Virkad blomma på kudde

2011-08-20 @ 20:02:05
Lite pyssel har det blivit i sommar också, trots enormt bra väder. Sydde en randig kudde till hallbänken men tyckte att det fattades något så jag virkade en svart blomma och satte dit, kändes genast bättre.

Virkade på fri hand men det blev något så här:

Varv 1: Virka 4 lm och ta ihop med en sm i första lm.
Varv 2: 10 st om lm-ringen. Avsluta med en sm i första st.
Varv 3: *3lm, hoppa över en st, 1fm* repetera *-* till totalt fem lm-bågar. Avsluta med en sm i första lm.
Varv 4: 1fm, 1st, 2dst, 1st, 1fm om vardera lm-båge. Avsluta men en sm i första fm. Detta ger första bladvarvet i blomman.
Varv 5: Virkas bakom första bladvarvet, i stolparna i Varv 2. Virka 2st i vardera st. (=20st) Avsluta med en sm i första st.
Varv 6: *3lm, hoppa över en st, 1fm* repetera *-* till totalt tio lm-bågar. Avsluta med en sm i första lm.
Varv 7: 1fm, 1st, 2dst, 1st, 1fm om vardera lm-båge. Avsluta men en sm i första fm. Detta ger andra bladvarvet i blomman.

Sen kan man fortsätta till man får så stor blomma man önskar. Det är effektfullt om man byter färg på garnet också, använd till exempel vit på varv 1 och 2 byt sedan färg till en ljus kulör (tex ljusrosa) för varv 3 och 4, ta en mörkare kulör ( i detta fall mörkare rosa) för varv 5,6 o 7.

Jag sydde dit en knapp i mitten och på baksidan sitter en säkerhetsnål. Det blir förstås roligare om man har en tuffare knapp en min vanliga genomskinliga, men det blev lite "man tager vad man haver" i stundens hetta.

Så här blev i alla fall min kudde, är nästan lite sugen på att göra en stor tyllblomma och smälla dit istället, men än så länge får den virkade blomman sitta kvar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback