreställningen så lyckades filmen hålla oss vakna. Jag tyckte den var mycket underhållande och väl värd offrandet av en del nattsömn. Det är alltid kul att se vilka kreationer deras designers kokat ihop. Men jag tänkte på en sak, det var alls inte något snack om Manolo Blahnik, som det annars är massor av i första filmen, hur kommer sig detta? Någon som vet?

Carrie fäller i filmen kommentaren: -"I cheated on fashion with furniture", men inredningen i filmen tilltalade mig inte så vidare värst. Hennes walk-in-closet skulle jag däremot gärna ha! Problemet är bara att den inte får plats i vårt hus (om jag tänker efter så känns den nästan lika stor som hela vår övervåning)...

Härligaste karaktären är i mitt tycke fortfarande Samantha!





Bild: sexandthecitymovie.com


God natt kissemissen och sov så gott!

2010-06-09 @ 21:01:06
Sent igår kväll dog min sötaste kissekatt Set. Han bara somnade in på sin stol i hallen, troligtvis var det hjärtat som gav upp. Han blev åtta och ett halvt år gammal. Det känns trots allt lite skönt att han inte plågades. Jag hade gruvat mig lite för att berätta för barnen idag, men det gick otroligt bra.

I afton har vi haft en liten begravning, med blommor och en liten gravsten. Efteråt sa Vilgot:
-Mamma, jag kommer att sakna kisse, men jag undrar också lite om vi kan köpa en hundvalp nu?
Men någon hundvalp kan jag lova att det aldrig kommer att bli i detta hus.
Julius sprang mest omkring och ropade med monsterlik röst:
-Kisse är dööö! (tur att man kan skylla på att han är liten och lyckligt ovetandes, annars hade det hela varit väldigt morbidt)

Senare nu ikväll, innan Vilgot skulle gå och lägga sig, tittade han på mig och sa:
-Mamma, du ser lite ledsen ut, är det över kisse?
-Jo, sa jag, lite ledsen är nog mamma, men det går över. Det är ju tur att man har så fina pojkar här hemma som man kan krama extra mycket när livet visar sin negativa sida.





Bild: Privat

Stickad klänning

2010-06-08 @ 20:53:10
Det här har blivit ett projekt som jag bara skjuter framför mig. För några helger sen monterade jag den klart, då hade den varit färdigstickad i säkert en månad. Nu fattas det bara att sy dit en knapp och virka en ögla. Men det kommer säkert inte bli av förrän om ett bra tag, varenda gång jag är inne stan glömmer jag nämligen totalt bort att köpa den där nedrans knappen!

Här kommer i alla fall en bild på en nästan färdig klänning. Fast jag har ingen aning om vem som ska ha den, tycker bara att den är riktigt söt.



Bild: Privat


Julius säng

2010-06-08 @ 19:47:51
När vi var på Ikea för över en månad sen köpte jag en ny säng till Julius. Han hade sovit i spjälsängen på övertid tyckte jag men gruvade mig lite för att byta. Det var däremot inte så svårt att byta till en "vanlig" säng som jag trott. Vilgot sov i en fullstor 90´s säng från det att han knappt fyllt två år, men eftersom Julius är av det mera livliga slaget har han fått vänta ett tag till. Då jag sällan har kameran i högsta hugg precis när det är nystädat och fixat i hans rum så kommer här en produktbild på sängen. Hade visat den tidigare om det inte varit för att den var så ny när vi köpte den att Ikea inte hunnit lägga upp den på hemsidan.


Bild:
Ikea


Sommarens blommor

2010-06-05 @ 21:41:53
I tisdags gjorde min mormor, min mamma och jag det traditionella besöket hos Gråberg Plant, en lokal plantskola där man kan handla härdiga sommarblommor och perenner till bra pris. Jag kom hem med verbena, lavendel, vit-rosa pelargoner, massor av vit hänglobelia och lite annat smått och gott.

Idag har jag varit på en liten visit på Blomsterlandet, men jag kände att jag inte riktigt hittade det jag sökte efter. Ville ha något stammat men inget av det de hade inne föll mig i smaken. Det blev slutligen en stor lavendel som ska få pryda framsidan av huset. Som ni förstår kommer även denna sommars planteringar att gå i lila/rosa toner.



Bild:
Blomsterlandet


Hello Mr KitchenAid....

2010-06-05 @ 21:32:03

meet Ms BeaterBlade.  Måste verkligen inhandla denna, hoppas bara att den skrapar kanterna på bunken som utlovat. Hatar att när jag bakar muffins så måste jag "efterdra" kanterna i bunken. I övrigt älskar jag min handyman Mr KitchenAid.


Bild:
Bagaren och Kocken


McDonalds?!

2010-06-02 @ 23:00:00

Tänk om vi hade haft ett McDonalds i vår stad?! Då hade jag mest troligt ätit några såna här i veckan. Å andra sidan....tack för att vi inte har det.


Skrivbordsfynd

2010-06-02 @ 22:56:03
Jag har hittat det finaste skrivbordet hemma hos min mormor. Det är av modell mindre, teak, 50-tal... jättefint. Jag tänker använda det som lite småpyssel/sminkbord. Har ingen bild på det än, för det får inte flytta in förrän D har tapetserat i sovrummet. Och ja, det är samma tapetseringsprojekt som påbörjades för ett halvår sedan. Hade det inte varit för att taket måste fixas till först så hade jag tapetserat själv, jag menar, hur svårt kan det vara, det heter ju EASY up!