Snabb-pysslat

2009-09-30 @ 22:13:20

Häromdagen anlände mitt paket från Panduro...tjihooo! Julafton varje gång. Nu har jag jätte mycket pyssel på gång, lagom så det räcker hela hösten. Virkade denna korg nu ikväll, snabbt gick det! Nu sitter jag och virkar ännu mer, men vad det blir, det får ni se en annan gång.



Bild: Privat. Vad ska man ha i denna då? Just nu står den i badrumshyllan och väntar på att fyllas med diverse ting.


Till badrummet!

2009-09-26 @ 20:43:25
Korgarna i tidigare inlägg ska jag använda som hållare för tandborstmuggar och lite annat. Innan jag sätter upp dem måste jag däremot byta spegeln (till den nya som jag köpte för 2 år sen) och flytta badrumsskåpet lite, så det blir en liten mini-makeover av badrummet uppe. Något som inte skulle vara helt fel till badrummet uppe är denna serie från Björk & Berries som jag tror finns hos bland annat Kicks.




Bild: Björk & Berries


Mysdag hemma!

2009-09-24 @ 12:23:59
Idag har jag tagit ledigt från jobbet. Eftersom Julius skulle få sin ett och ett halvt års spruta så bestämde jag mig för att vara hemma hela dagen. Riktigt skönt att få minska ned en dag denna vecka. Igår var jag i Finland på jobb-resa, vi åkte kl.6 och kom hem vid 21 tiden så dagen blev riktigt intensiv. Och ja, vi hann med ett blixt-visit på IKEA. Där köpte jag bland annat nya sovkuddar till David och mig, de ska testas ikväll. Sedan blev det två stycken av denna korg, kan ni gissa vad jag ska ha dem till?



Bild: IKEA, korg "Visen"


IKEA?

2009-09-21 @ 15:27:31
På onsdag ska jag på kundbesök hos en kund i Finland. Det kan möjligtvis bli så att det blir än svängom på IKEA på hemvägen och då kan det också hända att jag shoppar några nya tyger. Är jättesugen på ett glatt mönster till barnens TV-rum uppe. I så fall blir det till att sy något roligt kuddfodral till soffan.



Bilder: IKEA. Kanske nästa textilinköp?


Hösten är här, eller?

2009-09-21 @ 13:14:02

Helgen har varit riktigt härlig, faktiskt så härlig att det imorse kändes riktigt tungt att åka iväg till jobbet. Lördagen bjöd på besök i form av Jonny, Johanna, Wille o Lova. Det lektes och busades mest hela eftermiddagen och sedan åt vi pizza à la casa. Barnen lekte riktigt bra och de vuxna höll sig även de i skinnet. Söndagen blev en ute-dag, det bjöds ju på så härligt höst-väder. Men lite konstigt kändes det nog när jag hittade en blommande primula... förvirrande.



Bild: Privat


Belysningsbekymmer

2009-09-18 @ 22:31:51

Nu när det blivit höst har jag insett hur fasligt lite armaturer vi har här hemma. Skulle behöva lite nya lampor, bland annat i sovrummet, i köket och i badrummen. Har kikat runt lite, men belysning är bland det svåraste jag vet. Har precis suttit och pysslat ihop ett kollage med förslag på lampor att ha ovanför köksbordet, förhoppningsvis ska jag snart även få någon idé till de övriga rummen.




Bilder från Ellos, Lampgustaf, Svenssons i Lammhult och Globen.net


Sagaform Retro

2009-09-15 @ 16:42:34
Nu kanske det börjar bli lite tjatigt om shoppingresan till Luleå...men jag hittade ju faktiskt en så himla fin burk som jag bara inte kan låta bli att visa er. Den hör till Sagaforms nya serie Retro, designad av Lotta Odelius. Måste säkerligen köpa någon assiett i den serien också, och kanske en skål. :-)



Bilder: Eget kollage med bilder från Sagaform. Fint mönster, eller hur?


Höst inne

2009-09-15 @ 13:02:07
Förra veckan blev det höst även inne. Gick ut i förrådet och hämtade in hösttextilierna. Strök och fållade gardinerna, hade bara nålat upp dem förra året. Först efter det fick jag göra det roligaste, piffa. I år har jag varit ekonomisk och gått på föregående års uppsättning, det enda nya är som jag tidigare nämnt, pläden och vedkorgen.



Bilder: Privata. Att ha kakelugn är nog det mysigaste som finns under vinterhalvåret.


Höst ute

2009-09-14 @ 13:01:33
Nu har det verkligen blivit höst ute. Gräsmattan börjar vara täckt av löv och här hemma börjar det genast suckas om att asparna skulle ha varit borttagna för länge sen. Men å andra sidan kan man inte ha en helt kal tomt heller... I helgen hann jag med att göra en liten höstplantering ute vid bron, detta trots den intensiva dagen i Luleå på lördagen. Jag längtar till det börja närma sig Halloween och jag får göra en Jack O'Lantern.



Bilder: Privata. Märks det att jag gillar lila blommor?


Shopping i Luleå

2009-09-13 @ 19:36:11
Igår var Johanna och jag i Luleå och shoppade. Bland annat köpte jag en ny kappa till att ha nu i höst och även i vinter. Har alltid trivts bra i kappa, den förra jag hade var en grå variant från VILA och den har verkligen tjänat sitt syfte, faktiskt till den grad att den spruckit i sömmarna på vissa ställen. Denna gång blev det en svart modell från MQ som jag hoppas att jag kommer att trivas i minst lika mycket.

Det blev givetvis en del till barnen också, populärast blev en svart Dart Vader tröja. I nästan sista butiken vi gick in på, Mosaik, hittade jag ett underbart armband som jag bara inte kunde låta bli. Det kommer från Våga och har en bricka med budskapet "våga" instansat, med andra ord ett peppande armband.



Bilder: Privata


(Två) brev på posten

2009-09-10 @ 21:39:20
Hösten har kommit och som ett brev på posten även sjuka barn. Vilgot började rossla igår afton och idag har han haft en riktigt tuff dag på dagis. Som ni kanske förstår blir det VAB imorgon. Annars är hösten en av mina favorit-årstider. Man får ju gräva fram de mysiga tröjorna, tända en brasa i kakelugnen och mysa framför TV-premiärer. Det är som att det blir legalt att vara inomhus igen.

Ett annat brev på posten som kommit i veckan är ett paket med min vinst som
Erica skickat till mig. Jag vann andra pris i hennes tävling, vilket innebar att jag förärades med fem stycken jättefina kort från Isak. Ännu en gång, tack så hemsk mycket för den fina vinsten.




Bilder: Kollage av bilder från Isak samt privata.


Fin pall

2009-09-10 @ 20:05:04
Hittade nyss den roligaste av pallar. Hos BondeofSweden kan man beställa dessa jättefina pallar, antingen enligt deras standard eller specialbeställda med den text, utstansning och färg man själv önskar. Jag blev riktigt förtjust i deras "Prins" pall, självklart som badrumspall till våra prinsar!



Bilder: BondeofSweden


Höstpläd

2009-09-07 @ 14:59:14
Måste köpa en ny höstig pläd till vardagsrummet. Den vi hade förra året åkte raskt i soporna eftersom den luddade alltför mycket. Hela vårt hus var täckt av ett fint, rött damm. Jag funderar på en orange variant. Hittade dessa på EM och Hemtex.

Uppdatering: Det blev till slut pläden från EM, alltså den till vänster.



Bilder: EM och Hemtex


Mammas "lill-kille"

2009-09-06 @ 19:58:18
Ikväll har min sambo ännu en gång bevisat för mig varför det lönar sig att kolla Blocket minst en gång per dag (hurmf). Han har i afton köpt en ny cykel till Vilgot för 350:-, vilket fynd! Vilgot, som för övrigt lärde sig cykla utan stödhjul för en månad sen, har vuxit något kopiöst i sommar. Det är precis som om någon har stretchat ut hans ben så att de blivit en decimeter längre. Hans gamla cykel har på sistone sett ut som...ja.. jag vet inte hur jag ska beskriva det, men ni vet säkert hur det ser ut när en vuxen försöker knyckla ihop sig och cykla på en trehjuling... rätt skojig syn.

I mina djupaste fasor hade jag nog tänkt tanken att: -Tänk om han kommer hem med cykeln och så är det jätte knepigt att cykla på en större cykel, åsså blir han besviken...
Men nej, Vilgot hoppade bara upp på cykeln och trampade iväg.
-Mamma, titta, den här cykeln går mycket lättare! *stolt*



Bild: Privat


Ibland har man tur som en tok!

2009-09-06 @ 19:07:53
Som jag skrev i ett tidigare inlägg hade jag anmält mig till en tävling hos Erica med bloggen There is no place like home. Och gissa vem som kom på andra plats och vann de fina korten från ISAK.... jag!
Ibland har man tur som en tok. Tack Erica för den fina vinsten.



Bild lånad från there is no place like home


11 år med kärleken

2009-09-05 @ 20:52:14
Igår hade David och jag 11-års jubileum. Jag kan inte fatta att vi varit tillsammans så länge. Vi träffades när jag precis börjat sista året på gymnasiet och när man räknar efter så blir det ju 11 år. Jajks. Vi har i alla fall hunnit med en hel del under den tiden; äventyr här hemma, resor utomlands, varit särbos, varit sambos, massor av kärlek, (en del bråk), men farmförallt har vår kärlek gett oss två underbara pojkar!
Det blev i alla fall lite firande igår, trots att vi inte brytt oss om att skaffa barnvakt. När barnen lagt sig öppnade vi en flaska bubbel (vars smak förövrigt kan diskuteras) och såg en film. Vi var bägge två rätt trötta efter en lång arbetsvecka så det blev ett lugnt firande. Vi tänker däremot gå ut och äta någon helg framöver, det var rätt länge sen som vi hittade på något på tu man hand.




Bild: Privat


Betonggjutning

2009-09-05 @ 20:47:49
När jag gjorde manchetterna till change-ljushållaren passade jag även på att gjuta några små hjärtan. Använde mig av hjärtformade kylskåpsmagneter som jag tryckte ner i degen. Man kan även gjuta i en sån isbricka för hjärtformade isbitar. I samma veva gjorde jag ännu en gjutning. Tog två av mina silikon-muffinsformar och slog i lite flytspackel, sedan tryckte jag ned två värmeljus för att få ett hål i "muffinsarna". Detta blev sedan två fina ljushållare som passar utmärkt på fikabordet. Det härliga med att gjuta med flytspackel är att det härdar på bara någon timme, man slipper alltså vänta i vad som kan tyckas vara en evighet. När man använder trolldeg att gjuta i måste man däremot tvätta alstren litegrann.




Bild: Privat


Nya fina...

2009-09-01 @ 16:33:09

0-65bb18d6556aea0724f4433fe1e45784.png


Nya fina koppar till att dricka kaffe i på jobbet inhandlades på Coop igår. Kunde ju inte låta bli. Det hade tyvärr inte fått in kökshanddukarna med samma mönster, men jag får spana någon fler dag.