Shopping i Luleå

2009-08-30 @ 08:03:17
Lördag om två veckor ska jag och Johanna åka till Luleå och shoppa, håller på att längta halft ihjäl mig. I Luleå har de Lagerhaus, det kan nog hända att jag kommer att shoppa lite där, eller mycket, vi får se vilket det blir. Har spanat in lite på deras hemsida och hittat lite grejer. En hel del till barnen, men även till mig...nähä?!




Till barnen


Till mig
Bilder: Skärmdumpar från
Lagerhaus


Mega-fin tävling hos There is no place like home

2009-08-29 @ 21:17:41

Är med och tävlar om jättefina kort och underlägg från ISAK hos There is no place like home. Hos bloggerskan Erica kan man dessutom hitta massor med fina, hemsydda prylar, bland annat vimplar som jag pratade om i ett tidigare inlägg. Var med och tävla ni med!




Bild: lånad från There is no place like home


Köket

2009-08-29 @ 20:31:57
Tänker tjata lite till om köket. Innan vi skaffar ett nytt köksbord ska vi testa att leva med det vi har idag, man kan ju gömma det under en duk. Idag testade jag lite olika varianter och kom fram till att vaxduken som jag köpte på Åhlens förra året gör sig rätt bra mot stolarna. Bytte även ljus i changelyktan och manchetterna gjorde sig faktiskt ännu bättre mot de lila ljusen än de gröna jag hade tidigare. Fast det klar, jag älskar ju lila så jag skulle nog vilja säga att lila alltid är finast. Däremot har jag en sambo som fullkomligt hatar den färgen, han har tillåtit att jag inrett vårt sovrum i lila, men i de andra rummen har jag lila-förbud.

Det har nu visat sig att min förtidiga-trettio-årspresent (stolarna) har lett till en massa följdkostnader. Förrutom ett nytt köksbord vill vi nu också lägga in nytt golv och byta ut kylen och frysen (de är från 1989). Därmed har jag strykit allt på min önskelista och ersatt det med endast en punkt...PENGAR!



Bild: Kollage av egna bilder


Flickan som lekte med elden

2009-08-27 @ 21:19:25

I tisdags såg vi Stieg Larssons Män som hatar kvinnor, jo, vi har väntat så här länge med att se den. Jag har läst alla böckerna så för mig var det inte en lika stor aha-upplevelse som för sambon. Filmen var däremot rysligt bra, nu vill jag bara se Flickan som lekte med elden. Den 18e september är datumet man ska markera i almanackan, för då har filmen premiär. Jag har redan kikat på trailern och filmen verkar bli en succé.




Bilder: Skärmdumpar från Expressen.se

Nya köksstolar....nytt köksbord?

2009-08-26 @ 20:56:43
Så är de nya köksstolarna på plats och verkligen jättefint. Det tragiska är att nu ser vi hur extremt fult vårt köksbord är. Stolköpet har gjort att vi nu känner att vi måste köpa nytt matbord. Sedan får det bli filtduk med vaxduk över för att skydda det från hårdhänta barn. Det lutar åt "Donsö" på mio, ett vanligt, rakt bord i oljad ek. Då skulle stilen i vårt kök vara ungefär enligt detta kollage.




Eget kollage med bilder från Mio, EM, Mairo, Stolab och Bagaren & Kocken.

Vimplar

2009-08-25 @ 13:57:26
I helgen färdigställde jag vimplarna som jag började med i somras. Jag har letat efter bokstäver i filt hos diverse hobbymaterials-försäljare, men det verkar som att det inte finns. Jag fick klippa till egna istället och det blev också bra. Valde att sy alla vimplarna i ett och samma tyg, tyckte att det passade bäst så till Julius rum. Om man vill få inspiration till vimplar ska man definitivt besöka mimmilo, där kan man dessutom köpa en uppsättning vimplar för ynka 299:-. Det var absolut inte knepigt att sy själv, faktiskt riktigt roligt. Det kan till och med hända att jag gör fler inom en snar framtid.




Bild: Privat

Ljusmanchetter

2009-08-24 @ 20:00:14

Jag blev så inspirerad av Karin som har bloggen Ellas Inspiration. Hon har gjutit ljusmanchetter i betong till sina change ljusstakar. Det måste bara testas tänkte jag, och så blev det. Fast sambon tyckte hellre att jag skulle gjuta i flytspackel och expert som han är så gjorde jag som han sa. Som gjutform använde jag mig av barnens play-do deg (trolldeg?), gjorde avtryck av mina "äkta" manchetter och sedan hällde jag i flytspacklet. Ska gjuta lite mer någon annan dag, men just nu njuter jag bara av mina manchetter.




Bild: Privat

Dröm-stolarna har...

2009-08-24 @ 13:37:05
0-1a7ee85433bf407d83d3804f81be1ef6.png

Kolla varifrån!







Dröm-stolarna har kommit. Jag tror att jag är förälskad. Nu vill jag bara hem och testa. Synd bara att vi inte hunnit fixa bordet än.


En härlig, fast kort helg

2009-08-24 @ 11:32:42
Följ min blogg med bloglovin

Vilket härligt väder det varit i helgen! Fast jag har inte varit ute så mycket som jag borde. Har ägnat mesta tiden till att pyssla, inomhus. Bilder på alstren kommer senare.

I lördags åt vi surströmming på mamma och pappas nya inglasning. Jag har inte ätit suring på hela året, så det var verkligen efterlängtat. Söndagen blev en lugn dag. På kvällen tog jag en roadtrip till Bureå och hälsade på Åsa som var hemma på blixtvisit från Stockholm. Har inte träffat henne sen förra sommaren tror jag, så det var ett kärt återseende, synd bara att det blir så intensivt.

Inte illa Coop!

2009-08-21 @ 12:53:51
KF fyller 110år och det firar de med jubileumsprodukter i Coop-butikerna. Från och med vecka 36 kommer en serie produkter med Stig Lindbergs klassiska mönster "Fallande löv" finnas i deras sortiment. Serien innehåller bland annat kaffemuggar och servetter, helt i min smak. Jag tror att jag kommer att hänga på låset.




Bild
www.kf.se

Snacka om julafton...

2009-08-20 @ 12:53:08
Denna vecka har varit helt otrolig vad gäller trevligheter i vår brevlåda. I tisdags landade IKEA katalogen i lådan och igår när jag kom hem från vår kräftmiddag på jobbet så fann jag Panduro-katalogen och även Stoff&Stil katalogen liggandes på vår hallbyrå. Resten av kvällen blev med andra ord mys i soffan. Kan det bli mycket bättre?? Snacka om lilla julafton i min värld.



Bilder från
Stoff&Stil samt Panduro

Kräftor

2009-08-19 @ 13:07:24
I afton ska jag käka kräftor med jobbet. Mums! Trots att jag nyss ätit lunch blir jag hungrig av att bara tänka på det. Igår kväll gjorde jag två Västerbottensost-pajer, för det måste man ha till. Sen har vi inhandlat en massa andra tillbehör och självklart även kräftor.



Bild: Norrmejerier

Supersnällasilversara och Stålhenrik

2009-08-19 @ 12:55:07
Årets julkalender kommer nog att bli en riktigt hit. Jag tycker karaktärerna Silversara och Stålhenrik är jättemysiga. När vi träffar dem i december har de två hunnit bli både kärlekspar och pensionärer och bor tillsammans på ett ålderdomshem på planeten Julstjärnan där ständig jul råder. Det kan nog inte blir bättre. Min favoritgrej i de tidigare avsnitten är när Silversara blir Supersurasunksara. Henne förvandlas hon till när någon säger ordet "dum", då orkar Sara inte vara snäll och fin längre utan då blir hon arg som en explosion. Precis som man själv kan känna sig ibland.



Bild: Svt.se

Var bara tvungen...

2009-08-17 @ 14:12:43

....att köpa denna tröj-klänning (?) på lunchen idag. Jättesnygg med ett brett, svart bälte och svarta leggings till. Hösten är väl här snart??





Bild från
Kappahl

Lunchshopping....igen

2009-08-14 @ 20:28:12
Länge har jag spanat efter en vedkorg och efter förra höstens stora nederlag la jag det hela på is. Men på lunchen igår tror jag minsann att jag fann den rätta, en svart korg från EM. Just nu tycker jag att den känns lite klumpig, men jag tror bara att jag måste vänja mig. Självklart hade den från Åhlens varit bäst, men ibland får man nöja sig med näst-bäst. Sen hittade jag även en fin häst på EM. På Indiska kunde jag inte motstå deras nya ljushållare som ser ut som lotusblommor i glas. Måste snart köra en loppis eller nåt, jag lovar er att på mitt loppisbord kommer det mest att finnas ljushållare...



Bilder från EM och Indiska

Årets höjdpunkt?

2009-08-13 @ 15:10:32

Idag släpps den, IKEA KATALOGEN! Sitter på jobbet just nu så jag kan inte kika i den, men ikväll när jag kommer hem, då.....


Jobbar igen!

2009-08-10 @ 22:09:05
Jag jobbar igen och allt är återställt till det jag kallar vardag. Eller imorgon är det "normal vardag" igen, för då har barnen börjat om på dagis. Efter en sex veckor lång, underbar semester kändes det ganska jobbigt att traggla sig iväg till jobbet imorse. Däremot vet jag att det går rätt fort att komma in i rutinerna med uppstigning, påklädning, dagislämning och jobb.

Om man ska leta efter ljuspunkter i det kommande höstmörkret så är det ju mycket nytt som dyker upp. Omstarter av Tv-serier, nya projekt på jobbet, nya barn på dagis, nya köksstolar till köket (snart!), nya höstkollektioner i butikerna mm. Fick idag mail att senaste
Me&I kollektionen släpptes idag, många nya snygga plagg till barnen. Det råkar ju visst vara så att jag inom kort ska åka på ett klädparty hemma hos Johanna, så jag ser verkligen framemot att snart få klämma och känna på kläderna.



Just nu hatar jag matlagningsprogram

2009-08-09 @ 20:18:23
Måste de alltid visa matlagningsprogram precis när man lagt i säng barnen. Genast börjar man ju tänka...hmm...undrar just vad vi har kylskåpet? Sitter och halv-ser på "solens mat" och blir så klart sugen på att göra en caprese, vet att jag har mozarella i kylen. Jag som skulle minska på kalori-intaget. Men jag är lessen, jag kommer att ge efter för begäret, för idag återhämtar jag mig från gårdagens bravader, och då måste man få äta.

För er som inte gjort någon caprese någon gång kan jag berätta att det är bara att varva mozarella skivor med tomatskivor och sedan lägga på färsk basilika, ringla över olivolja och vrida några vred svartpeppar.
Man kan även avancera med lite balsamico.

Smaklig måltid!




Foto TV4 (recept.nu)

Partaj!

2009-08-09 @ 19:22:01
Igår var vi på en riktigt trevlig tillställning, en 150-årsfest. Det var fem stycken killar och tjejer som inom kort fyller trettio år som hade kokat ihop en gemensam fest. Innan vi åkte tänkte vi att vi förmodligen inte skulle känna så många där då vi inte känt någon av födelsedagsbarnen en längre tid utan ganska nyligt börjat umgås. Väl där sprang vi ihop med en hel del gamla kändisar som jag absolut inte väntat mig skulle vara där.

Det blev en kul fest och vi som egentligen skulle få hämtning kl. 23 ringde och ombokade i sista stund. Hemfärd blev det istället två timmar senare då vi tryckte ihop oss med Johanna, Jonny, Helena och Edde i en liten Civic. Så då har vi rett ut det, 6 pers plus chaufför är helt klart möjligt i en mini-bil! Hoppas bara att ingen fick några sviter av bilfärden. Sviter vet jag däremot att några fick av bull-ridingen som plockades fram som mellanakt under kvällen. :-)

Tack för en rolig kväll!




Vinet jag drack igår, Lindemans Bin65

Go Me!

2009-08-05 @ 08:59:37
För fem år sedan slutade jag träna. Jag tränade tidigare Volleyboll 3-4 gånger i veckan, sammanlagt ungefär 6 timmar under vardagarna och sedan matcher under helgerna. Men så under februari´04 blev jag kraftigt förkyld och jag verkade aldrig bli helt frisk från detta. När vi under våren skulle börja sommarträna upptäckte jag att så fort jag rörde mig började jag hosta något kopiöst. Jag bestämde mig för att åka på vårdcentralen. Brukar normalt undvika att åka dit då jag många gånger tidigare blivit mött av någon som tittat i halsen och sedan sagt:
"-nä, det är bara vanligt virus, hem och vila".
Men denna gång kände jag nog på mig att det inte var riktigt normalt. Väl där träffade jag en jättetrevlig läkare som verkligen förstod min situation. Under denna tid hade det dessutom dykt upp en hel del fall av Tvar så han tog massor med tester och efter en vecka fick jag veta att jag hade åkt på en 
Mykoplasmainfektion. Inget dödsallvarligt men man får absolut inte träna under behandlingstiden. Därav mitt abrupta slut på träning.

Under sommaren´04 blev jag gravid och sedan kom Vilgot och förra året Julius. Under de senaste fem åren har jag inte ägnat speciellt mycket tid åt mig själv, vilket händer de flesta nyblivna mammor. (Hmm, lite konstigt att de flesta nyblivna pappor inte verkar drabbas av detta på samma sätt...) Förra veckan efter att jag varit i Umeå och shoppat jeans bestämde jag mig för att nu ska "hänget" bort. Jag ska börja träna! Det är inte det att jag tycker att jag är överviktig eller tjock, däremot kunde man ju vara lite fastare.  Sagt och gjort, jag plockade fram löparskorna och har sedan dess varit ut några rundor och även kört en del styrketräning. Eftersom att jag har ett väldigt stillasittande jobb så måste jag ut och röra på mig några timmar i veckan annars kommer jag att sakta men säkert paja rygg, nacke och axlar. Jag vill vara hel för mina barns skull, för min sambos skull och för min egen skull. Tiden jag numera lägger på träning är min egentid, det är mitt val, min kropp och det är för min egen skull, Go Me!

(ingen bild denna gång, känner inte att jag vill hänga ut mig själv med en bild på mig i full fart)

Blixtvisit på stan

2009-08-05 @ 08:20:50
Gjorde en blixtvist på stan igår efter att jag handlat mat på coop. Hade varit lite planerande och tagit med mig kylbagen för att kunna hålla alla kylvaror kalla. Vad hittade jag denna gång på stan då? Det blev nya, chockrosa handdukar från Hemtex, de har börjat få in en hel del höstnyheter nu och det ser riktigt mysigt ut. Hamnade också på Duka, eller Önska som de numera heter. Där shoppade jag nya ljusmanchetter till min Change-fyra från Cult Design, "någon" har ju haft sönder två stycken....gaah! Cult verkar även de ha en mysig höstkollektion.



Cult Designs serie "Paisley"

Barnens Ikea 2010

2009-08-03 @ 13:01:24
Har spanat in lite nyheter till barnen från IKEA. Jag är riktigt sugen på att klicka iväg en IKEA order.  Det är rätt mycket grejer som jag skulle vilja ha, och som jag faktiskt ansträngt mig för och letat efter på andra butiker här hemma men inte hittat likvärdigt. Här är några saker som skulle vara fina i Julius rum, fast bäddsetet är för en fullstor säng, inte till spjälsängen som han sover i nu.



Bilder från
IKEA