Gott Nytt År!

2008-12-31 @ 19:12:06
Vår nyårsafton firas hemma i år eftersom att jag natten till igår åkte på en snabb version av vinterkräksjukan. Men nu mår jag alldeles prima. Just precis nyss så somnade lillebror och snart är det dags för storebror att sova. Efter sövda barn blir det galej för föräldrarna i huset, iförda myskläder och sittandes framför kakelugnen. Förhoppningsvis håller vi oss vakna till tolvslaget, men annars skålar vi in nyåret samtidigt som någon ryss eller någon annan öststatare.

Gott Nytt År!

Julius rum

2008-12-23 @ 21:50:26
Så här mitt i julvakan så kom jag på att jag faktiskt gjort ett collage med bilder från Julius rum. Sen vill jag också passa på att säga God Jul ännu en gång.



Collage med egna bilder. Rummet i städad och ostädad version.

Julen är Här!

2008-12-21 @ 10:46:11
Idag är det danföre, danföre, danföre dopparedagen och jag har som smått börjat få julstämning. Bakade lite julgodis igår (ska göra lite mer senare), pyntade lite mer och i afton ska granen kläs. Snart har jag sytt klart Vilgots julstrumpa, det är bara själva monteringen klar, bild kommer senare. Vi ska fira julafton här i år så det återstår en hel del förberedelser, men det är ju som sagt tre dagar kvar. Synd bara att vi hade arbetsvecka på dagis i veckan, bidragsmöte i måndags  och styrelsemöte i tisdags, tiden räcker inte riktigt till. Men nu är jag ledig i två och en halv vecka och det blir en tid fylld av mys med familj och vänner. 

God Jul och Gott Nytt År!


Islandsresan

2008-12-21 @ 10:37:30
Nu har jag hunnit vara hemma från Island i snart en vecka. Det var riktigt kul där. Häftig natur och god mat blandat med bra shopping (dock inte så billig). Vi var bara där i två dagar, under den tiden hann jag inse att dit måste jag åka igen så att jag hinner med lite mer grejer. Enda "turistattraktionen" vi åkte till var "den blå lagunen" (bad i varma källor) och det var riktigt härligt. Lördagen gick vi upp till en utsiktsplats och sedan vidare därifrån till ett köpcentrum med alltför många trevliga butiker. Jag hade nog kunnat stanna i Zara-butiken typ hela dagen. Köpte en jacka där som jag bara inte kunde låta bli, vet däremot inte hur ofta jag kommer att ha den, men den var ett sånt där "måste-ha" köp. Sedan hade de ju alla mina favorit skräpmatskedjor från USA, "Domino's pizza", "Taco Bell", "Kentucky Fried Chicken" mfl.

Jag hade föreställt mig att där skulle vara mer snö, men det var nästan ingen snö alls. Reykjavik har en medeltemp på +2,3 grader i december. Det fanns bara en nackdel med Island kan jag tycka och det var att man anade alltid en svag doft (odör?) av svavel. Det är i och för sig inte så konstigt  då ön är uppbygd av vulkanisk bergart.

Tummen upp för Island alltså!

Island imorgon

2008-12-11 @ 18:56:56

Imorgon åker vi till island, TJIHOO! Har alltid velat åka dit så nu ska det bli spännande att se om mina förväntningar uppfylls. Det första vi ska göra när vi kommer dit är att åka till "den blå lagunen", vilket är ett bad med en massa varma källor. Där ska vi bada och sen ska vi äta isländskt julbord. Riktigt spännande ska det bli att resa iväg, jag har inte varit ute på långresa sen september 2004, då David och jag åkte till min värdfamilj i USA. Dit längtar jag också, men barnen måste få bli lite äldre först.

På lördag blir det kanske att åka och kika på en gejser och sedan hade jag tänkt hinna med lite shopping. Tydligen ska vädret inte vara det bästa så här års, men det är ju inte så himla charmerande här heller så det gör inte så mycket. Det blir en ganska kort vistelse på Island, vi åker hem redan på söndag, men det känns som att det är lagom för mig, jag måste ju hinna hem och mysa med familjen också. Det kommer nog att bli lite jobbigt att vara borta från dem, har blivit lite hemmakär så här på sistone. Tänker ta med en nalle så att jag har nån att krama om på natten.

Trevlig helg allihopa!