Mer semesterpyssel. Detta ska bli ännu en ...

2010-07-18 @ 13:11:18

foto062 (MMS)

Mer semesterpyssel. Detta ska bli ännu en elefant.


Sitter i husvagnen på Byske havsbad. Vänta...

2010-07-17 @ 20:24:59

Sitter i husvagnen på Byske havsbad. Väntar på att julius och så småningom även Vilgot ska somna så vi får gå över till min brors förtält och snacka skit :)


Sommarpyssel

2010-07-14 @ 21:09:31
Förra veckan tog vi oss i kragen och gjorde något som vi pratat om länge  - Betonggjutning. Jag plockade diverse blad i trädgården; rabarber, vinbär, praktbetonika och daggkåpa. Vi hoppades att något av de fyra skulle bli bra, men till vår förvåning blev alla bladen superfina. Men jag tror att jag misstog mig om storleken på rabarberbladet, för det blev ett jätteblad, typ 50 cm, men fint blev det. För er som undrar hur man gör så finns det en bra beskrivning hos Finja betong, under rubriken Tips och Idéer.



Foto: Privat


Magbekymmer

2010-07-11 @ 19:54:00

Upptäckte precis att det är en hel vecka sen jag uppdaterade sist. Alldeles för länge! Men jag får skylla på att det är semester och vi har haft fullt upp med semesterakvititer som till exempel bad, utflykter och festival-besök. Det senaste har dessutom (i kombination med stress) triggat min mage till uppror. Jag har åkt på något som väldigt mycket liknar magkatarr. Försöker hålla mig till att äta hälsofil och annan försiktig mat, sedan äter jag "inside" piller (receptfritt), de ska hjälpa mot för hög syrahalt i magen. Idag när sambon läste på förpackningen fick vi också förklaringen till varför jag är så extremt trött, vill bara sova så fort jag lägger mig ner. En av bieffekterna är just trötthet. Duh!

Det som är en aning jobbigt är att jag inte får dricka kaffe, och jag är bara så himla sugen på att ta en kopp. Testade igår morse, men resultatet blev bara en brännande ond mage. Sen skulle jag gärna åka och köpa en stor säck godis och trycka i mig, men det är också förbjudet. USCH vad tråkigt! Men vi har i alla fall tur med vädret, för det är helt makalöst underbart!!!


Årets första dopp

2010-07-04 @ 21:11:30

...för barnens del, jag avstod trots värmen. Vi åkte till badstranden redan tidigt på morgonen för att hinna vara där ett tag innan lunch. Riktigt härligt var det. En liten tråkig grej har dock hänt på vår underbara lilla sommarglänta. Den har invaderats av gäss och de har skitit ner hela stranden. Eftersom jag hade hink och spade med mig kunde jag skopa upp det mesta så barnen skulle kunna leka i sanden i alla fall. Föreningen som har hand om stranden har hängt ut rep precis i vattenkanten så att gässen inte ska kunna stiga i land. Nu hoppas jag verkligen att de låter bli vår oas annars kan det hända att jag åberopar skyddsjakt!



Bilder: privata. Det här är ungefär den bästa bild jag någonsin lyckats ta av Vilgot, han är inte direkt den som smilar upp sig för kameran, han grimaserar mest, men idag var han väldigt medgörlig. Julius är aldrig still så där dröjer det nog ett tag till innan korten blir som man vill.


Utomhus!

2010-07-02 @ 13:16:34
Äntligen kan vi vara utomhus igen. Julius har inte haft feber på över ett dygn nu så jag har släppt ut honom på "grönbete" idag. Det känns mycket roligare med fint väder när man får vara ute och njuta av det. Igår var jag ute och försökte röja upp i våra rosenhallon, det blir betydligt mycket finare när man ansar ur dem en aning. Jag var tyvärr inte ensam ute utan fick glatt umgås med ungefär en miljon mygg. Därav att utevistelsen inte blev så långvarig. Ska försöka mig på en omgång ikväll också, men nu ska vi pallra oss iväg till lek-kompisar i grannbyn.




Bild: Privat. Julius med favoritbilen. I bakgrunden syns våra schersminer, de är fyllda av blomknoppar och det kommer bli superfint när de slår ut. På vår entré som ligger inklämd mellan, kommer det att dofta gott.