Organisera mera!

2008-01-22 @ 15:06:47
Nu börjar jag ha riktigt lite att göra om dagarna, så jag tar tag i sånt som jag borde ha gjort för länge sen. Mest är det olika saker här hemma som ska organiseras. Förra veckan lät jag framkalla 245 kort. Det är kort som aldrig blivit framkallade sen vi skaffade digitalkamera, det vill säga 2003. En positiv sak med att vänta 5 år med att framkalla är att man då sållar bort en hel del kort som känns överflödiga. Jag beställde sådana med vit ram, för de tycker jag ser så fina ut. Och korten blev verkligen jättebra. Snacka om nostalgitripp jag fick när jag gick igenom dem. För ett bra tag sen köpte jag några fotoalbum för att vi skulle ha likadana några år framöver. Nu när jag skulle sticka in alla korten upptäckte jag att fickorna var gjorda för kort som var exakt 10x15 cm stora, och mina kort var ju lite större eftersom de hade den vita kanten runtom....å så irriterande! Vad göra? Klippa bort den vita kanten och "förstöra" korten? Eller helt enkelt skaffa såna album som man klistrar in korten i? Det blev det sistnämnda alternativet. Hittade några riktigt fina, vita album på Åhlens och så här med facit i hand blev det riktigt bra.

Nästa organisering jag ska göra är Vilgots babyalbum. Jo, det är sant, han är snart tre år och jag har fortfarande inte tagit tag i det. Men jag har allt material och jag vet hur jag vill ha layouten på det, så det ska bli jättekul att sätta igång. Som tur var har jag varit riktigt duktig på att föra dagbok över hans första levnadsår, det underlättar.

Förhoppningsvis ska detta hålla mig sysselsatt ett bra tag framöver. Snart kommer ju bebisen (8 dagar över tiden nu) och då blir det inte mycket tid för sånt här pysselarbete, då blir nog albumet liggandes i en låda ett tag, dock inte tre år till!

Väntar fortfarande....

2008-01-18 @ 16:58:02

Nu har jag gått 4 dagar över tiden, men det är ju ingenting med tanke på min förra graviditet och jag har ju varit beredd på att gå över tiden rejält. Var hos barnmorskan idag och kollade alla värden. Hade lyckats få upp hemoglobinet till 123, vilket är riktigt bra. När jag var där för en månad sen hade jag 105 vilket är alldeles för lågt. Blodtrycket var även det bra.

Bebisen låg med huvudet nedåt som sig bör men det var långt ifrån fixerat vilket säger mig att det blir nog ingen bebis i helgen. Bokade in en tid den 29e för överburenhets koll, då har jag alltså gått 15 dagar över tiden. Kommer faktiskt att ha samma läkare som förra gången, vilket känns bra för henne tyckte jag om, hon var rakt på sak men samtidigt visade hon empati för en otroligt övervänt blivande mamma. Hon kommer att kolla att allt är okej med bebisen och även med mig, sedan gör hon en utvärdering samt diskuterar med mig om hur vi ska gå tillväga för att få ut bebisen. Själv är jag inte så sugen på att bli igångsatt med tanke på hur det gick förra förlossningen, men detta gäller ju enbart om inget händer den kommande veckan. Jag hoppas självklart att allt sker naturligt.

Har inte kunnat låta bli att köpa bebisgrejer. Det har blivit en hel del kläder i brunt och vitt, tex en plyschoverall från Me&I. Sen har jag köpt nytt spjälsängsskydd och en ny bebisfilt i Mairo's elephant-serie. Självklart även det i brunt och vitt, riktigt snyggt.  Nu är det dags för fredagsmys, vi ska käka kinamat och ha det riktigt skönt.


image29

Babyfiltar från Mairo och plyschoverall från Me&I's höstkollektion.


 


Hobfötter, konstiga drömmar och tidsfördriv

2008-01-16 @ 10:39:00
Ända sen julafton har min fötter växlat mellan att vara nätta fina damfötter och att vara gigantiskt pösiga hobfötter. Numera är de däremot inte håriga. Hade en konstig dröm om att jag var på förlossningen och skämdes för att mina ben var så fruktansvärt lurviga. Den morgonen tog jag en halvtimmes dusch och granskade hela kroppen efter generande hårväxt. Man är inte så himla smidig när man är gravid, men efter lite om och men så var benen fräscha igen. Det som ororar mig mest nu är att om jag fortsätter att gå över tiden så mycket längre så måste jag göra om proceduren igen. PUH!

En annan konstig dröm som jag hade i natt var att mina revben spretade åt alla håll. Visst, det känns ju verkligen som att de gör det, men i drömmen syntes det verkligen. Snacka om skräckupplevelse. Idag är Vilgot på dagis och jag ska fördriva tiden med att gå på månadsmöte på jobbet. Då får man vara lite social i alla fall. Sen ikväll ska vi på 80-årskalas och äta smörgåstårta. Det är Vilgots gammelfarfar Malte som fyller år, eller som Vilgot kallar honom "gamm-Malte". Min kusin har en son som heter Malte och det är såklart "lilla-Malte".

Det gäller att hålla sig sysselsatt annars blir det riktigt långtråkigt. Förra veckan skickade jag in en massa bilder på framkallning. Det är väl typ hela vårt fotoalbum sen 2003. Många kort blir det om än vi är hemskt dåliga på att komma ihåg kameran. Sen var jag in på panduro och beställde en hel del scrapbook-grejer. Jag har ännu inte fixat till Vilgots babyalbum, så det tänker jag sysselsätta mig med när grejerna kommer.

image28

Vilgot o Farfar Malte (20060318)

Tiden går för fort, men ibland otroligt sakta....

2008-01-11 @ 13:19:46

Så var julen avklarad och det nya året invigt. Det gick fort må jag säga. Hann inte riktigt med, men så här i efterhand förstår jag ju att det varit jul, har nämligen fått röja en hel del för att få plats med alla nya leksaker som Vilgot fått av tomten. Vi började julfirandet redan den 23 hos Vilgots farmor o farfar. Själva julafton var vi först hos min mormor och sen hemma hos mina föräldrar. Julhelgen måste ha tärt en hel del på mina krafter för på julaftonskvällen hade jag vätska i hela högerbenet. Men det mesta var borta redan på juldagsmorgon.

Nu går jag här hemma och bara väntar och väntar. På måndag (14/1) är jag beräknad, men jag vet ju att man kan gå över tiden otroligt länge. Det är just denna gång man önskade att tiden skulle gå fortare, men då, och bara då, bestämmer sig tiden för att gå så otrooooligt sakta. Känns som jag har hunnit med allt jag ska innan bebisen kommer. Igår städade jag ut julen, vilket kändes enormt skönt, har varit lite less på alla tomtar. Nu inser man däremot att adventsstjärnorna är himla mysiga ljuskällor och att de gärna skulle få sitta uppe lite till. Men då tror väl grannarna att man blivit sinnessjuk. Igår kom även lite möbler från IKEA. Bland annat en schäslong till vardagsrummet, eftersom vi köpt en TV dit och spenderat hela julen med att slåss om vem som ska få ligga skönt i soffan. Sen hade jag även beställt en bokhylla till Vilgot så han får plats med alla nya saker (bortskämda unge :-)). Vi har redan monterat ihop allt, så det roliga är över nu.

Veckan före jul kom montörerna från Mani Solskydd hit och monterade våra nya fina markiser. Det blev så fint! Nu längtar jag till det kommer lite vårsol och jag får fälla ner dem och testa. Fast det klart, vårsolen hade jag nog längtat efter även om jag inte hade bytt markiser.

Vad göra nu då.....? Städa kanske? Baka lite till? Eller inta soffläge? Tror på det sistnämnda.

image19
Jul 2007