Det lider mot jul!

2006-12-21 @ 09:26:30

Nu är det verkligen nära, och som jag har längtat. Julafton, finns det någon bättre tid på året? Det är supermysigt med jul, visst kan det vara lite stressigt ibland, men det beror ju vad man gör det till. Lite jobbigt är det väl förstås att när man ska jobba sina sista timmar innan julafton så har datorn bestämt sig för att strejka, men som tur var finns det extraresurser i form av bärbara datorer. Lite jobbigare tangentbord, men det funkar ju i alla fall. Sen ser jag detta haveri som ett tecken på att jag absolut inte bör jobba mellandagarna, och så blir det, jag tar ledigt till veckan.

Hur firas julen i år då? Jo, det brukar ju vara ett himla pusslande, speciellt sen man fick barn, för alla är ju så angelägna om att träffa den lille (numera store) krabaten. Redan den 23 börjar vår julafton, vi inleder hos svärfars, där blir det julbord och hela köret.

På julafton börjar vi hos min mormor kl. 12, med julbord igen och sen julklappar och efter det Kalle såklart. Vid middagstid bär det av till mina föräldrar, där blir det faktiskt inte julbord, vid detta lag har man ju tryckt i sig några sådana. Sen är min bror kock och har den senaste tiden inte lagat annat än julbordstillbehör. Nä, istället serveras en luxuös 3-rätters middag, med vin och snaps och allt därtill. Mums! De senaste åren har julen mest handlat om att äta, men jag förknippar nog alla högtider med mat. Sen är det ju inte helt fel att få ge bort några julklappar, jag fullständigt älskar att ge bort julklappar. Visst är det krångligt ibland att komma på vad man ska ge bort, men det roligaste med det hela är inte innehållet i paketet utan att man får slå in paket. Här kan man ju verkligen trixa till det, om humöret och fantasin tillåter. I år blir det oblekt papper med svarta band och guldfärgade etiketter. Så värst fantasifullt kanske inte detta är, men de blir i alla fall stiligt. Är det något jag aldrig använder mig av så är det papper med tomtar på. Det blir så himla plottrigt.

Nä, nu ska jag jobba ända fram till julafton så att jag kan vara lite ledig sen.

GOD JUL!


En tragiskt tråkig dag!

2006-12-05 @ 22:31:22
Idag har jag haft en sån där hemskt tragiskt tråkig dag. En sån där dag när man bara känner sig ful, trög och plattbröstad. Jag har inte funnit värde i nånting med denna dag. Nu känner jag mig ego också. Det var ju just snyggt. Jag har faktiskt en underbar familj, och det är värde det. 

Jag tror att på sistone har jag saknat lite av den här bekräftelsen som man fick när man var yngre. När man hade gjort nåt bra var det nästan alltid någon som uppmärksammade det. Eller bara en sån enkel grej som att man hade en ny tröja på sig och någon påpekade att den var fin. Det var tider det. Numera lever jag i den vuxna världen och här får man nog se till att berömma sig själv om det ska bli nåt överhuvudtaget. Det var länge sen jag fick beröm känns det som, om än det säkert hände här om dagen, men då var jag väl själv inte mottaglig. Jag lovar att hade det hänt idag så hade jag sugit åt mig som en svamp, för idag var en sån dag när jag behövde det.

Nu är det läggdags för länge sen men en sak är säker, imorgon ska jag uppmärksamma folk hela dagen. Jag ska börja med att säga till mig själv i spegeln på morgonen :
"-Du är minsann den kalasigaste pingla jag har skådat på länge, du kan inte vara ett år äldre än 23!"

God Natt, God Natt!

Snart är det jul, här i vårt hus.

2006-12-01 @ 15:10:39

Det är den första dagen på december-månad och vid detta lag brukar min julstämning vara på topp.
Men vad har hänt med snön? Den är helt borta. Inte hade jag trott att nästan en halv meter snö
skulle tina bort på två veckor! Ur led är vädret. På söndag är det första advent. DÅ måste väl ändå den där varma julkänslan infinna sig? Om inte får jag väl tvinga fram den.

Jag ska på ljusparty hos min granne och där ska det även bjudas på glöggmys. Härligt, det är så det ska vara den här tiden på året, glögg och pepparkakor tillsammans med vänner. Till helgen tänkte jag även försöka mig på lite julbak och pyssel. Det blir i alla fall saffransbullar. Pepparkakor brukar jag faktiskt köpa, men jag dekorerar dem gärna med kristyr. Sen ska adventsstjärnan hängas upp i fönstret, nejlikor ska tryckas fast i apelsiner och doftljus ska tändas. Hoppas bara att min amaryllis och mina hyacinter har hunnit slå ut, hyacinterna speciellt för de doftar så gott. Jag måste ju bara koka knäck också. Jag ska ha julfika hemma hos mig för hemvändade vänner den 23 december, så då bara måste jag bjuda på hemkokt knäck.

Så där ja, nu börjar den infinna sig, den härliga julstämningen...

Juliga ljus

Bild:
www.verner-verner.se