Idag är det min dag....

2009-05-31 @ 20:50:15
...och även många andra mammors dag. Morgonen började med att jag slapp hjälpa till med frukosten, den var redan klar när jag kom ner. Behövde heller inte stöka bort. Detta händer ungefär 1-3 gånger per år så det kändes helt underbart och jag njöt av varje sekund. Klockan nio cyklade vi till mina föräldrar där vi åt brunch. Väl där passade Julius på att ta sig ett ofrivilligt dopp (med huvudet före) i deras fontän-tunna. Stackarn blev först aningen rädd men direkt han torkat tårarna var han åter och plaskade vid fontänen igen. Tråkigt nog har han fortfarande ögoninflammation så jag kommer att vara hemma även början på denna vecka.

Det har varit en riktig sommardag idag, däremot har det varit på tok för varmt. När termometern visade 31.7° kändes det som att någon drev med oss, kan det verkligen vara så varmt här? Förra sommaren hade vi aldrig så varmt, fast det var ju å andra sidan den kallaste sommaren på mycket länge. Tror att Vilgot har käkat tre glassar idag. En gång gick han till och med in för att han tyckte att han svettades för mycket. David har stått ute och målat garaget, dock i skuggan. Det blir riktigt fint när de förgrundade brädorna blir lika röda som huset. Tänk att jag har en sån händig karl som byggt hela vårt garage, från scratch, i stort sett helt själv! Jag gjorde ett riktigt kap när jag la beslag på honom.....

Själv har jag tagit det rätt lugnt, suttit på en filt i skuggan, hängt lite tvätt, busat med barnen, vattnat blommor och annat sommargöra. Är rätt trött efter den gångna veckans barnsjukdomar, det har inte blivit så mycket regelbunden sömn på nätterna. Sen sitter jag i och för sig uppe på kvällarna och läser böcker och virkar om vart annat, så jag får väl skylla mig själv när jag lägger mig för sent.

Fick en riktigt bra morsdagspresent av grabbarna. En ny sekatör! Det är en Gardena som man kan reglera gapet efter hur stor hand man har. Den känns riktigt härlig. Längtar till jag får ut och härja med den i trädgården. Se upp alla gamla, halvdöda växter, här kommer jag!




Bild från
www.gardena.se

Mera tårar

2009-05-28 @ 07:44:35

Igår hann Julius vara på dagis i en och en halv timme, sen konstaterade de att även han hade ögoninflammation. Nu blir jag hemma torsdag och fredag med Julius för att tvätta ögon och leka lekar. Barn är oförskämt pigga när de är sjuka! Hoppas bara att blåsten och molnen ger med sig och snart övergår till solen som de utlovat.

När Julius sover efter lunch ska jag försöka hinna gräva lite i rabatterna, har köpt lite nya perenner. Men allt beror på hur det går  med rutinerna idag. Vi får helt enkelt se vad dagen har att erbjuda. Blir det dåligt väder kanske jag fortsätter veckans bloggbombning. Ha det!


Sommar ute för barnen

2009-05-26 @ 09:24:51
Jag vet, jag bloggbombar just nu. Passar på medan jag har tid. Igår eftermiddag åkte vi in till stan och handlade. Sprang in på Rusta och köpte denna utemöbel till barnen. Emmy gjorde ett inlägg om detta tidigare och jag tyckte det var så fint. Till helgen ska jag och Vilgot plantera lite i pallkragarna. Brukar mest plantera sådant som han vill ha. Morötter, sockerärtor, ringblommor och i år blir det nog även smultron.





Bilder från Rusta, Weibulls och Blomsterlandet.

Ögoninflammation

2009-05-26 @ 09:18:10

Sedan i lördags har Vilgot haft ögoninflammation. Det har däremot lugnat sig och slutat vara, men vi är ändå hemma från dagis/jobb de här första dagarna denna vecka. Min mamma hade hemma några ögondroppar som jag varmt kan rekommendera. Det är en form av engångspipett, ser ut ungefär som en pipett med näsdroppar, fast större. Dessa har verkligen hjälpt, började skölja direkt i lördags och svullnaden/rodnaden i ögat minskade nästan på en gång. Förra gången han hade ögoninflammation var det jättesvårt att få honom att inte gnugga, hans ögon såg ut som golfbollar. Nu är han visserligen äldre, men han har varit jätteduktig och inte gnuggat så värst mycket samt efter lite om och men tagit ögondropparna. Han har varit en super-kille.


En räddare i nöden. Bild från
Apoteket.

Ny tavla

2009-05-25 @ 21:05:58

Det lilla pysslet som jag nämnde i gårdagens inlägg är en tavla. Jag tyckte så mycket om ett av Indiskas sommarporslin att jag kände att det mönstret kunde bli en fin tavla till vårt vardagsrum. Jag höll verkligen tummarna igår när jag gick dit, hoppas hoppas att det finns som mer än bara porslin.... och ja, det fanns som duk och som en tablett. Köpte tabletten och ramade in i en Ribba-ram från IKEA. Ska sätta två små ramar bredvid, har bara inte fixat klart med motivet i dem än.





Suddig bild, men den fyller sitt syfte...

Sommarshopping med barnen

2009-05-24 @ 20:47:57
I fredags tog jag med mig barnen för att köpa shorts till dem. Hade även ett ärende till mig själv, har pysslat lite mer, fast bara lite, visar det pysslet i ett senare inlägg. Håller i övrigt på att virka för fullt, en liten grabb ska få en efterlängtad present. Håller er lite på halster även där...

Julius får inte direkt välja kläder själv utan det är mer jag som styr. Vad gäller kläder till storebror har jag inte så mycket att säga till om. Han är dessutom en "enkelriktad" grabb vad gäller färgval. Så länge det är svart/grått/vitt/rött, alltså racing färger, så är det okej. Julius fick linne och shorts från Lindex sommarkollektion, han behöver inte så mycket nytt, stackarn får för det mesta ärva kläder. Vilgot valde ett set med linne och shorts med Blixten McQueen tryck (Lindex, bild fanns ej att uppbringa) samt ett set med T-shirt och shorts i lite skate-stuk (KappAhl). Sen fastnade han för en T-shirt med Bamse tryck som faktiskt var rätt fin (även där fattas bild, dumma Lindex :-)).




Collage med bilder från KappAhl och Lindex


Det är helt sjukt hur mycket kläder det finns till barnen, själv hittar jag sällan något. Kanske måste man leta för att finna, jag hamnar mest på barnavdelningen, behöver nog karta och kompass till "vuxen"  avdelningen...

För fikat i bersån...

2009-05-20 @ 21:27:29
Mera sommar! Kunde inte låta bli att kika in på Lagerhaus för att ta en titt på deras sommarutbud. Så här i efterhand vet jag att jag borde ha låtit bli.... hittade massor med "fika-i-bersån" grejor.


Eget collage med bilder från www.lagerhaus.se

Härliga sommar!

2009-05-19 @ 22:04:15
Har nästan nyss kommit in från att ha varit ute och rensat gammalt skräp som legat kvar i rabatterna från i höstas. Egentligen borde jag verkligen avsky allt trädgårdsjobb eftersom jag är livrädd för spindlar och småkryp (till och med maskar är äckliga). Jag tror dock att jag är på tok för tjurig för att låta något sådant löjligt hindra mig från att fixa ute. För jag tycker i själva verket att jag är urlöjlig som känner mig svimfärdig så fort jag ser ett småkryp. Men fobier är väl till för att tuktas?

Innan jag gick in ställde jag i ordning möblerna på balkongen, men än så länge har jag inte satt ut några blommor. Funderar på att sätta ut en massa rosa pelargoner denna sommar. Tycker de är så fina och dessutom har jag ett par terrakotta krukor som fått sån där härlig grön patina (tillväxt....). Det skulle bli så fint. Var in på
blomsterlandet och kikade lite och det finns en uppsjö av pelargoner.....




Bilder från www.blomsterlandet.se

Tycker att de vita med rosa stänk i var jätteläckra. Däremot tänker jag inte bestämma mig innan jag besöker butiken eftersom då lär just den sort jag vill ha inte finnas.

Åter till balkongen. Den fina knallrosa mattan jag hade där förra året har blekts jättemycket så nu är den ljuslila på ena sidan. Som tur är är den vändbar så årets version av balkongen blir aningen mindre rosa. Så här såg den ut förra året...



Balkongen 2008. Återkommer med årets version så fort jag shoppat blommor...

I helgen blir det lite mer trädgårdsarbete. Ska försöka hinna med att rensa lite till och även gödsla. Nu ska jag krypa ner i sängen och fortsätta läsa "Flickan som lekte med elden", en bok som jag låtit ligga oläst alldeles för länge. God Natt!

Ny vinddress till Julius.

2009-05-12 @ 20:58:51
När vi var ute och lekte i söndags gick Julius vindjacka sönder. Eller inte själva jackan utan dragkedjan. Och det vet vi ju alla hur dyrt och framförallt pillrigt det kan vara att byta en dragkedja på en jacka... så jag blev helt enkelt tvungen att köpa en ny till honom. Åkte in till stan på lunchen igår och snabbshoppade. Hittade ett fint set från Lindberg, många butiker hade redan slutsålt de flesta jackor därav att det fick bli ett set med byxa och jacka istället.




Bild: Skärmdump från Lindberg. Givetvis fick han setet i brunt/blått/svart, vad annars...


Otroligt egentligen vad mycket man hinner med på en en-timmes-lunch, jag hittade till och med en vårig och fräsch jacka på VeroModa till mig själv (sorry ingen bild än, men det kommer kanske senare). Kände mig så himla dyster i min gamla bruna jacka och därför blev jag riktigt nöjd över att hitta en i min favvo-ljusgrågröna färg. Hann också med att kasta i mig en tonfiskmacka på Subway. Har konstaterat att om Subway skulle ligga vid Coop (som det gör i Piteå) skulle mina luncher vara riktigt enformiga. Jag älskar deras mackor coh Coop ligger bara en stenkast från mitt jobb. Kan mack-beroendet vara en last som hängt med från tiden i USA, månne?

Ätit själv!

2009-05-10 @ 17:41:21
Idag har Julius överraskat oss med att äta upp hela sin portion köttbullar och potatis alldeles själv. Han har till och med använt sked hela tiden, inte fingrarna. Tyvärr tog jag ingen bild, men här kommer en härlig bild från i Påsk när han åt en "chocolate-chip cookie" själv... Enjoy!



Händerna hade vi tyvärr hunnit torka av innan bilden togs...

Utmaning

2009-05-07 @ 12:23:05
För ett tag sen fick jag en utmaning av Ida, nu tänkte jag anta den...

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v
6. Utmana ett par personer.
______________________________________________________

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
Haha... Tack så mycket!

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Möt våren på Åhlens Skellefteå! (försöker alltid få mina kompisar att flytta hem igen...)

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Tanken är att vi ska vara inflyttade i aug. (okej... bra kommentar)

4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende?
Snart klart för gjutning! (shit vad rädd fienden skulle bli....)

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
Här kommer den berömda! (hmmm...undrar just vad jag syftar på i detta fall.)

6. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?
Jo, såg att den var flyttad en vecka, till den 3-4 juli. (han kanske vill komma på stadsfesten?!)

7. Vad vill du höra mest av allt?
Hej, hur är allt med dig?

Blev en ganska rolig utmaning ändå, trodde att jag bara hade tråkiga sms i min telefon.
Jag utmanar....

Josse och Johanna