Nu är det nog höst

2008-08-26 @ 21:06:16

Har ett tag nu förnekat att det är höst, eller kanske är det fortfarande inte det utan sensommar, men många tecken pekar på det. Till exempel så har David jobbat i två veckor nu, Vilgot har börjat om på dagis och vardagen har som smått återfunnit sig efter semesterns "oregelbundenheter". Med posten har diverse kataloger med "höstnyheter" dykt upp och Formex-mässan är i antågande. Så nu är det nog höst.

Igår åkte jag, Julius och min mamma och shoppade lite kläder till mig. Jag har ju inte direkt samma mått som jag hade förra hösten och jag börjar verkligen ha ont om kläder som passar och som inte är urtvättade. Det gick riktigt snabbt att hitta det jag skulle ha, nya jeans, en lite roligare kjol, några bas tröjor och en mysig "skjort-tunika" (som jag faktiskt tagit på mig redan idag för jag kunde inte låta bli). Vi gick också in en sväng på Duka för jag såg i skyltfönstret att de hade fått in Cult Designs sortiment. Denna gång kunde jag inte låta bli att köpa My & Mini lampan samt napphållaren. Jag valde en svart bricka att ha under. Har länge gått och trånat efter den kombinationen, vilken kommer att bli riktigt fin till Julius rum.

Kikade in på
Rörstrand idag och såg att även de släppt lite nya produkter. Hanna Wernings serie kommer i en härlig brun nyans som känns riktigt mysig, kanske till att dricka den där obligatoriska koppen choklad på höstkvällen? Får nog tråna efter den ett tag, för efter gårdagens shoppingrunda är det inte mycket kvar av kapitalet...



Eget collage med bilder från rörstrand

Inspirerad av Mio

2008-08-24 @ 20:00:52

Denna helgen har jag även kikat i mio katalogen och från den fick jag verkligen inspiration. Har länge haft en ide om hur jag vill att matplatsen i vårt kök ska se ut. Svarta pinnstolar, ekbord och en häftig lampa, modernt med en touch av landet. I mio-katalogen hade de inrett en matplats nästan precis exakt som jag vill ha det hos oss. Detta gjorde mig eld och lågor och ännu mer säker på att det är så vi SKA ha det när ungarna slutat med att använda diverse tillhyggen som trumpinnar på bordsytan.

Jag har länge suktat efter Carl Malmsténs stol "Lilla Åland" (se tidigare inlägg), men i brist på pengar så här i mammaledigheten så ska jag jaga rätt på gamla pinnstolar och fixa till dem istället. Har tidigare provsuttit stolen "pinna" från Mio, men den var verkligen inte skön, så den blir det inte. I framtiden hoppas jag att vi har råd med den äkta varan, men tillsvidare får det duga med lite "man tager vad man haver".

Hos mio fanns även en riktigt tuff lampa, blir förmodligen inte den då den är lite för strikt för vårt kök, men en liknande variant som ger ett lite mysigare sken ska jag väl kunna hitta nånstans. Givetvis dröjer det innan det blir något nytt köksbord, det är länge kvar innan Julius är rumsren......


Lampan "galleri" från mio

Efter noga granskande....

2008-08-24 @ 19:43:55
Nu har jag granskat IKEA katalogen in i minsta detalj och har faktiskt kommit fram till slutsatsen att jag inte är så inspirerad som jag brukar vara. Missförstå mig inte, för det fanns hemskt mycket fint men själva katalogen kändes tråkig. Jag tror att jag kan ha haft för höga förväntningar och sådana är ju aldrig bra. Givetvis kommer jag ändå att läsa katalogen till den faller i bitar och jag kommer definivt att shoppa där även i år, tänker inte bojkotta stället för det.

Här kommer några favoriter, faktiskt alla från samma serie, "jorun". Den kan bli en farlig plånbokstömmare.


Bilder från
www.ikea.se

Rorri racerbil

2008-08-19 @ 09:43:41
Jag har hittat en suverän sida till alla vars barn älskar Rorri Racerbil. Om ni klickar här kommer ni till en sida full av roliga aktiviteter och pyssel för era barn. Har inte sagt något till Vilgot ännu, men tänker visa honom någon dag när vi har riktigt tråkigt. Han kommer att fullständigt älska detta, risken är ju att jag aldrig får tillbaka datorn igen så om ni inte hör från mig på ett tag så vet ni alla varför....


Rorri racerbil, bild hämtad från ovannämnda länk

Svenska versionen

2008-08-16 @ 15:21:58
Och då har den svenska versionen av IKEA 2009 släppts. Vet inte vilken som tilltalar mig mest, måste kanske säga den svenska versionen eftersom framsidan är mer lantlig. Innehållet i dem är däremot något så när lika. Döm själva...



Bild från
www.ikea.se

Vilgot en "storkille"!

2008-08-13 @ 10:03:40
Har precis varit och lämnat Vilgot på dagis för första gången på sju veckor. Som han har längtat! Det var inte direkt svårt att få på honom kläderna i morse. Han har verkligen växt i sommar. Han ser mer och mer ut som en "storkille". Till råga på allt växande på längden så har han ju även växt mentalt. Här är några "storkille"-bravader:

♥ Han klär sig för det mesta själv, kan bli riktigt roliga kombinationer ibland.
♥ Han går på toa själv, torkar sig själv när han bara har kissat.
♥ Han slutade med napp här om veckan, kom på det alldeles själv en morgon.
♥ Han leker med sin lillebror!
♥ Han går ut själv och leker i sandlådan.
♥ Han har börjat säga till när han är trött och vill sova.

Rätt ofta får jag känslan av att jag inte riktigt hinner med i barnens utveckling, kanske ett tecken på att även jag blir äldre... I sommar har jag i alla fall försökt njuta av att vara med barnen, rätt som det är ska jag ju börja jobba igen och då är det ingen hejd på hur fort tiden går. Tänk att om tio år så har vi en tonåring i vårt hus!

Nu när jag är så mitt uppe i att fixa och trixa till Julius rum har jag känt att vissa grejer i Vilgots rum har behövts göras om också. Det har nog att göra med att jag inte vill att Vilgot ska känna att allt som händer just nu kretsar kring lillebror. Här kommer i alla fall lite bilder på storkillen och hans rum.




Enormt söta elefanter va? Har gjort dem själv, fler blir det.

Cult Design Höst/Vinter 2008

2008-08-05 @ 20:49:36
Har de senaste dagarna letat runt på nätet för att få inspiration till hemmet. Speciellt då till pojkarnas rum. Det har varit lite dött på inspirationsfronten ute i butikerna då det är sommar och alla rear ut gammalt sortiment i väntan på höstnyheterna, riktigt tråkig period om jag får säga det själv. Men nu börjar det som smått poppa upp lite nytt hos vissa företag, åtminstone på deras hemsidor. Cult Design till exempel har släppt bilder på sina nyheter. De kommer kanske inte att gå att shoppa på en gång men inom nån vecka bör nog nyheterna finnas ute i butik. Här är lite nyheter i deras barnkollektion. Jag tycker krokarna är riktigt fina, kan hända att det får bli sådana som barnen får hänga sina kläder på i vår hall. Förvaringen var också riktigt kul, fast den finns nog inte i brun eller orange, men då kan jag tillverka en själv. Ibland måste man sno lite ideer för att komma nån vart.



Eget collage med bilder från
www.cultdesign.se

IKEA 2009

2008-08-05 @ 20:30:15
Snart är det dags för nya IKEA-katalogen. Den har redan släppts i USA och myror i brallan som jag har kunde jag inte låta bli att kika på den amerikanska versionen. De som känner mig väl vet att jag kan det mesta om IKEA och deras produkter. Industridesigner som jag är kan jag inte låta bli att imponeras av att de lyckas med det mesta av det de gör. Det som imponerar mig mest är kombinationen av design, budgetpris och kvalitetssäkring. Visst har jag väl handlat några grejer hos dem som det inte direkt varit så hög kvalitet på. Men för det allra mesta har jag varit riktigt nöjd och när det är så billigt så kan det nästa kvitta om vissa grejer floppar.

Så här ser katalogen i alla fall ut på utsidan.



Bild från
www.ikea.com

Julius rum

2008-08-05 @ 19:29:10
Så äntligen är "kontoret" snart historia. Jag har jobbat lite då och då i sommar med att tömma det på diverse skrot. Det tar ju lite tid när det titt som tätt ska åkas och bada med barnen och andra högre prioriterade saker. Men nu har det varit lite kallare väder i några dagar så det har passat riktigt fint att rensa och stöka på inomhus.

Kontoret är det rum som så småningom ska förvandlas till Julius rum. I går hämtade jag ett paket med grejer från Panduro och i det fanns bland annat träbokstäverna "V" och "J". Dessa målade David och Vilgot med grön respektive orange färg igår och idag har jag hängt upp dem på pojkarnas rumsdörrar. Så nu är "kontoret" officiellt Julius rum. Däremot är det inte så tjusigt när man öppnar dörren för det är fortfarande inte omgjort än. Men tapeterna har kommit, de finns att hämta hos färghandlarn, men jag tänker inte hämta dem förrän det börjar närma sig tapetseringsdags. Man får ju vara lite "ekonomiskt-smart" nån gång.

Satt idag och pysslade med ett litet collage av inspirationsbilder till Julius rum. Håll i hatten, här kommer det!




Jag har länge velat använda orange i nåt av rummen i vårt hus och nu blir det Julius som drabbas. Vare sig han vill eller inte, får väl passa på nu när han inte kan protestera....Bilden längst ned till höger är i alla fall tapeten "Kaj" som ska bli en superfin fondvägg, resten av rummet blir vitt. Nu bara längtar jag till rummet är tapetserat så jag får sätta igån och piffa! Jag har redan sytt lite kuddar och funderar på att påta ihop nån form av överkast. Vi får se vad jag hittar på....