Bullar i ugnen!

2007-10-03 @ 13:55:32

Nu var det länge sen sist jag skrev. Tiden har bara rusat iväg och jag har totalt glömt bort att blogga. Har inte ens varit in och skrivit att vi ska ha en till bebis. Och håll i hatten, den kommer redan i januari. Denna gång har det varit jobbigare än förra. För det första så visste jag om det från dag ett och att inte berätta för nån var super svårt. Var tvungen att berätta på jobbet redan i vecka 10, för jag hade redan då fått en lagom rund kula. Sen har jag varit jättttte trött. När jag var hos barnmorskan sist konstaterade hon att det var dags för järntabletter. Pyton! Men vad gör man inte för att upprätthålla folkmängden i gummark?

Sist jag skrev hade Vilgot fått svinkoppor. Mmmm så var det. Och nu är han inne på sin tredje vända med dessa kliande illtyg. Vi är bara så less på att tvätta och badda och smörja. Hade det varit vattkoppor hade han då åtminstone varit immun sen, men det blir man inte av svinkoppor. Typiskt!

Idag är jag alltså hemma från jobbet. Och just nu har jag bullar i ugnen (i dubbel bemärkelse). Måste ju följa svenska traditioner och fira kanelbullens dag som är i morgon. Ärligt talat så kom jag på att det var det efter att jag satt degen på jäsning, men det kändes som en mycket bättre ursäkt än att jag kände för att trycka "några" bullar. Inte bra för vikten... undrar just hur mycket jag kommer att gå upp denna graviditet..hmmm. Med Vilgot gick jag upp 23 kg. Har gått upp 10 kg nu och tror väl att jag kanske hamnar på +18 kg ungefär. Är inte lika sugen på mat som jag var förra gången. Äter inte mycket till middag. Däremot äter jag gärna två frukostar och ordentlig lunch. Och mitt chokladbehov är utöver det normala. Försöker hålla mig till mörk choklad i tro om att det är bättre för hälsan.

På lördag ska vi förhoppningsvis fara upp till Haparanda och gå på IKEA. Ska inte handla nåt särskilt, men det brukar ju alltid brinna några tusenlappar när man gör ett besök. Har ett enormt inrednings-shopping-sug. Är ju inte kul att shoppa mammakläder direkt och jag får väl skylla på att "I'm nesting". Och nu är ju snart garaget klart så då kan man ju fylla det med en hel del gammalt skrot som man vill byta ut.

Nä, nu ska jag väcka min prickiga gosse och ge honom en bulli för han är så gulli! (Ursäkta det dåliga rimmet, lovar att skärpa mig lagom till jul).