Tävling hos Designtjejen

2008-10-28 @ 08:09:18

Designtjejen har just nu en tävling där man kan vinna ett durkslag från Casual Living. Kika in på hennes blogg, den är riktigt inspirerande.



Bild: Designtjejen

Nytt projekt igång!

2008-10-26 @ 21:24:31
Eller egentligen är ju inte detta projekt nytt, det har varit påbörjat och sedan legat och släpat. I morse satte David igång med Julius rum! Han började med det tråkigaste och otacksammaste, nämligen att byta ut de skadade takskivorna. Detta är något som inte syns i efterhand, men är riktigt bökigt att göra  och därför känns det som det tyngsta jobbet. Sedan har han spacklat väggarna. Han hade tänkt börja tapetsera nu ikväll men jag tyckte att han skulle ta det lugnt, det är ju trots allt söndag. Det ska bli så skönt när allt är klart och Julius får flytta in!



Än så länge är väggarna 90-tals blå, men snart...snart......är de ohh så mycket finare!

Vecka 44

2008-10-26 @ 21:18:29
Så kommer vecka 44 krypandes, min sista "hemma-vecka". Huuuuuuuuuuh!!! Men att jag känner så är ett tecken på att det är dags att dra sitt strå till stacken på jobbet, man får ju inte bli arbetsskygg. Mat ska vi i alla fall ha denna vecka också....


Höstfint inne

2008-10-22 @ 11:43:40

Gjorde även lite höstfint inne igår. Det blev över en vit prydnadspumpa som slutligen fick sig en plats i en kruka i köksfönstret istället. Tog lite oranget (stavning?) hampasnöre och tufsade till det runtom.




Hoppas den inte ruttnar för fort bara...

Höstfint ute

2008-10-22 @ 11:37:41

Gjorde lite höstfint vid bron igår. Det blev en liten "man-tager-vad-man-haver"-grej, vad tycks? Har även köpt en pumpa som ska bli en tjusig "jack-o-lantern" lagom till Halloween, men den får vänta ett tag. Nu borde jag bara ta tag i att torka fönstren, men jag går mest omkring och gruvar mig, det är inte direkt min favoritsysselsättning.




Härligt höstiga färger

Lillebror och storebror

2008-10-22 @ 10:55:05
När Vilgot började få frågan om det var en lillebror eller en lillasyster i mammas mage svarade han väldigt ofta "-Det är en lillebror och han ska bada med mig." Lite kul tyckte vi eftersom vi aldrig nämnt någon om badning i det sammanhanget, men Vilgot hade uppenbarligen längtat efter någon att leka med i badkaret.

Efter Julius födelse frågade han nästan alltid om Julius skulle bada med honom och fick alltid svaret att "lillebror är för liten". Tror att han till slut gav upp, för han slutade i alla fall att fråga. Gissa om han blev förvånad i måndags när vi bestämde oss för att sätta ner Julius i badkaret när Vilgot satt och badade. -" Va?! Ska han bada med mig, det är ju så mycket skum, jag kan flytta lite, och leksakerna, jag måste lyfta ur dem ur karet....." och så vidare, frågorna och uttrycken blandades om vartannat från en smått salig tre och ett halvt åring.

Det gick i alla fall riktigt bra, inga tårar eller slagsmål.




Vecka 43

2008-10-20 @ 10:20:59
Nu trodde ni att jag hade blivit lat och glömt bort veckans matsedel efter helgens bestyr, men där hade ni fel. Det är ordning på tjejen ska ni veta. Här kommer vecka 43.


Fisksoppa mmmmm

Lördagens bravader

2008-10-20 @ 10:11:25

Och så var man tillbaka till vardagen igen efter en glamourös lördag och en inte alltför produktiv söndag. Klassfesten i lördags var bara så kul. Maten var i och för sig rysligt överlagad, men sällskapet var det absolut inget fel på. Det var riktigt kul att träffa alla igen, nu var ju inte alla där, utan kanske 25% av "alla". Hade redan i förväg bestämt mig för att jag bara skulle dricka öl, vin är ingen hit för mig längre om jag nu inte vill bli liggandes hela dagen efteråt. Däremot var det inget sagt om hur många öl....begränsningen var det som fanns i plånboken, hade tagit ut kontanter och lämnat kortet hemma för säkerhets skull. Tro mig, efter snart trettio år känner jag min "andra sida" och vet hur det brukar sluta en sån här överladdad kväll.

Just nu har jag nog inte riktigt hunnit bearbeta kvällens händelser men jag kan snabbt dra en slutsats om att mitt liv är tämligen okomplicerat om jag jämför det med många andras öden. Däremot verkade de flesta ändå tagit sig igenom de senaste 13 åren med bravur, sett genom mina ögon såg alla väldigt unga och oförstörda ut. Jovisst, jag hade druckit några öl och var på ett väldans gott humör så något förskönande kanske mina minnen är. Tur att det inte finns några bildbevis!!!

Ledsen att jag inte kan komma med något direkt skvaller, det känns taskigt att lämna ut sina klasskompisar. Kanske kan jag bara säga så här; Några fick oanständiga förslag, någon är möjligen sjuk och någon har familjebekymmer. I framtiden kanske jag kommer på nåt om någon som inte gick i mina klass och då tror jag bestämt att det är okej att skriva ner. Men, som sagt, just nu är kvällen alldeles för färsk och osorterad att jag bara kan säga att vi hade fruktansvärt kul och att man måste ha varit där för att förstå!


Holiday Season

2008-10-16 @ 12:43:05

Tiden bara springer iväg, snart dags att börja jobba. Men det är inte bara jobb, vår familj inleder nu den period under året som jag kallar för "holiday season". Det är nämligen så att vi fyller alla år inom fem månader och under den tiden är det även andra saker som ska firas, halloween, jul och andras födelsedagar. Sen är det alla övriga åtaganden som ska fullföljas. Halloween har vi faktiskt inte planerat in nåt speciellt firande men det är en himla mysig högtid att bara vara hemma och ta det lugnt och ÄTA GODIS! Hmmm undrar just varför jag gillar Halloween egentligen och Påsk också för den delen. Så här ser "schemat" ut den närmaste tiden...





Det blir inte mycket tid över till annat....

Lite mer tavel-pyssel

2008-10-15 @ 20:30:48
Denna tavla har jag gjort till köket. Det är faktiskt en marimekko-servett som jag ramat in. Tyckte tyget var jättefint, men det hade så stort tryck att det inte hade gett önskad effekt i en A3-ram. Istället köpte jag en bunt servetter. Det enda man bör tänka på är att först försöka stryka servetten så slät som möjligt, helst med en kökshandduk eller nåt mellan så att man inte bränner servetten. Andra roliga saker man kan rama in är till exempel roliga disktrasor, kökshanddukar, ett passande citat från nån känd/okänd person eller varför inte en del av en låttext som man tycker om. Jag småpysslar egentligen rätt mycket, är bara hemskt dålig på att dela med mig av mina alster, men jag lovar att bättra mig på detta i framtiden!



Voilà! Marimekko tavla à la Elisabeth
Bilden blev inte den bästa, skyller på dagsljuset som otroligt nog strömmade in i köket idag.

Julius och tänderna...

2008-10-15 @ 20:19:46
Stackarn kämpar fortfarande med sina tänder. De senaste dagarna har varit hemskt griniga. Ena sekunden är han glad som en sol och nästa är han jätteledsen. Allt han får tag i ska in i munnen och gnagas frenetiskt på. När han inte har nåt i munnen så gnider han tänderna i nederkäken mot de han håller på att få i överkäken, ser nästan ut som om han har snedbett, men det har han inte.



Ont i tänderna och lite grinig, men söt ändå...

Årets första Halloween inlägg

2008-10-13 @ 10:35:23
Snart är det Halloween! Här kommer lite inspirerande bilder från Martha Stewart. Förra året hade vi massor av snö på Halloween, undrar hur det blir i år....



Bilder från www.marthastewart.com

Vecka 42

2008-10-12 @ 20:01:09
Moussakan som vi åt idag var riktigt god. Lagade den efter receptet som finns i "Vår kokbok", däremot gjorde jag en enkel bechamelsås, inte den med ägg i som de rekommenderar. Här kommer nästa matvecka. Den bjuder förresten på en del festligheter. På torsdagen ska jag på O'Learys med jobbet och på lördagen kommer den efterlängtade klassåterträffen! TJIHOO!


Vilken enorm utveckling!

2008-10-10 @ 10:42:05
Jag skrev tidigare att Julius i tisdags äntligen lärt sig att hasa framåt istället för bakåt. Sen dess har allt skett i en rask takt. Igår kom han på att han kunde nog nästan kanske krypa på alla fyra.... Och jo, har man sett, om man bara försöker riktigt länge så kommer man nog framåt till slut. Däremot är han ingen fena på det, men om någon vecka är det nog fart i honom. Imorse låg han på golvet och lekte och helt plötsligt när jag tittade på honom så låg han inte längre ner, nä, han hade satt sig upp. Så ikväll innan läggning ska vi sänka ner botten i spjälsängen, innan det hinner hända någon olycka.

All denna utveckling har haft lite negativa effekter på nattsömnen. Varken jag eller David är vana att sova lite på nätterna, vi har varit enormt bortskämda med snällt sovande barn. Denna veckas nätter har dock varit väldigt oroliga på grund av att Julius vaknat i många olika, konstiga positioner i sin säng och då har han skrikit utöver sig av rädsla (och säkert även trötthet). Sedan hjälper det ju inte att han dessutom har tre (3!) tänder påväg upp. Jag hoppas att allt lugnar sig för honom snart.

Har tyvärr inte hunnit vara framme med kameran ännu, men det kommer snart bilder, det lovar jag! Helgen bjuder på storstädning av dagis, både ute och inne. I övrigt ska vi försöka ta det lugnt och vila upp oss, kanske får vi besök av barnens kusin Einar. Einar föddes förövrigt 16 timmar före Vilgot, men det är en helt annan historia som vi kan ta en annan gång. Men en sak är säker, personalen som jobbade på BB de dygnen kommer att minnas deras födelse i urminnes tider....

En reaktion på trenden "väggord"

2008-10-10 @ 09:31:27
Just nu är det otroligt trendigt att använda sig av väggord som dekoration i hemmet. Tittar man in på till exempel styleroom så är det många av användarna där som anammat den trenden. Visst, det är jättefint, men i majoriteten av fallen så är det engelska ord och inte svenska som sätts upp på väggarna. Vad är det för fel på vårt svenska språk? Ser det töntigt ut på en vägg eller? Ordet "Welcome" som många använder sig av skulle faktiskt bli fint om det stod "Välkommen" i stället. Andra fina ord är "kärlek" och "lycka". Däremot tvivlar jag på att jag skulle sätt upp en dekoration på väggen med ordet "hemma", det känns som att jag borde veta var jag är.

Har själv just suttit och gjort en variation av Isas tavla "Take time to smell the coffee" för att testa hur det ser ut i hemmet. Självklart har jag inte använt mig av uttrycket "lukta på kaffet", för det kändes hemskt fel, utan jag har helt enkelt skrivit den traditionellt svenska texten "Kaffetåren den bästa är". Nu ska jag bara rama in den, ställa fram den och se hur folk reagerar.


Härlig höstdag

2008-10-07 @ 18:54:46
Idag har det varit en underbart vacker höstdag. Vi var ute och njöt en stund av det vackra vädret och då passade jag på att ta lite bilder, bland annat på ladan som nu är klar.



Den "nya" ladan i höstskrud, det fula växthuset är ett minne blott



Dörrkrans som jag köpte på Hemtex igår



Vilgot på sin coola räser-cykel


Äntligen hemma ikväll

2008-10-07 @ 17:33:12
Ikväll kl 20.00 är det premiär för "nya" Äntligen hemma på tv4. Då kommer jag att sitta bänkad framför TVn. Jag hoppas verkligen att de gjort några roliga förändringar av programmet.  Förr var det mycket mera småpyssel vilket jag tycker är kul. Senaste åren har det mer varit totalrenoveringar och det har gjort programmet till vilket annat inredningsprogram som helst. Ja, som sagt, ikväll stillas nyfikenheten och jag får se om det blir ett program som jag kommer att följa även i fortsättningen.

Plötsligt händer det....

2008-10-07 @ 09:57:52

Hela helgen har han kämpat och kämpat men bara lyckats nån enstaka gång, han har istället puttat sig bakåt och blivit riktigt arg. Jag pratar förstås om Julius och hans enorma vilja att krypa. Men så imorse, när Vilgot och jag skulle stöka bort frukosten och jag hade lagt honom på golvet med en tygboll, så kunde han helt plötsligt. Bollen råkade nämligen rulla iväg några decimeter och helt naturligt drog sig Julius bara efter den och grabbade tag i den på nytt. Både jag och Vilgot  såg ut som frågetecken, sedan hoppade och jublade vi av glädje. Det måste verkligen ha sporrat honom för han puttade iväg bollen igen och gjorde om proceduren. Han tyckte nog att det var riktigt kul att kunna ta sig framåt istället för bara runt, runt och bakåt. Nu hinner han bli en riktigt fena på att krypa, lagom till att David ska ta över här hemma.....inte en lugn stund i huset.


Vecka 41

2008-10-05 @ 21:57:38
Lika snabbt som helgen kom så var den över. Här kommer veckans mat, har hittat igen några gamla favoriter, crepes och moussaka. Mycket ost i bägge rätterna vilket jag fullkomligt älskar. När vi är utomlands spanar  jag alltid i menyn efter de rätter som har mest ost i sig...I'm a cheese-head!


Vecka 41

Kanelbullens dag

2008-10-05 @ 09:35:22
Igår var det kanelbullens dag och givetvis bakade jag bullar, precis som jag gjort tidigare år. Så här fina blev de....



Får någon vecka sedan dammade jag av en favorit som stått still över sommaren. Francis heter hon, och hädanefter ska jag bara göra cappuccino och espresso till "avslappningsfika".




I övrigt har helgen bjudit på riktigt surt väder, jag har passat på att mysa inne med barnen. Nu är det bara fyra veckor kvar till jag börjar jobba och det gäller att ta vara på tiden hemma.

Julkänslor....

2008-10-01 @ 20:26:57

...nej, inte riktigt än. Däremot om snön kommer snart, vilket den gjort tidigare år. Då kommer julkänslorna garanterat att komma som ett brev på posten. Sen töar snön bort lagom till första advent och i takt med att snön försvinner tynar även julkänslorna bort. Usch vad dramatiskt det lät. Jag firar gärna jul halva oktober och hela november och december för här uppe i norrland gäller det att klamra sig fast vid denna ljusa högtid för att klara sig igenom kylan och mörkret.

Inom handel börjar julkommersen alltid tidigt, det tycker jag är underbart. Nu i oktober har de flesta redan börjat förbereda, om inte redan plockat fram varor inför julrushen. IKEA har släppt sin julkollektion som heter "KALLT", och bara det är väl ett tecken på vilken härlig tid vi är påväg mot.




Julen på IKEA heter "KALLT"
Collage av bilder från IKEA

Önskelista

2008-10-01 @ 10:52:58
Har på begäran försökt knåpa ihop årets önskelista. Denna gång har jag försökt undvika saker som "barnvakt" och "presentkort på spa". Men det innebär inte att jag inte önskar mig det utan jag antar att folk förstår att det är en tvåbarnsmors högsta önskan. Har säkert glömt hälften men håll i hatten, här kommer den......


Eget collage med bilder från Stadium, Bagaren och Kocken, Åhlens, Illy, Valrhona, Zyliss och Stolab