Faster igen!

2011-01-26 @ 10:28:42

Strax efter midnatt ringde min telefon. Det tog ett tag innan jag fattade vad som hände. Sprang för att svara, men hann inte. Ringde upp och nästan skrek i luren: -"Vad blev det?!?"
-"En tjej."

ÄNTLIGEN! Så kul, nu har grabbarna fått sin första tjej-kusin och jag har blivit faster igen!


Hemma och klättrar på väggarna

2011-01-26 @ 10:23:48
Idag är jag hemma och vabbar, Vilgot är fortfarande inte helt hundra. Det farliga när jag är hemma med barnen är att jag börjar klättra på väggarna. Jag funderar, planerar och fantiserar om allt man skulle kunna fixa till här hemma.

Trappen har länge varit en diskussion hos oss, planen är att vi ska måla den vit och klä stegen med ekgolv. Det känns som att det kommer att bli ett jättelyft för hallen. Sen har vi kommit på att vi ska bygga om vår bro till hall. Det innebär alltså att bygga väggar på den, flytta fram dörren och fönstren, fixa till grunden så vi kan bygga ett rejält golv med klinker. Allt detta borde ju inte vara så knepigt i ett hus som är byggt 1989, som fortfarande har vinkelräta hörn och i vilket det bor en byggare....kan man tycka. MEN problemet är tid! Vi har sällan tid över. Sen bör ett sånt här projekt dras igång i typ maj, när vädret tillåter och snön försvunnit så vi kan använda bakdörren istället.

Det sköna är att nu VET jag hur jag vill att det ska vara, det gjorde jag inte för två veckor sedan. Då velade jag fortfarande fram och tillbaka över hur vi ska lösa att man kommer in i huset och hamnar nästan rakt på första steget till trappen till övervåningen. I och för sig inget problem när man kliver in i huset, men ett stort problem när man kommer ner från trappen och landar rakt ner i en vattenpöl. Vissa dagar blir det många sock-byten.

Men åter till barnen, förhoppningsvis är de på tillfriskningsvägen. Vi har varit hemma i över en vecka nu, med feber, snuva och hosta. Och idag skiner solen och vi vill egentligen bara bege oss ut och busa i snön, men det får vi inte, gjorde det misstaget i helgen och vips hade Vilgot feber igen. På lördag har vi kalas för Julius och David och då gäller det att vi är friska.



Grabbarnas dagiskort från i höstas, fattar inte hur fotograferna lyckas!?!


Födelsedagshelg

2011-01-23 @ 16:22:24
Nästa helg är det TRE år sen denna lilla kille föddes. Tillråga på allt fyller hans pappa 32 måndagen efter så nästa helg blir en födelsedagshelg! (denna helg har vi mest fixat, trixat och vilat).



Julius, knappt två dagar gammal


Grå söndag = Banankaka

2011-01-16 @ 16:24:00
Vad gör man en tråkig och grå söndag när allt man har hemma är ett par nästan ruttna bananer? Bakar banankaka så klart! Recept enligt recept.nu. 



Smarrigt värre!


Nya gardiner

2011-01-16 @ 16:20:02
Nu har vi äntligen fått upp nya gardiner. Det blev en snabb-sväng in till stan igår förmiddag för att köpa tyg. Direkt barnen hade lagt sig blev det till att stå på pedalen för att färdigställa kapporna. Så här blev resultatet:



Bild: Privat


Gardintyget var slut

2011-01-12 @ 21:18:36
Gardintyget var slut hos Spira, de ska trycka nytt men det kommer inte förrän om några veckor. Så nu blir det att välja nytt, får hoppas att jag hinner en sväng på stan till helgen.

Gardiner till köket

2011-01-06 @ 17:46:26

Jag har beställt tyg för att sy nya gardiner till köket. De gardiner som sitter där, Mairos turkosa blomma, har suttit i snart sex år. Egentligen är jag inte less på dem, jag vill bara testa något nytt en stund, kan hända att de gamla åker upp igen till sommaren.

De nya gardinerna kommer att blir släta kappor av Spiras tyg "Stockros", tror att det kommer att göra sig riktigt bra som kappa.



Bild
Spira


Nytt år - Nya saker

2011-01-06 @ 17:40:11
Då har det blivit vardag igen, eller det hann bli vardag i tre dagar och sen blev det visst lite ledigt igen. Vi har inlett det nya året med att shoppa loss litegrann. Äntligen har vi köpt en ny TV till övervåningen. Vår gamla gigantiska 52" bakbildsprojektor gick (o)turligt nog sönder några veckor innan jul. Gissa om jag jublade, rummet blev betydligt mycket finare utan schabraket till TV.

Vad blev det då för ny variant? Det blev en 50" Plasma från Panasonic, modellen heter TX-P50G20, om jag inte minns helt fel. Vi får den någon gång under nästa vecka och innan dess ska vår ombyggda TV-bänk vara klar. Tack någon för att vårt TV/bio rum kommer att bli något så när hyffsat inom kort. En liten rolig grej är att sambon redan börjat prata om en ny soffa dit upp, tro mig, jag kommer inte att protestera.



Bild från Panasonic.se