Gott nytt år!

2010-12-31 @ 14:34:28
Sitter precis och funderar över hur fort tiden går. Redan Nyårsafton. Känner mig översprungen. Men jag deppar inte för det, det är bara förundransvärt.

I afton skulle vi egentligen ha firat tillsammans med min bror och hans familj samt en till familj, men då Vilgot blev riktigt dålig i magen igår har vi beslutat oss för att fira själva här hemma. Skulle det vara magsjuka så är det bättre att ha tagit det säkra före det osäkra.

Detta innebär också att jag snabbt har fått påta ihop en nyårsmeny av lite man tager vad man haver karaktär. Så här ser den ut:

Förrätt: Mini WB-pajer med kräftstjärts- & romtopping

Varmrätt: Grillade kycklingfiléer med rotsaker & Mangochutney

Efterrätt: Saffranspanacotta

Känns som att det kan bli en riktigt lyckad final på året ändå.

Gott Nytt År!

Bästa julklappen - till hela familjen??

2010-12-27 @ 22:25:28
I år tror jag att bästa julklappen blev en old-timer - ett hockeyspel. Vilgot fick det av sin farmor och farfar och näst efter Star Wars-boken som han läser varje kväll är det nog det han tycker är roligaste julklappen. Tro mig, det är svårt att konkurrera med Star Wars.

Igår kväll blev jag inbjuden till match mot David och fick blodad tand direkt. Speljävulen kom genast fram och det blev en rafflande dramatik i vardagsrummet. Puckarna flög hit och dit. Riktigt kul. Däremot fick jag se mig besegrad på slutklämmen, men jag tror att jag bjöd på hyffsat motstånd, trots ungefär 20 års ringrost.

Bästa lagen är förresten uppställda på plan, Detroit Redwings vs. Toronto Maple Leafs, och som föredetta Michigan utbytesstudent ger det förstås extra plus i kanten.


Bild: spelexperten.com


God Jul!

2010-12-24 @ 10:01:54

Nu råder full julaktivitet här i huset. Tomten var här i natt och lämnade paket lite här och var. Barnen leker och är nöjda, vilket får mig att tänka att de egentligen inte behöver alla de andra sjuhundraelva paketen som väntar senare idag. I år har vi själva inte gått över styr med mängden klappar, men det återstår att se vad övriga släkten har kokat ihop.

Igår kväll hade vi traditionsenlig lilla julafton med glöggmys, kul att träffa alla igen! Vilgot blev överlycklig, i hans paket låg ett Starwars pen-set, helt lyckat.

Idag åker vi till min mormor och firar, vi blir rekord många i år och det ska bli spännande att se om vi lyckas klämma ihop oss. På kvällen kommer vi att vara hos mina föräldrar och äta middag och sen får vi se om tomten kommer även dit. Själv längtar jag inte lika mycket efter julklappar som jag längtar efter mat, för det är vad jag tycker är det bästa med julen! God Jul!


Confessions

2010-12-08 @ 20:51:26

Okej, jag erkänner, har alldeles för mycket att göra just nu för att hinna med att blogga. Men vi mår alla bra, har inte försvunnit från jorden, vi har bara mycket att stå i. Håller tummarna för att vi inte ska åka på vattkoppor över jul, det florerar runt omkring oss...huvva, fast det klart, det är aldrig rätt tid för vattkoppor, så låt det komma!

D och jag har dessutom fastnat för Prison Break, vi ser ungefär fyra avsnitt varje kväll. Spännande! Vi är sådana som aldrig kan följa en serie, för vi missar alltid något avsnitt. Samt att vi aldrig har det där tålamodet att vänta en vecka på nästa avsnitt. Nä, speed-seeing är vår grej!

Ett annat erkännande, han är ju riktigt snygg den där Wentworth Miller som spelar Michael Scofield. Fast det klart, det sägs ju att han är gay.... så jag stannar väl hos David ;).