Shopping!

2008-05-30 @ 19:29:04
Var och shoppade i onsdags, kläder inte mat! Har inte gjort det på länge så det kändes riktigt skönt att dra kontokortet några omgångar. Konstigt att banken inte hört av sig och undrat vad som hänt och varför jag bara handlar på ICA och Coop numera....hmmm.

Som vanligt skulle jag handla till mig själv, men majoriteten av det jag kom hem med var till pojkarna, det är nog ett vanligt problem hos mammor. Jag själv fick två t-shirts medan pojkarna fick lite kläder från Lindex, de har en så himla fin sommarkollektion. Egentligen är alla deras barnkollektioner superfina, till exempel den de har med "fem myror är fler än fyra elefanter". Sommarkollektionen består av lite olika plagg med dekorationer av bläckfiskar och andra blötdjur. Köpte tre bodys och ett par shorts till Julius, Vilgot fick ett linne. Hittade även en sweatshirt UTAN huva till Vilgot, den fanns på Cubus. Den var gråmelerad men lite svart text på, själv gillar jag ju färgglada kläder till kidsen, men Vilgot älskar svart, så denna tröja gick verkligen hem hos honom. Huvlösa sweatshirts har annars varit supersvårt att få tag i och när jag nu hittade en kvittade det nästan hur den såg ut.

Köpte faktiskt ett fint ovalt fat från Indiska och två "balkong-krukhållare" från Åhlens till mig själv också, men det är ju inget man kan ha på kroppen... Vi får väl hoppas att sommaren blir riktigt fin så jag kan springa i shorts och linne hela tiden, för då är klädproblemet löst, linnen har jag hur många som helst!

image45

Bilder från www.lindex.se

Morsdag på söndag

2008-05-23 @ 08:32:10
Då var det snart dags för årets stora dag, morsdag! Vi brukar inte fira den dagen speciellt mycket, har ju små barn och då läggs ansvaret automatiskt på pappan i familjen och han är inte den som direkt firar sådana här kommersiella dagar. Men en extra kram brukar det i alla fall bli och kanske lite fika.

Min egen mor brukar alltid få en morsdagsros, men på söndag är hon inte hemma, så jag får fira henne på måndag istället. Det är ju visst så att elitloppshelgen sammanfaller med morsdagshelgen och i år hade min mamma lovat att åka med till stockholm. För henne innebär det nog mer shopping än trav....

Men så här i förväg så får jag väl utropa:
♥ Grattis alla mammor! ♥

Trädgårdsdax!

2008-05-21 @ 21:00:30

Nu är snart sommaren här och det ska bli skönt med lite lata dagar i solen. Fast känner jag mig själv rätt så brukar det inte bli så många såna dagar. Jag har blivit lite av en trädgårdstomte sen vi skaffade hus. Vi köpte vårt hus på vintern så egentligen hade jag inte en aning om att det lurade en helt underbar trädgård under all snö, det blev liksom som en bonus. Så sen vi tog över detta hus har jag läst mig till samt frågat mor och svärmor om en massa trädgårdsgrejer. Jag har upptäckt att jag faktiskt älskar lila blommor, inte så konstigt då jag alltid haft lila som favoritfärg.

I skrivande stund håller min sambo på att skruva upp blomsterlådor på vårt nybyggda garage. Vi hade liksom en kompromiss om att om jag minskade ned den planerade förrådsdelens yta så skulle han fixa fina, gröna blomlådor åt mig. Och sagt och gjort och nu hänger de där. Fast jag har inte planterat i dem ännu, men jag har planerat vad som ska planteras i dem. Det blir lila hänglobelia, rabatteternell och förmodligen någon mindre sort av verbena, eller något annat lila-blommande.

Förra året hade jag satt lavendel i krukorna vid vår bro, det blev en riktig hit så det blir det även i år. Om nu bara köldnätterna kunde ge sig så att jag får plantera ut snart!!! En annan blomma jag fallit för är funkian, jag bara fullkomligt älskar alla sorter av den så jag har planterat till fler sorter än den som redan fanns här. Det har blivit "halcyon", "blue cadet" och mitt senaste inköp heter "wide brim". De är bara så vackra.

Jag har börjat gräva i vår "skogsplantering" också. Jag ska göra en trapp rätt igenom den och det är en hel del jord att gräva bort. Jag tror att jag har forslat bort 7 skottkärror än så länge och det ser fortfarande ut som om jag bara petat i planteringen. Men skam den som ger sig, och många bäckar små, så småningom blir det nog en fin trapp där. Trappen ska inte vara i trä utan den blir av skiffersten och singel och diverse annat som jag kan hitta här hemma. Min förhoppning är att den inte ska se för strikt ut utan mer naturlig. Så vi får väl se om sommaren blir så lugn, blir den det så är det nog för att jag knäckt ryggen eller nåt liknande.


image44
Lavendel och Funkian Hosta Halcyon
Bild från
www.blomsterlandet.se

Glader!

2008-05-19 @ 13:20:33

Julius blir 4 månader den 29 maj och då har jag bestämt mig för att han ska få börja med lite smakportioner. Ska bli spännande att se hur han reagerar. Vilgot skrek när han inte fick mer potatispure, han älskade det. Tänk om Julius gör tvärtom? Han blev i alla fall överlycklig när han fick provsitta i sin barnstol, hoppas att det är ett gott tecken.


image41
Julius snart 4 månader

Barnrumstapet

2008-05-18 @ 19:33:16

Hittills har jag inte fallit för trenden att ha en fondvägg i nåt av rummen i vårt hus. Men nu, när jag håller på att fundera ut hur det ska vara i Julius rum så tror jag att det kommer att bli en fondvägg trots allt. Tidigare har vi pratat om att bara tapetsera vitt, för det blir så enkelt att leka till det med textilier då. Jag tycker ju att tyger är något av det roligaste som finns och byter gärna gardiner och andra textilier flera gånger per år. De enda gardiner som jag totalt förälskat mig i och som faktiskt har hängt med i tre år nu är de jag har i köket. Det är två låtsas-hissgardiner som är uppsydda i Mairos tyg "blomma", det turkosa. Superfina är dom!

Nu har jag nog bestämt mig för att det ska få bli en orange fondvägg, antingen målar vi eller så tapetserar vi med nån rolig tapet. Har kikat lite på nätet och fallit för en serie hos Sandberg Tyg & Tapet som heter "Kaspar och Saga". Nu läste jag även på deras hemsida (
www.sandbergtapeter.com) att de släpper en ny barnkollektion den 15 juni så jag är lagom spänd på att se vad den består av. Så här ser i alla fall tapeten ut, hoppas bara att den finns i orange också....

image40
Bild: www.sandbergtapeter.com

Galen?

2008-05-16 @ 15:01:59
Ett litet instick bara....Satt och såg på "Inför Eurovision Song Contest". Det turkiska bidraget heter något så lämpligt som "Deli". Vad det betyder? Jo, ungefär "galen, tokig". Nu är det ju inte det jag menar med namnet på min blogg utan det är en sammanskrivning av "david" och "elisabeth". Betydelsen på turkiska hade jag ingen aning om förrän idag, men den är kanske också passande, åtminstone vissa dagar... 

Så var dopet avklarat!

2008-05-16 @ 12:17:23
Dopet gick väldigt bra. Julius var alldeles lugn och glad hela tiden. Inga tårar alls. Men det klart, han hade nyss sovit och ätit, så han hade inget att klaga över. Fast han är faktiskt för det mesta en glad kille så jag hade nog inget att oroa mig för egentligen.


image38


Vilgot höll sig till att leka i bänkarna i bönhuset, han och kusin Einar hade myror i brallorna. Efter dopet hade vi dopfika i dagisets lokaler. Där lekte kusinerna vidare, de hade nästan inte tid att fika.

image39


Julius - en stor kille!

2008-05-06 @ 09:12:24
Igår var vi och mätte/vägde/vaccinerade Julius. Han är nu 3 månader, eller 3 månader o 1 vecka för att vara exakt. Vågen visade 6970g och han är nu 65,5cm lång. Vår 3 månaders kille är lika stor som en 5 månaders bebis. Julius är ändå mindre än vad Vilgot var när han var 3 mån. Han var 67 cm och vägde 7500g. Så lille-bus ligger i lä.

På söndag är det dags för dop, så denna vecka kommer  mest att bestå av bakning. Som tur var ska vädret inte vara lika bra som förra veckan, så jag kan vara inne utan att ha dåligt samvete.

Åter till familjen!