fy fasen...

2009-10-31 @ 20:29:45
-f13fcbb182218f4f3b3b3ba6bb51480.png

Kolla varifrån!

fy fasen vad god mat vi har ätit ikväll. Njuter en stund till med en drink.


Barngympa

2009-10-28 @ 13:05:45
Igår var det dags för Julius första barngympa i skolan. Hihi vad rolig han såg ut när han kom in i gympasalen. Han tokskrattade direkt han kom innanför dörren. Sen gick han med sin "smygarstil" några steg, skrattade ännu mer och satte sig pladask på rumpan och bara iakttog vad alla andra gjorde. Efter ungefär 2 minuter satt han inte längre ner utan sprang runt med de andra barnen. Det vara bara så kul, som en kalv på grönbete!

Till helgen blir det shopping i Tornio, vinterkläder till barnen, ska även försöka hitta gympaskor till Vilgot och Julius. Vilgot har krav på hur hans skor ska se ut, svart-röda blinkskor ska det vara. Ni vet, såna som blinkar under sulan när man stampar med dem. Julius har ingen talan än, han får det mamma bestämmer. Dessa fina blinkande skor med Stinky på hittade jag på Kotteshoppen. De finns bara i Julius storlek så det är nog bäst att jag väntar med att beställa dem. Om jag köper dem och sedan inte hittar några till Vilgot så lär det blir livat, men fina är de i alla fall!

Bild lånad från www.kotteshoppen.se


Julgrejor på IKEA

2009-10-20 @ 20:17:11
Tjihoo, Ikea har börjat lägga in julprodukter på sin hemsida. Än så länge inte så mycket, men det kommer säkert mer i dagarna. Nästa helg åker sambon och jag till Happis för att mysa. Vi ska åka över till Finland och shoppa lite vinterkläder till barnen och förhoppningsvis även till oss själva. Kanske (läs givetvis) gör vi en visit på Ikea också.


Kollage med bilder från IKEA


Om namnsdagar...

2009-10-19 @ 13:32:25

Har precis suttit och bläddrat i min almanacka och försökt hitta rätt på barnens namnsdagar. Julius har sin namnsdag den 16 februari. Vilgot finns så klart inte med,  förr fanns det med, tror det var någon gång i slutet av mars. När vi namngav honom gav vi honom ett lite vanligare andra namn, Alexander, så vi firar honom den 12 december i stället.

Visst är det dumt att de plockar bort vissa namn ur kalendern? Ibland flyttar de bara namnen. Förr hade tillexempel Uno namnsdag på min födelsedag, men nu är det Sverker. Vem är det som får bestämma sånt egentligen, är det SCB som styr?

En annan rolig grej jag såg när jag kikade igenom almanackan var att det just den 12 december står inskrivet att det är dags att beställa en ny almanacka. Jag har en sån där som jag plockat ihop själv från
Personlig Almanacka. Superpraktiskt sätt att få det upplägg som man är i behov av. Sedan är det så många fina illustrationer på vissa dagar, till exempel fettisdag när det är en superfin semla. Den har även inskrivit lite annorlunda, viktiga datum, bland annat när man måste byta till vinterdäck, när det är sista dag för ansökan till högskola/universitet, Eurovision Song Contest Final. Nu när jag klickade in på deras hemsida så jag att de kommit med en ny funktion, man kan numera skriva in födelsedagar som man absolut måste komma ihåg. Dessutom har de kommit med en ny design från ISA, ni vet, hon med de härliga tavlorna. Ska skynda mig att plocka ihop en ny!





Bild lånad från Personlig Almanacka


Favorit från Lego

2009-10-15 @ 21:19:25
Fick mail om denna nyhet från Lego, en adventskalender, eller faktiskt så finns den i två olika teman, pirat och city. Tydligen fanns det liknande förra året och då blev det en dunderhit, sålde slut på nolltid. Min favorit av adventskalender när jag var liten var tuggummi-kalendern. Den slutade de med så då fick tvåan, chokladkalendern, bli en favorit istället. Ska försöka hitta en av legovarianterna hos vår lokala leksaksaffär, på så vis får Vilgot en rolig och nyttig kalender. Vad jag ska hitta på åt Julius har jag ingen aning om, får väl pyssla ihop nåt eget som är mer lämpligt till en lill-kille.



Bilder lånade från
LEGO


En gluffsardag!

2009-10-15 @ 20:11:21
Idag har jag säkert tryckt i mig 4000 kalorier. Det började med att en jobbarkompis tagit med sig äppelkaka och marsansås till nio-fikat imorse. Mycket smarrigt! Till lunch blev det sedan kinamat.... och en timme efter lunch kommer en annan jobbarkompis med glasstårta à la Anthon Berg. Den glasstårtan vill jag förövrigt rekommendera att alla provar, den är såååå god. Allt detta gluffsande har lett till att jag nu är mega sugen på att gå ner i köket och hämta en skål med chips. DAMN IT!




Bild lånad från Siaglass


Längtar till jul

2009-10-14 @ 15:54:04
Nu har jag börjat längta till jul på allvar, även fast solen skiner och snön försvunnit. Det gör det ju heller inte bättre när man kikar in på Cult's hemsida och frestas av dessa bilder.


Bilder Cult Design


Mer IKEA nyheter, fast till barnen denna gång.

2009-10-12 @ 13:41:17
Här kommer lite nyheter från barnens IKEA. Den orangea bordslampan är bara för härlig, snacka om nostalgi-tripp!



Kollage med bilder från IKEA


IKEA nyheter till mig (?)

2009-10-12 @ 13:35:20
Det har kommit en hel del nyheter hos IKEA nu. Snart är det även dags för jul grejor, men inget jag sett skymten av ännu. Dessa nyheter skulle jag kunna tänka mig.



Kollage med bilder från IKEA


Tillägg nummer ett

2009-10-09 @ 14:49:50
Har redan hunnit komma på ett tillägg till årets önskelista. Jag har på senare tid hunnit samla på mig en hel del muffinsformar, kakutstickare, chokladgjutningsformar och annat smått och gott som hör till bakning. Därför efterlyser jag nu en fin (ganska stor) burk att förvara allt detta i. Det kan vara ett set med flera olika burkar, eller en enda jumbostor. Räkna med att detta inte är första tillägget som kommer att göras på min önskelista...


Bilder från
IKEA, House Doctor och Panduro Hobby. De små, mönstrade burkarna uppe i högra hörnet har jag redan sen förrut, de är verkligen superfina.


Så var det dags för årets....

2009-10-09 @ 11:59:11
...önskelista. Och denna gången fyller hon jämnt, jajks! Som ni kanske sett tidigare på bloggen så finns en nedräkning i högerspalten, och ja, den räknar ner till min födelsedag, inget annat. Från och med idag är det köpstopp för mig, och detta köpstopp borde enligt många av mina nära och kära råda ända till nästa år någon gång. Men si det kan jag inte lova, men fram till min födelsedag kan jag nog låta bli att shoppa (till mig själv). Däremot har jag en helg framöver som jag måste bryta köpstoppet och det är Allhelgona helgen, då åker vi till Finland för att mysa och handla vinterkläder (bra kombo). Här kommer i alla fall önskelistan:

ÖNSKELISTA 2009


Lampan "Alice", finns hos Ljusexperten



Bild lånad från
www.globen.net



Bidrag till nytt köksbord


Bild lånad från Mio



Alla möjliga sorters SPA-behandlingar, gärna hos Anneli Warg



Kollage med bilder lånade från AquaSpa



Ni vet ju säkert alla vid det här laget att jag älskar allt vad inredning heter så ett presentkort hos till exempel Hemtrevnad, MIO, Indiska eller Önska passar utmärkt. Sen gillar jag kramar mest i världen och tar gladeligt emot gratulationer på sådant vis.

Halloween

2009-10-07 @ 13:08:44
Nu kryper det allt närmare Halloween. Jag bara tok-älskar denna mysiga högtid, kan kanske ha att göra med att man får dela ut godis till roligt utklädda barn. Om jag någonsin kommer att ha en halloween fest så kommer jag definitivt att hämta inspiration från Martha Stewart, det finns hur mycket finurligt som helst på hennes hemsida. Man kan bland annat ladda ner en hel del mallar till olika etiketter och inbjudningskort, vilket alltid är användbart.




Bilder lånade från www.marthastewart.com, spana in den avancerade pumpan


Snö!

2009-10-05 @ 20:09:44
Igår kom så första snön för säsongen. Det är himla tidigt, men å andra sidan brukar den inte ligga kvar när den kommer så här tidigt. Genast börjar det snackas om skoter här hemma, V sa igår att -"Mamma, jag har längtat efter snön". Och D är inte sen på att hänga på samtalet och peppa honom till att längta ännu mer till skotersäsongen börjar.

I fjol köpte vi en ny skoter, en familjevänlig pärla. Eller som vissa skulle uttrycka sig, en fläkt-moped. Nåväl, racea kan vi göra sen och ungarna nöjer sig med när det går lagom fort. V vågar inte åka med mig, tycker att jag gasar lite för mycket. Förra året blev det mycket skoterkörning, det var så kopiöst mycket snö...eller vad tycker ni?



Vilgots älskling! (bild tagen i april)


Vedkorg vända sjuhundrasjuttielva!

2009-10-05 @ 18:57:22
Okej, kan man vara mer besatt i att hitta den rätta vedkorgen??? Skrev ju tidigare att jag skulle nöja mig med den svarta flätade vedkorgen från EM. Men efter några påfyllningar av ved, mycket spill och missfärgningar på vår annars vita tapet så gav jag upp. Efter jobbet blev det en vända på EM igen och där inhandlades in sk bildäckskorg. Denna kommer minsann inte att läcka en massa flisor och spån. Och förhoppningsvis kommer den heller inte att göra svarta märken på väggen. Nu j**lar ska det väl ändå bli rätt?!




Bild lånad från EM


Simply Lavender

2009-10-03 @ 21:15:03
Förra helgen hade jag ljusparty, Ida kom hem till mig och presenterade lite nya och gamla Partylite produkter för ett gäng shoppingsugna damer. Efter shoppingen blev det fika, hade bakat äppelkaka och gjort vaniljgrädde.

Partylite fyllde i september 6 år (i Sverige) och de firade de med en hel del pangerbjudanden. Bland annat hade det laddat upp med riktigt prisvärda ljuspaket. Köpte ljuspaket i både doften mullbär och doften vita snöbär. En höstnyhet var serien Simply Lavender och jag kunde bara inte motstå denna underbara ljusburk.



Bild lånad från Partylite


Godsak eller?

2009-10-01 @ 20:05:55
Det skulle nog vara kul att jobba med att ta fram nya chips-smaker. Tänk att få pussla ihop alla möjliga smaker efter eget önskemål.... vad kul! Igår på radion när jag för sjuhundraelfte gången hörde fredagsmyslåten blev jag också varse om en nyhet från OLW - SourCream & Bearnaise. Höll på att kräkas när jag satt där framför ratten, det kan ju bara inte vara gott. Eller? Var till och med tvungen att gå in på deras hemsida för att se att jag inte hört fel på reklamjingeln, men nä, det är sant. Nu har det tydligen även kommit något som heter Fredagsmix, och det tror jag hellre på. När jag och brudarna umgicks mycket för en si så där evighet sen så blandade vi alltid ihop chips, popcorn och ostkrokar i en stor bunke och vräkte i oss. Det var tider det!




Bilder lånade från OLW


En överraskning i vardagstristessen...

2009-10-01 @ 13:44:45
Igår snäppte jag in på Coop efter jobbet för att jag var tvungen att fylla på med blöjor hemma. I entrén hejdade jag mig och kom på att jag skulle nog snäppa in på Sense först för att se om även de kanske lagerför Björk & Berries. Jag blev glatt överraskad när jag snubblade in genom porten, där fanns så otroligt mycket roliga spa och beauty artiklar. De hade hela Björk & Berries sortiment, samt att de väntar in nyheter. Jag plöjde mig igenom alla dofter och valde ut bodylotion och badsalt i doften "Birch Apple", mumma! Väl vid kassan hittade jag ett supergulligt läppbalsam från Rose&Co.... sedan blev det att hast köpa blöjor och skynda hem till en hungrig familj.




Bilder lånade från Björk & Berries samt Rose&Co.


En sån knöl!

2009-10-01 @ 11:24:25
Förra helgen bjöd på traditionsenlig potatisplockning, nåja, NÄSTAN traditionsenlig. I normala fall inträffar detta ALLTID den tredje helgen i september, men på grund av manfallet (några var visst på Rhodos) flyttades årets event. Vi hade förträffligt plockar-väder, lagom varmt och mulet men inte regn. Bäst med denna tradition tycker jag personligen är fikapausen!

På aftonen blev det sedan till att imundiga den traditionsenliga surströmmingen samt den traditionsenliga vinbärsdrömtårtan till efterrätt. Tårtan hann aldrig förevigas, den slank ner i sötsugna magar innan kameran hann fram.



Foton: Privata


Nytt hos Polarn & Pyret

2009-10-01 @ 11:14:01
Den 28 Oktober släpps en unik nyfödd-kollektion hos Polarn & Pyret. Det är designern Gunilla Axén, randens urmoder, som skapat dessa produkter. Jaha, och jag som är utan bebis att klä på...suck. Kanske ska skaffa en bara för att få shoppa bebis-grejer?....fast å andra sidan när jag tänker efter så är jag inte SÅ sugen. Finns ju andra i min omgivning som kanske planerar att "gravidisera" sig snart?!



Bild: Polarn & Pyret